shop.musicserver.cz
Krucipüsk, Forum Karlín, Praha, 1.4.2022

Krucipüsk oslavili ve Foru Karlín třicátiny a dali zapomenout na dva roky v pekle

Vydáno: 02.04.2022 16:37 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Celé dva roky museli liberečtí Krucipüsk nuceně oddalovat svoje narozeninové vystoupení ke třiceti letům existence. Akci s podtitulem "30 + 2 roky v pekle" se ale nakonec povedlo uskutečnit a natěšení fanoušci zaplnili celou halu Fora Karlín. Jak se největší koncert rockových veteránů nakonec povedl?

Live: Krucipüsk

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 01.dubna 2022
Fotogalerie

Krucipüsk, Forum Karlín, Praha, 1.4.2022
© Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz
Už to vypadalo, že narozeninové akce rockových bardů Krucipüsk se snad nedočkáme. Naštěstí se odsouvaný termín přece jen dočkal svého finálního data, a společně s příchodem dubna jsme tak mohli okusit průřez celou tvorbou liberecké party.

Pódium si pro svůj velkolepý koncert přichystali vlastně jednoduše. Bicí souprava byla vyvýšená a po jejích bocích se řadili sboristé, vypomáhající v refrénech matadorovi Tomáši Hajíčkovi. Jinak se od klasických vystoupení to výroční vlastně moc nelišilo. Žádní hosté, žádné velké kejkle, prostě jen a pouze Krucipüsk. Akorát s lepší světelnou show a s více než dvouhodinovým přídělem písní.

Celý večer byl rozdělen do tří částí. V té první jsme mohli slyšet ty nejstarší fláky z rané tvorby skupiny. Setlist otevřel zuřivý "Bullshit", který společně s "Hey! Stará votevři" připomněl metalové kořeny kapely. Její členové přišli na pódium s rohy, které vypadaly trochu jako z mikulášské nadílky, než že by budily respekt. Ale budiž.

Krucipüsk, Forum Karlín, Praha, 1.4.2022
© Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz
Více než očekávaný výčet největších hitů dostali návštěvníci postupné příděly ze všech desek, mnohdy reprezentovaných ne tak provařenými kusy, jako třeba "Musim do Mexika" z alba "4" či výborné "El Torro", které také není úplně pravidelným zástupcem setů. Samozřejmě ale nesměla chybět pecka "Cirkus dneska nebude", která z první části fanoušky rozpálila nejvýrazněji. Hajíčkovo volání "Jedem dál!" znělo v tu chvíli úlevně a nadějně.

První i druhou pauzu trochu překvapivě vyplnil historický blok. To v praxi znamenalo, že na přibližně pět až deset minut obsadil pódium Petr Korál společně s moderátorem z radia Beat a trochu suše krmili přítomné historií formace, včetně výčtu všech hudebníků, kteří se v Krucipüsk mihli. A bylo jich za těch třicet let opravdu hodně.

Druhou půli skupina otevřela v katolických suknech (Hajíček jako Svatý Otec a zbytek osazenstva v biskupském oděvu) výbornou a dodnes údernou klasikou "Druide" z přelomového stejnojmenného alba, které tuhle partu katapultovalo z undergroundu do první rockové (a tehdy stále ještě také metalové) linie. Stejně efektní byly i další skladby z téhle nahrávky "Láska je kurva" a "Rock'n'roll to není prdel", která zazněla na samém konci v přídavku.

Krucipüsk, Forum Karlín, Praha, 1.4.2022
© Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz
Závěrečná část představila zejména nejnovější počiny, jako titulní "Bombay", "Sine Amore Nihil" či asi největší hit nedávných let "Mamánek". Zazněla i zatím poslední, ale nepříliš přesvědčivá píseň "Long Vehicle Party", vypuštěná před rokem, která zřejmě vyjde na nové desce, plánované na podzim příštího roku.

Během koncertu mluvil pouze lídr Hajíček. Dobrou práci ale odvedl i jeho syn Tomáš Hajíček ml., který svou bicí soupravu ovládá znamenitě. Hajíček starší se neopomněl navézt do roušek a policie, ke které ho dlouhodobě neváže úplně dobrý vztah.

Škoda horšího zvuku, který se úplně nepovedl, přestože ve Foru bývá pravidelně velice slušný. Zamrzela i absence jakýchkoliv hostů, ať už z bývalých členů nebo spřátelených formací. Jenže Krucipüsk si chtěli ten večer uzmout veškerou pozornost sami a my můžeme být rádi, že k tomu vůbec došlo.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Frontman Krucipüsk Tomáš Hajíček měl nehodu, je ve vážném stavu (17.04.2024 08:53)
- Recenze: Třinácté album Krucipüsk na "HovnoZle" naštěstí nedopadlo (13.11.2023 18:00)
- Krucipüsk a Kurtizány z 25. Avenue vyrážejí na společné turné (13.10.2023 12:15)
- Video: Tomáš Hajíček (Krucipüsk) ON AIR: Devadesátky byly období největší svobody (06.04.2022 11:51)
- Fotogalerie: "30 + 2 roky v pekle" s Krucipüsk ve Foru Karlín stály za to (02.04.2022 12:32)
- Krucipüsk zve na výroční koncert do pražského Fora Karlín (21.03.2022 14:51)
- Fotogalerie: Krucipüsk rozpálil Ledárny (10.09.2021 10:49)
- Recenze: Krucipüsk zvou do "Country Hell" (25.11.2019 00:00)
- Naživo: Krucipüsku to šlape i s omlazenou sestavou (16.03.2018 10:13)
- Fotogalerie: Krucipüsk v nové sestavě exceloval v pražském Lucerna Music Baru (16.03.2018 10:03)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu