Národní kolo Eurovize zná své finalisty. O přízeň fanoušků usilují hlavně mladí a méně známí interpreti

07.01.2019 17:48 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po loňském šestém místě Mikolase Josefa bude letos tradiční písňová soutěž Eurovision Song Contest českými fanoušky sledována nejspíš ještě o něco bedlivěji než v minulých letech. Kreativní producent projektu Jan Potměšil z České televize se dokonce pro ČTK nechal slyšet, že "tento rok svoje skladby do soutěže přihlásilo dvakrát více českých interpretů než v minulém roce, evidujeme přes šedesát písní. Celkově bylo zasláno více než tři sta songů z celého světa".

Finálová osmička představuje převážně mladé, zatím ne tolik známé talenty. Nejetablovanějším jménem z ní jsou Lake Malawi v čele s Albertem Černým, také písničkář Jakub Ondra už v minulosti v rádiovém éteru zabodoval. O úspěch v Evropě dále usilují Hana Barbara, Tomas Bocek, Andrea Holá, Pam Rabbit, Barbora Mochowa a Jara Vymer.

O tom, kdo z nominovaných bude Českou republiku reprezentovat v květnu v izraelském Tel Avivu, rozhodnou svými hlasy fanoušci. Prostřednictvím mobilní aplikace Eurovision Song Contest lze svého favorita podpořit do 21. ledna. Vyjádřit své preference mohou i zahraniční příznivci soutěže.

Česká republika se do finále mezinárodního klání dosud probojovala pouze dvakrát. V roce 2016 zaujala Gabriela Gunčíková, která skončila celkově pětadvacátá. Mikolas Josef si loni s písní "Lie To Me" vedl o poznání lépe - pronikl do nejlepší šestky. Z vítězství se tehdy radovala extravagantní izraelská zpěvačka Netta, proto se show letos stěhuje právě do Tel Avivu.

Všechny soutěžní písně si můžete i s jednoduchými videoklipy přehrát na YouTube kanálu národního kola Eurovize.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY