Vojta Dyk nahrál v New Yorku sólové album. Spolupracoval s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem

26.10.2019 15:56 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Vojtu Dyka jsme si v posledních letech zvykli vídat jako hlavní ozdobu brněnského B-Side Bandu. Nyní však zpěvák přichází se sólovým projektem. Album "D.Y.K.", které vyjde v listopadu, nahrával v New Yorku a obklopil se při tom místními muzikanty. Deska vznikala ve spolupráci s Ondřejem Pivcem, který má doma cenu Grammy za album s Gregorym Porterem. Muzikant, který v New Yorku žije již deset let, přizval také svou kapelu Kennedy Administration.

"Každý člověk hledá svou životní cestu, muzikant tu muzikantskou, truhlář truhlářskou... Někdo ji hledá chvíli, někdo celý život. Já na té své pokročil zase o nějaký ten krok jinam, do svého nitra - autorského, do svého vesmíru - hudebního, do světa bez hranic. Až tak, že jsem v New Yorku přizval zahraniční hráče a díky Ondřeji Pivcovi a Kennedy Administration udělal své nekompromisně autorské CD," říká Dyk, který plánuje vedle své sólové dráhy i nadále vystupovat s B-Side Bandem.

"Opustil jsem komfortní zónu České republiky a zpíval v místech, kde je Vojtěch Dyk nula. Díky tomu může D.Y.K. ukázat, jestli v něm opravdu něco je. Byl to naprosto osvobozující pocit, jehož výsledkem je naprosto svobodná deska," dodává.

První singl se jmenuje "Mr. Beat" a v doprovodném klipu v režii dvojice Givinar Kříž a Jordan Haj se hudebník inspiroval Rowanem Atkinsonem a humornou postavičkou Mr. Beana. "Je primárně o lidech, kteří mají růžový klapky kolem očí, díky kterým nevidí, že vedle nich a za nimi se odehrává drama všedního života. Takových lidí je, myslím, dosti. Tento člověk vám například, jakožto starší osobě, pomůže čile přes přechod, na jehož konci na vás spadne cihla z přilehlého rozestavěného obchodního centra. To už náš hrdina ovšem nevidí a svižně pokračuje dále, aby pomohl dalším nešťastníkům, které náhodně potkává," přibližuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY