shop.musicserver.cz
Nové desky 6/2019 - od Luise Fonsiho přes Gaia Mesiah po Within Temptation

Nové desky 6/2019 - od Luise Fonsiho přes Gaia Mesiah po Within Temptation

Vydáno: 06.02.2019 19:16 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pro fanoušky hudebního nebe tu máme nyní vskutku pestrou nabídku: Zpěváka Luise Fonsiho, na jehož nové desce nechybí ani letní hit "Despacito", CD populární tuzemské formace Gaia Mesiah a symfonicky metalové Within Temptation. Další novinky připravili třeba rockeři Škwor, slavní The Specials, country popové duo Ward Thomas nebo také zpěvačka Claire Richards.

Pokud se v pondělí 4. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Luis Fonsi - Vida (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Luis Fonsi - Vida
S desátou studiovkou přichází Portoričan Luis Fonsi. Novinka se pyšní názvem "Vida" a je to první deska čtyřicetiletého zpěváka po pěti letech. kromě notoricky známého kousku "Despacito" na něm najdete ještě další rádiové singly "Échame la Culpa", "Calypso" a "Imposible". nahrávka přináší celkem patnáct kousků a trailer k celému dílu najdete na YouTube.com.


Claire Richards - My Wildest Dreams (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Claire Richards - My Wildest Dreams
Britská zpěvačka Claire Richards vydává debutovou desku "My Wildest Dreams". Na nahrávku upozornila trojicí singlu "On My Own", "End Before We Start" a "Shame On You". Nesmíme zapomenout ani na promo singl "Deep Waters". Na produkci nového materiálu se podílel Steve Anderson a kromě uvedených skladeb obsahuje deska celkem dvanáct písní. Klip k prvnímu z uvedených singlu najdete na YouTube.com, kde navás čekají ještě další novinkové kousky.


Gaia Mesiah - Excellent Mistake (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Gaia Mesiah - Excellent Mistake
"'Excellent Mistake' se opět přibližuje svou náladou k našemu prvnímu albu 'Ocean'. Proces jeho vzniku je plně vyjádřen i v názvu, protože když zachytíte chybu v muzice a správně si s ní pohrajete, může vzniknout něco opravdu excelentního," prozradila kytaristka Morella k novinkové desce "Excellent Mistake". Zpěvačka Marka Rybin ji doplňuje: "Byli jsme schopní dát dohromady během čtyř měsíců barevnou desku, která je autorská ve všech směrech a vystihuje Gaiu přesně tak, jako když poprvé začala nabourávat klidné vody české hudební scény. A hlavně jsme rozhodně nevyměkli!" Ukázku v podobě singlu "Sílu!" najdete na YouTube.com.


Tip týdne

Ibrahim Maalouf - 14.12.16 - Live In Paris (Deluxe) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Ibrahim Maalouf - 14.12.16 - Live In Paris
Francouzsko-libanonský trumpetista, skladatel a producent Ibrahim Maalouf zcela ohromil publikum na koncertě v Paříži. Nyní může zcela okouzlit i vás jako živák "14.12.16 - Live In Paris". Balení obsahuje 2CD a DVD a čítána devatenáct skladeb. Ukázky každé z nich najdete na stránkách Supraphononline.cz. Pokud dáváte přednost klipu, navštivte hudebníkův facebook.com


Soen - Lotus (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Soen - Lotus
Fanoušky progresivního metalu potěší švédská formace Soen, která vydává své čtvrté studiové album. Pod názvem "Lotus" najdete devět nových kousků, které svými tématy odkazují na samotný obal alba. Na něm najdete lotosový květ, jenž - jako vybrané skladby na albu - sám vychází z bahnitých kořenů a jeho květ je krásný a od pradávna symbolem čistoty a naděje. Produkci dostali na starost David Castillo a Iñaki Marconi.


Škwor - 1998-2018 (kniha) (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Škwor - 1998-2018 kniha
K příležitosti svého dvacátého výročí vydává populární tuzemská rocková formace Škwor knižní publikaci "1998-2018". Ta nabídne více než třista fotografií, z nichž je velká většina dosud dříve nepublikovaných. Kromě samotných fotek se čtenáři mohou těšit na autentické vzpomínky hudebních publicistů a lidí z blízkého okolí Škwor, jejichž prostřednictvím kapela přibližuje vtipnou formou atmosféru jednotlivých etap své historie, od prvopočátků existence až po současnost. Nechybí různé zajímavosti či informace ze zákulisí a samozřejmě ani biografie jednotlivých členů. Zajímavým bonusem pro všechny fanoušky pak jistě bude také podrobně zpracovaný zpěvník největších hitů.


The Specials - Encore (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

The Specials - Encore
Po osmnácti letech vydává populární formace The Specials své nové řadové album. Deska s titulem "Encore" má ale ještě navíc další unikum: Vznikala totiž v původní sestavě. Ve studiu se tak sešli pánové Terry Hall, Lynval Golding a Horace Panter a stalo se tak poprvé od roku 1981, kdy nahráli hitový singl "Ghost Town". Kromě standardní verze alba je k dostání také limitovaná edice, která přináší navíc celý jeden bonusový disk seskládaný z živáků, které tvoří průřez tím nejlepším, co kapela může nabídnout. Ukázku k poslechu najdete na Deezeru kapely.


Ward Thomas - Restless Minds (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country pop

Ward Thomas - Restless Minds
Populární britské country duo Ward Thomas vydává své třetí studiové album "Restless Minds". Nahrávka je nástupcem veleúspěšného díla "Cartwheels" a dvojice děvčat na něm chce demonstrovat svou dozrálejší tvorbu: "Pracovali jsme na desce opravdu tvrdě a rády bychom se o plody naší práce podelily i s našimi fanoušky. Doufejme, že to ocení," prozradily dámy. Písně vznikaly v Londýně, Nashvillu a taky Hampshire. Jako první singl vybraly skladbu "Lie Like Me". Další z nových písní "No Filter" si můžete poslechnout na oficiálním webu kapely.


Within Temptation - Resist (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / symfonický metal

Within Temptation - Resist
Každá deska holandské symfonické metalové formace Within Temptation je velkolepým dílem. Nejinak tomu je i u novinky "Resist", která přichází po pěti letech od vydání posledního živáku a kapela na ni umístila celkem deset skladeb, ve kterých uslyšíte hned několik hostujících umělců, jako je třeba Jacoby Shaddix z Papa Roach, Anders Fridén z In Flames a Jasper Steverlinck z Arid. Zpěvačka Sharon den Adel k desce už před časem prozradila, že se při skládání nechala hodně ovlivnit popovou hudbou, které přidala nezbytný metalový háv. Přesvědčte se sami poslechem ukázek všech písní na YouTube.com kanálu formace a o svůj názor se nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem.


V krátkosti - reedice

  • Tento týden si připomínáme i Phila Collinse, který posílá na pulty obchodů remasterované edice svých úspěšných nahrávek. Nyní jde o desky "A Hot Night In Paris" a "Serious Hits ... Live!". Druhá jmenovaná vyšla původně v roce 1990 a získala hned čtyřnásobné platinové ocenění. Záznam na ní byl pořízen na různých koncertech během sedmiměsíčního turné "Seriously, Live! World Tour". Na nahrávce najdete kousky jako "In The Air Tonight", "You Can't Hurry Love", "Against All Odds (Take A Look At Me Now)", "Easy Lover" a "Another Day In Paradise". Oproti tomu "A Hot Night In Paris" představuje jazzová instrumentální vystoupení s interpretací vybraných skladeb ze zpěvákovy sólové kariéry i z dob jeho působení v Genesis.
  • Jedna z prominentních švédských kapel The Cardigans vydává nyní reedici každé ze svých studiových desek na černém vinylu. Remastering probíhal ve studiích Sterling Sound Studios v New Yorku a konkrétně nahrávky "Emmerdale", "First Band On The Moon", "Gran Turismo", "Life", "Long Gone Before Daylight" a "Super Extra Gravity".


Dále vychází:

Calva Louise - Rhinoceros (Warner Music)
Claire Richards - My Wildest Dreams (Deluxe) (Sony Music)
Donald Lawrence & The Tri-City Singers - Goshen (Sony Music)
Fredo - Third Avenue (Sony Music)
Le Butcherettes - Bi/Mental (Warner Music)
Linda Ronstadt - Live In Hollywood (Warner Music)
Major Lazer - Essentials (Universal)
The Specials - Encore (Deluxe) (Universal)

Vychází na vinylu:
Backstreet Boys - DNA (Sony Music)
Calva Louise - Rhinoceros (Warner Music)
Céline Dion - The Colour Of My Love (Sony Music)
Dead Or Alive - Nude (Music On Vinyl)
Cheap Trick - At Budokan (Music On Vinyl)
Major Lazer - Essentials (Universal)
Prefab Sprout - I Trawl The Megahertz (Remastered) (Sony Music)
The Specials - Encore (Universal)
Ward Thomas - Restless Minds (Sony Music)
Within Temptation - Resist (Universal)

Reedice:
Dark Funeral - Vobiscum Satanas (Sony Music)
In Flames - Colony (Sony Music)
Phil Collins - A Hot Night In Paris (Warner Music)
Phil Collins - Serious Hits ... Live ! (Warner Music)
Prefab Sprout - I Trawl The Megahertz (Remastered) (Sony Music)
UFO - Headstone-Live At Hammersmith Odeon 1983 (Warner Music)

NÁZORY
  • No, within temptation bych už dávno nenazýval m... (Fimi, 06.02.2019 19:33) Reagovat

    No, within temptation bych už dávno nenazýval metalovou kapelou, od posledního alba už vůbec ne a toto nové je už prostě úplně mimo žánr...ale každý to vidí jinak...

  • WT (Luboss, 06.02.2019 21:39) Reagovat

    posledne albumy sú čisto popove.. ale počúvať sa to dá ????

    • Re: WT (Fimi, 07.02.2019 09:45) Reagovat

      No, pár se jich poslouchat dá, ale už to není ono

  • Soen (Doktor Slovo, 13.02.2019 16:58) Reagovat

    Objevil jsem je teprve s tímto albem,mám raději hybnější věci,ale toto je špička.Až následně jsem zjistil,že v sestavě jsou zástupci např.Opeth a Testament,tak tím se to vysvětluje :).

  • Gaia Mesiah (Krsna, 21.02.2019 00:42) Reagovat

    sing Sílu GM natočili těsně potom co se dali znovu dohromady a snad ještě před tím než začali desku natáčet prohlásili že tam nebude, jen pro upřesnění..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu