Yzomandias láká na nový mixtape klipem "KOLESO"

26.02.2022 15:41 - Petr Foltys | foto: Milion Plus Entertainment

Yzomandias vydal v pátek 25. února nový mixtape "J. EDEN E-GEN" a pár dní předtím vyslal do světa poslední upoutávku. Nese název "KOLESO".

Track přišel poměrně nečekaně, ale určitě nezklamal. Na rozdíl od jiných se neřadí mezi nejhlubší, text je naopak velmi typický pro rapový song. Úspěch, peníze, holky a tady konkrétně hlavně drogy. Ostatně i název skladby odkazuje na jednu takovou látku, koleso je totiž slangový výraz pro extázi. Text tak celkově působí vtipně a na první poslech dost možná nesmyslně, ale zároveň místy uvolněně a nápaditě.

Za zmínku stojí také to, že verše jsou jak ve videu, tak v oficiálních lyrics zpracovány tak, že některá slova nahrazují emoji nebo smajlíky. Pozorný divák také odhalí očividně úmyslné chyby i další, mnohdy kreativní zpestření.

O hudební podkres se postaral dvorní producent labelu Milion Plus Decky. Jedná se o typický rapový beat s klidnější atmosférou, který krásně sedí k uvolněnému motivu tracku, ale i k energičtějším částem a refrénu. Díky tomu, že se jedná o útržek z celistvého kompletu, lze zaslechnout na začátku i konci útržky předcházející a navazující skladby.

Video posluchače nápadně vrací do dob předchozího dílu ze série Yzomandiasových mixtapeů, konkrétně do dob "J. Eden Dva". Snímek, klasicky už v režii samotného rappera, je stejně jako tehdy méně propracovaný (byť modernější a svěžejší), ale to není na škodu. Vše totiž krásně dohromady sedí s hudbou a i přes jeho jednoduchost je vizuál velmi nápaditý a sledovatelný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY