J.A.R., Monkey Business a Illustratosphere se ve čtvrtek poprvé sejdou v Lucerně. Pro Ukrajinu

15.03.2022 14:46 - Tisková zpráva | foto: FUNK 4 UA

Benefiční koncert kapel, které toho mají hodně společného, ale nikdy spolu pohromadě nevystupovaly, proběhne již 17. března ve Velkém sále pražské Lucerny. Kapely J.A.R., Monkey Business a Illustratosphere, jejichž společným duchem je skladatel a klávesista Roman Holý, vystoupí na podporu Ukrajiny bez nároku na honorář na benefičním koncertě FUNK 4 UA. Večerem bude provázet jeden z nejpopulárnějších českých youtuberů Kovy.

FUNK 4 UA plakát
© FUNK 4 UA
Každá ze zúčastněných skupin má svůj stálý a rozsáhlý počet fanoušků. Každá samostatně běžně naplňuje velké české koncertní sály a hrává v hlavních časech největších domácích festivalů. V současné napjaté situaci, kdy je potřeba každé koruny na podporu boje Ukrajiny za samostatnost proti ruské vojenské invazi a je potřeba finančně zajistit i desetitisíce uprchlíků ze země, jež je od nás vzdálena pouhých pár stovek kilometrů, se ale všechny tři kapely rozhodly spojit svoje síly a požádat svoje fanoušky o pomoc. Odměnou jim za to bude unikátní koncert, na němž zazní všechny tři základní hudební vize Romana Holého, vtělené do mnohaleté tvorby s J.A.R., Monkey Business a Illustratosphere, kapelami tvořenými vesměs absolutní špičkou českých muzikantů i zpěváků.

Jednou z myšlenek akce - kromě hlavního záměru finančně podpořit Ukrajinu - je ale také trochu se pobavit. Řada hudebních fanoušků dnes logicky tráví více času na protiválečných demonstracích než na koncertech. Je ale třeba dát jasně najevo, že si i přes globální problémy nenecháme vzít obyčejnou lidskou radost. Zlo si přeje, abychom truchlili. My mu chceme ukázat, že se bavit pořád umíme a že u nás nemá žádnou šanci.

Velký sál Lucerny se otevírá v 18:30, o hodinu později koncert zahájí Illustratosphere, večer plný funku a soulu skončí kolem 23. hodiny s Monkey Business. Vstupenky za 500 Kč (990 Kč pro dvojici) jsou k dispozici v síti Ticketmaster. Veškerý výtěžek půjde na podporu Ukrajině, jejíž občané mají po předložení pasu vstup na koncert zdarma.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY