Winamp se vrací. Nový a lepší

19.10.2018 13:24 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Winamp je zpět! Legendární hudební přehrávač, na který spousta uživatelů nedá dopustit dodnes, se dočká nového faceliftu. Díky němu se má stát platformou, na které budete moci přehrávat jakoukoliv hudbu, včetně podcastů, playlistů i streamů z jiných služeb.

O vypuštění nové verze se postará současný vlastník přehrávače, společnost Radionomy. "Příští rok vyjde úplně nová verze. Bude ctít odkaz Winampu, zároveň ale nabídne daleko ucelenější posluchačskou zkušenost," prohlásil výkonný ředitel firmy Alexandre Saboundjian a dodal: "Budete moci poslouchat empétrojky, které máte doma, ale také hudbu na cloudech, podcasty, digitální rozhlasové stanice i vlastnoručně vytvořené playlisty."

Nový Winamp 5.8 by se měl na trh vrátit v průběhu příštího roku. Bude existovat jak jako desktopový přehrávač, tak jako aplikace pro mobilní telefony. Měl by přitom být schopen nejen vzájemné synchronizace těchto zařízení, ale také spolupráce s nejrůznějšími platformami na přehrávání hudby včetně Apple Music nebo Spotify.

Historie přehrávače sahá do roku 1997. Masivní oblibu si Winamp vysloužil nejen díky jednoduchému ovládání, ale také díky takzvaným skinům, které umožnily měnit vzhled programu takřka dle libosti. V roce 2002 jej koupila společnost AOL, ta jej v roce 2014 prodala právě Radionomy. Poslední známý update softwaru byl vydán v roce 2013.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY