- musicserver.cz">

Paul McCartney se v novém klipu ptá: "Kdo se stará, když ne já?"

20.12.2018 16:45 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Exbeatle Paul McCartney vydal v září své sedmnácté studiové album, poměrně vřele přijatou nahrávku "Egypt Station". Nyní poslal do světa videoklip ke skladbě "Who Cares".

A pojal jej, ve srovnání s předchozím videem k písničce "Fuh You", v podstatě opulentně, v podobě šestiminutového filmečku. V jeho centru stojí dívka ztvárněná Emmou Stone, která přichází na konzultaci k významnému hypnotizérovi (a meteorologovi). Tím není nikdo jiný, než Sir Paul sedící v křesle, jež zdobilo přebal alba "Memory Almost Full". Po krátké konverzaci jej dívka vezme do snového světa, který si v ledasčem nezadá s legendární "Žlutou ponorkou". Dovedu si představit, že přesně takhle by vypadala její hraná verze.

"Who Cares" patří k nejsvižnějším kouskům na albu a tematicky se pohybuje v oblasti, které je McCartneymu blízká. Je jakýmsi pečujícím vyznáním lásky, obranou proti depresi, která se na nás tlačí nejen nepříjemným, deštivým počasím, tím, co kolem sebe šíří některé typy lidí ("Who cares what the idiots say? Who cares what the idiots do?"), ale také tím, že se vlastně nestaráme o to, co cítí ti druzí ("Who cares about the pain in your heart? Who cares about you?"). Jak ale McCartney naznačuje, jsou výjimky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY