- musicserver.cz">

Jarvis Cocker: "Pulp se v roce 2023 vrátí na pódia"

27.07.2022 11:51 - Dan Hájek | foto: Benedict Johnson

Ještě před dvěma lety Jarvis Cocker prohlašoval, že Pulp již žádné další koncerty neodehrají a že turné z přelomu let 2011 a 2012 bylo tou správnou rozlučkou. V rámci promo aktivit spojených s vydáním vlastních memoárů "Good Pop, Bad Pop" (vyšly na konci května) ale prozradil, že příští rok se vše změní a jeho skupina se vrátí na pódia.

Na zpěvákově instagramu se taktéž objevilo krátké video s titulkem: "What exactly do you do for an encore?" Což je výsek textu z titulního tracku alba "This Is Hardcore", které shodou okolností bude brzy slavit své pětadvacáté výročí.

Obě aktivity vyvolaly roj spekulací, jak to vlastně s tím návratem bude. Cocker a bubeník Nick Banks následně potvrdili, že už dokonce mají výčet míst, kde by mohli zahrát, ale že vše je teprve v procesu příprav. Na detaily si tedy budeme muset ještě počkat.

A nový studiový materiál? Toho se - s výjimkou možných reedic a rarit - zřejmě naopak už nedočkáme. Poslední řadovkou Pulp tak i nadále zůstane "We Love Life" z roku 2001.

Jarvis Cocker následně vydal několik sólových desek, včetně loňské "Chansons d'Ennui Tip-Top" a letošního soundtracku k britskému komediálnímu seriálu "This Is Going To Hurt" (ten napsal pod jménem Jarv Is...). Taktéž se účastnil několika projektů anebo skládal pro jiné hudebníky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY