Klip "Describe My Name" od Tolstoys jede na svatební vlně

24.05.2021 09:45 - Dan Hájek | foto: Samuel Alexander Petráš

Formace Tolstoys má na nadcházející měsíce velké plány. Vše vyvrcholí 22. února příštího roku, kdy by měl vyjít následovník jejího debutu "Botanika", deska s názvem "Mirror Me". Skupina nyní představuje první vzorek - skladbu "Describe My Name" i s videem. "Rádi propojujeme hudbu s vizuálním uměním. Proto jsme se rozhodli vytvořit netradiční koncept - sérii deseti klipů - na každou píseň z alba. Vždy s jiným vizuálním umělcem, který si mohl vybrat píseň i způsob jejího zpracování," upřesňuje plány hlavní aktérka Ela Tolstova.

Doprovodný vizuál režírovala mladá fotografka Thi Thuy Nhi Tran a natočila ho v Berlíně na stařičkou VHS kameru. Koncept s fiktivní svatbou vymyslela během pouhého dne, kostýmy byly pořízeny v second handu a nejdražší položkou z natáčení se nakonec staly lístky na plavbu výletní lodí.

"Pravdivě popsat jméno se dá pouze s citovým zabarvením, a to se většinou spojuje s konkrétní osobou, tedy pravdivě popsat mé jméno dokáže jen někdo, kdo mě důvěrně zná. O tomto propojení je celá píseň. O místech, která jsou tajná a o kterých vědí jen dva nejlepší přátelé nebo milenci, pro něž jsou speciální a na která spolu mohou uprchnout před světem," uzavírá Ela, jež se mimochodem od září bude studovat populární hudbu na BIMM Institute Berlin.

Základy "Mirror Me" vznikly v Nízkých Tatrách. Tolstoys většinu nového materiálu nahráli za pomocí old school syntezátorů Casio a bezpražcové basy, zjevnou inspirací jim byla i raná tvorba Kate Bush. Tyto instrumentální party následně přibalili na svou cestu do Berlína, kde dotočili zpěvy. Kvůli pandemickým omezením vznikalo několik kousků na dálku. S finalizací celého alba pak pomohli producenti Drew Deal a Zino Mikorey.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY