V klipu k "Love Dies Young" od Foo Fighters se to hemží zvratky a h*vny

19.11.2021 12:18 - Honza Průša | foto: RCA Records

Pat Smear: "Radši sním hovno, než abych vlezl do bazénu v dámských plavkách."
Dave Grohl: "Tak jo."

Takhle nějak klidně mohla vypadat debata členů kapely Foo Fighters před natáčením aktuálního videoklipu "Love Dies Young". Snímek začíná dlouhým motivačním monologem, pak se objeví muzikanti jako akvabely na plavecké soutěži, což může našinci vzdáleně připomenout video "Attention aux hommes" od Tata Bojs. A pak se v tom bazéně nejdřív začne spořádaně synchronizovaně plavat, ale po čase se to nějak všem vymkne z rukou a začnou se zde dít různě nechutné věci, až z toho porota mocně zvrací. A v samém závěru pak má Pat Smear svých několik sekund slávy.

Foo Fighters vždy točili geniální a nápadité klipy, na něž byla radost se dívat. Přetékaly humorem a nápady a jo, často i provokovaly. "Love Dies Young" má všechny tyto atributy, úplně nejlepší je ten monolog v úvodu, ale ke konci už se mi zdá, že pánové trochu přestřelili a ten fekální humor tu je vlastně zbytečný.

A tak z toho mám tak rozporuplné pocity - vlastně nevím, jestli mne to víc baví, nebo štve, nebo je mi u toho trapně, anebo si mne skupina zcela získala, když si pořád spolu s Grohlem zpívám slogan, že "Love Dies Young". A teda fakt by mne zajímalo, co na to řeknou další diváci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY