Hellyeah nahráli syrovou výbušnou desku "Welcome Home"

25.10.2019 10:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Minulý rok zastihla metalový svět smutná zpráva. Bubeník Vinnie Paul nečekaně zemřel, a následoval tak svého bratra Dimebaga Darrella, který v roce 2004 podlehl následkům střelného zranění. Hellyeah dokončili tehdy rozdělanou práci, a slavného bubeníka tak můžeme slyšet na jeho poslední desce "Welcome Home".
7/10

Hellyeah - Welcome Home

Skladby: 333, Oh My God, Welcome Home, I'm the One, Black Flag Army, At Wick's End, Perfect, Bury You, Boy, Skyy and Water, Irreplaceable
Vydáno: 27.9.2019
Celkový čas: 36:33
Vydavatel: Eleven Seven

Vinnie Paul se proslavil zejména v americké kapele Pantera. Se svým bratrem Dimebagem Darrellem ještě před jeho násilnou smrtí založil kapelu Damageplan. V roce 2007 pak své síly směřoval do nové party Hellyeah, se kterou nahrál šest studiových alb. To poslední "Welcome Home" nese jeho skvělý bubenický um v devíti písních z celkových jedenácti. Zbylí členové se rozhodli rozpracovanou desku dokončit, a vzdát tak hold svému příteli a spoluhráči.

Desku otevírá groovemetalová pecka "333" s tepající panterovskou rytmikou a nesmlouvanou energií. Navíc ji zdobí syrový vokál Chada Graye (dříve Mudvayne). Oblíbená Vinnieho píseň je rozhodně nejsilnějším momentem povedené novinky. Zpěvák Gray v den jeho smrti složil na jeho počest akustickou baladu "Skyy and Water" a zachytil v ní své aktuální hořké rozpoložení. Novinka svému zesnulému spoluautorovi rozhodně ostudu nedělá. Baví drtivým tempem a hutnou rytmikou, která je pro texaskou bandu typická. Dle posledních informací to navíc Hellyeah nebalí - ve svých řadách uvítali nového bubeníka z řad Stone Sour Roye Mayorga. Vinnie by měl nepochybně radost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY