Brutal Assault pro příští rok oprašuje velkou část již ohlášených jmen a přidává sedm nových

22.10.2021 09:45 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Nadvakrát odložené pětadvacetiny festivalu Brutal Assault by se měly uskutečnit v termínu od 9. do 13. srpna 2022 na obvyklém místě v pevnosti Josefov u Jaroměře. A protože si fanoušci zaslouží i pořádně velkolepé oslavy, akce se rozrostla na pět dnů a line-up slibuje 150 kapel. Mamutí akce, jen co je pravda, a vpravdě mamutí je i první část ohlášené soupisky. V první dávce jsme totiž dostali hned osmdesát jmen.

Pochopitelně nejsou všechna nová, pořadatelé první dávku postavili na těch formacích, které ohlásili už na letošní, respektive loňský termín a které svou účast pouze potvrdily. Ani to ale rozhodně není málo. Ke čtvrtstoletí festivalu s mezinárodním věhlasem přijedou gratulovat Mercyful Fate, Asphyx, Mayhem nebo Venom. V plánu je i spousta premiérových vystoupení. Poprvé si na Brutalu zahrají Pentagram, Static-X nebo Evoken a také mladší krev typu Bell Witch, Imperial Triumphant či Vola.

Ale aby to nebyla jenom recyklace, na soupisku přibylo sedm nových položek a minimálně dvě z ohlášené sestavy jasně září: Cannibal Corpse i At The Gates jsou metalové veličiny, které spojuje žánrová škatulka death metalu, přičemž každá z nich jej bere z úplně jiného konce. A obě skupiny navíc přijedou vyzbrojeni podařenými čerstvými alby. Sestavu dále doplní technicky nároční akademičtí metalisté Ad Nauseam, hutní Pallbearer, death-grindoví Aborted, progresivní sludge-doomaři Conjurer (taky v premiéře) a hardcore-punkeři Comeback Kid. Hezky se to vybarvuje.

Některé již dříve ohlášené kapely v sestavě zatím nejsou. Vyjednávání ovšem stále probíhají, co nevidět se tak mohou do soupisky vrátit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY