"Stay The Ride" je electro psychedelie v duchu GusGus

01.02.2021 10:24 - Dan Hájek | foto: Oroom ehf

Islandské uskupení GusGus, jehož členkou je i pro následující období Margrét Rán z Vök, plánuje pro letošek velké věci. Celkem brzy bychom se totiž měli dočkat nové řadovky. Na album nesoucí jméno "Mobile Home" by v závěru roku mělo navázat turné, s nímž kapela snad zavítá i k nám. Další návnadou na chystaná dějství je právě vydaný track "Stay The Ride".

Doprovodný klip režíroval sehraný tým Arni & Kinski. Využil zde video efekty z tvůrčí dílny dvojice grafiků Atli Bollason a Guðmundur Úlfarsson. Za povšimnutí stojí i nevšední kostýmy, které má na svědomí Alejandro Gómez Palomo, jenž se prezentuje svou značkou Palomo Spain. Základem děje je distrakční obrazovka, prostřednictvím které umělá inteligence ovládá vše kolem. Jednotlivé linie mají až psychedelickou atmosféru a tajuplnou náladu.

Toto téma prý GusGus následně rozvinou na celé desce. Dle jejich slov máme očekávat klenuté melodie postavené na syntezátorových plochách, typické ruchové manévry a práci s elektronikou, jak jsme u tohoto projektu zvyklí. Muzikanti zjevně směřují k dalšímu konceptuální dílu, ostatně mnohé už napověděla povedená skladba "Higher", jejíž poselství naopak vychází ze Starého zákona.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY