Michael Stipe dal své sólové písni "No Time For Love Like Now" studiovou podobu

12.06.2020 17:11 - Jiří V. Matýsek | foto: Jakub Havlas / musicserver.cz

Ačkoliv se frontman R.E.M. Michael Stipe po přátelském rozchodu s kapelou dušoval, že žádné další hudební projekty neplánuje, věci se nakonec vyvinuly poněkud jinak. Zpěvák se postupně k muzice zase vrátil. Fanoušky vytoužený reunion jeho domovského uskupení sice zůstává zatím u ledu, nedá se ovšem říct, že by se kolem Stipea nic nedělo. V posledních šesti měsících zveřejnil hned tři skladby. Aktuální "No Time For Love Like Now" představil už na konci března v podobě domácího karanténního dema, nyní se písničce konečně dostává standardní studiové podoby i jednoduchého videoklipu.

Song vznikl ve spolupráci s experimentálně folkovým duem Big Red Machine, které tvoří Aaron Dressner z The National a Justin Vernon, tedy člověk, který stojí za projektem Bon Iver. Výsledkem jejich spolupráce je křehká skladba, které dominuje Stipeův hlas - starší, unavenější, ale stále nezaměnitelný. Prokousává si vlastní cestu, nezatěžuje se dědictvím své slavné formace, přesto z výsledku zaznívá příjemný pocit déjà vu.

Podle Dressnera napsal Stipe text písně už vloni na podzim. "Když však realita ovlivněná pandemií koronaviru, sociální distance a izolace zasáhly do našich životů, vypadalo to, jako kdyby ji napsal právě pro tuhle chvíli. To poselství pak mnohem více rezonuje," popsal. A má pravdu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY