Lenka Nová nahrála své první živé album ve Werichově vile. Vyjde v listopadu

26.10.2022 13:17 - Josef Martínek | foto: Michal Hančovský

Po čtyřech studiových sólových deskách se Lenka Nová rozhodla fanoušky potěšit svým prvním živákem. Natočila ho letos v červnu v prostředí pro koncerty netradičním - v prostorách pražské Werichovy vily - a vyjde 11. listopadu.

Lenka Nová - Vila Live
© Lenka Nová
"Můžete se těšit na to nejlepší z mé dosavadní tvorby ve zcela nových aranžích pro komorní koncerty, a mít tak možnost slyšet, jak jednotlivé písně uzrály od doby jejich vydání. Koncertní aktivity jsou mojí doménou, a tak věřím, že vydání tohoto alba pro vás bude vítanou novinkou," říká umělkyně. Kostru repertoáru tvoří především skladby z jejích posledních dvou kladně přijatých řadovek "Čtyřicítka" a "Dopisy".

Vystoupení ve Werichově vile patřilo do letos zahájené série originálních představení "Vila tour", ve které by Nová ráda pokračovala i v dalších letech. Doprovodili ji klavírista Petr Malásek a kytarista Josef Štěpánek. Fyzické CD bude obsahovat čtrnáct písní, v digitální podobě navíc na posluchače čeká několik bonusů nahraných na koncertech s celou kapelou.

Tracklist vypadá následovně: Čtyřicet, Mladšímu já, Do písku, Staré rány, Už se kácí v našem lese, Nové zvolání, Poslední noc, Z cest, Postrádám, Mámo, Vana plná fialek, Adresa: Nebe, Jak ten chlap se na mě dívá, Pro boha.

Album si již nyní můžete i s osobním věnováním objednat na zpěvaččině webu. Více nám o něm ona sama prozradila v rozhovoru, který pro vás připravujeme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY