shop.musicserver.cz
Nové desky 33/2018 - od Ariany Grande přes Nicki Minaj po Death Cab For Cutie

Nové desky 33/2018 - od Ariany Grande přes Nicki Minaj po Death Cab For Cutie

Vydáno: 21.08.2018 00:29 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novým titulům tohoto týdne vládne spřátelená dvojice Nicki Minaj - Ariana Grande. Jejich hegemonii se budou snažit narušit například alternativní rockeři Death Cab For Cutie, experimentální popaři Animal Collective, soulová Kovacs, indie folkoví Great Lake Swimmers, rázní Slaves, naživo Neil Dimond nebo uhlazení Il Divo.

Pokud se v pondělí 20. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Ariana Grande - Sweetener (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop / pop

Ariana Grande - Sweetener
Své čtvrté album po více jak dvou letech vydává Ariana Grande. Dala mu název "Sweetener" a je prvním, které vychází po teroristickém útoku, jenž se udál po jejím manchesterském koncertu v květnu loňského roku. S přípravou tohoto alba, ale zpěvačka začala ještě o něco dříve; jeho kořeny sahají až do roku 2016, kdy o jeho nahrávaní poprvé promluvila na snapchatu. Pro nahrání celkem patnácti písniček se spojila s velmi silným autorsko-producentským týmem, jemuž vévodí Pharrell Williams. K němu se dále přidali ještě Max Martin, Savan Kotecha, Ilya, Hit-Boy, TBHits a další. Společnými silami album nasměrovali ke směsi popu, r'n'b a hip hopu a přidali se k nim i dva hosté: Nicki Minaj a Missy Elliott. Jak to vše dopadlo, můžete posoudit z prvních třech singlů, jejichž vizuální podobu prezentuje pětadvacetiletá zpěvačka na svém VEVU.


Nicki Minaj - Queen (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Nicki Minaj - Queen
Dvojnásobně delší dobu než v případě předchůdců trvalo Nicki Minaj příprava jejího čtvrtého alba "Queen". Fanoušci museli vydržet celé čtyři roky, ale americká rapperka a zpěvačka jim čekání vyplnila rok trvajícím světovým turné a řadou spoluprací s ostatními interprety. Delší pauza se ovšem podepsala na počtu skladeb; na desce jich najdete hned devatenáct a podepsán je pod nimi vedle zpěvačky samotné i pořádný zástup jejích kolegů. S produkcí jí vypomohli například Mike Will Made It, Boi-1da, Illmind, J. Reid, Kane Beatz, Frank Dukes, Murda Beatz a také někteří hosté, které na desce uslyšíte. Patří mezi ně například dnes již zmíněná Ariana Grande, Eminem, Labrinth, Lil Wayne, The Weeknd, Swae Lee, Future a Foxy Brown. Nicki Minaj vydala z desky již tři singly a jejich videoklipy sdílí na svém YouTube.com.


Great Lake Swimmers - The Waves, The Wake (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Great Lake Swimmers - The Waves, The Wake
Kanadští folkaři Great Lake Swimmers sice vydávají své nové album po třech letech, ovšem na neaktivitu si jejich fanoušci rozhodně nemohou stěžovat. Vždyť za tu dobu vydali hned tři EP a letos slaví patnáct let od svého založení. Novinka "The Waves, The Wake" a jejích dvanáct písniček je tak oslavou tohoto výročí a podle toho k nim i hlavní postava kapely, Tony Dekker, přistoupil. K nahrávání si pozval několik hostů včetně dlouhodobých spolupracovníků, jako jsou bandžista Erik Arnesen, kontrabasista Bret Higgins a perkusista Josh Van Tassel. Pro zachycení té správné atmosféry se nahrávalo v kostele Bishop Cronyn Memorial Church z osmnáctého století a o produkci se postaral Chris Stringer ze studia Union Sound. Jak to vše dopadlo, zjistíte z ukázek v e-shopu Amazon.


Bad Sounds - Get Better (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Bad Sounds - Get Better
S velkou pompou přichází na scénu duo Bad Sounds. Formaci tvoří Ewan a Callum Merrettovi a k nahrávání novinkového počinu "Get Better" si pozvali producenta Jamese Dringa a Patricka Phillipse. Ze třinácti skladeb stojí za zmínku kousek "Banger". Další z nových skladeb "Honestly" najdete k poslechu na readdork.com.


Il Divo - Timeless (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover

Il Divo - Timeless
Multinacionální kvartet Il Divo se s novou deskou "Timeless" hlásí po delší době, a to konkrétně po třech letech. Stejnou dobu jim trvala příprava už pouze mezi roky 2008 a 2011. Deset písniček, které na novinku zařadili, jsou kompletně převzaté a najdete mezi nimi například takové hity jakou "All Of Me" Johna Legenda, "Angels" Robbieho Williamse, Elvisovu "Love Me Tender", Chaplinovu "Smile", "Unforgettable" Nat King Colea a italské, či španělské verze "Right Here Waiting" Richarda Marxe, "Hello" Adele, či Armstrongovu "What A Wonderful World". Jak je pánové přezpívali, zjistíte z několika ukázek na jejich YouTube.com.


Tip týdne

Annisokay - Arms (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Annisokay - Arms
Annisokay se na hudební scéně objevili v roce 2007 a o pět let později vydali svou debutovou desku. Nyní připravili prosvé fanoušky čtvrté studiové album "Arms". Obsahuje dvanáct kousků plných hlubokých emocí a progresivního metalcoreu. Jako pilotní singl byla vybrána skladba "Unaware" a na příslušný klip se můžete podívat na youtube.com.


Kovacs - Cheap Smell (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / jazz / reggae

Kovacs - Cheap Smell
Jsou to tři roky, co jsme vám na našich stránkách poprvé představili holandskou zpěvačku Sharon Kovacs, která si říká jednoduše Kovacs. Pokud si tehdy získala nějaké fanoušky, ti ji už mohli vidět i naživo v rámci předloňských Colours Of Ostrava. Nyní na svůj debut navazuje druhým album, které dostalo název "Cheap Smell" a nabídne na něm hned patnáct nových písniček. Stále svůj styl staví na soulu á la Duffy nebo Amy Winehouse, ovšem nyní v něm častěji slyšíme i odkazy na reggae a dancehall. Nový směr můžete okusit na jejím YouTube.com profilu.


Animal Collective - Tangerine Reef (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální pop

Animal Collective - Tangerine Reef
Američtí experimentátoři Animal Collective čas rozhodně neztrácí a po dvou loňských EP, letos fanouškům přináší album klasické délky, které nazvali "Tangerine Reef". Jeho název rozhodně není náhodný. Třináct skladeb, na nichž se poprvé nepodílel Panda Bear, totiž nahráli společně s umělecko-vědeckým duem Coral Morphologic coby oslavu Mezinárodního roku korálového útesu. Jedná se vlastně o audiovizuální projekt, jehož součástí je i doprovodný film, který je již nyní k dispozíci na webu Animal Collective.


Yo-Yo Ma - Six Evolutions - Bach: Cello Suites (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Yo-Yo Ma - Six Evolutions - Bach: Cello Suites
Čínský violoncellový virtuos Yo-Yo Ma svou novou desku "Six Evolutions - Bach: Cello Suites" uvádí následujícími slovy: "Bachovy violoncellové suity jsou mými stálými hudebními společníky. Téměř šest desetiletí mi poskytují živobytí, pohodlí a radost v době stresu, oslav a ztrát. Jaká síla má tato hudba to, že i dnes, po třech stech letech, nám pomáhá procházet strastiplnými časy?". Jak je patrné, kolekce šesti violoncellových suit mu opravdu přirostla k srdci a vy si je můžete vychutnat hned na dvou discích a dost možná i někdy v budoucnu naživo. Jsou totiž počátkem jeho Bachova projektu, kdy s nimi v několika letech hodlá objet šest kontinentů a představit je lidem jak na dobře známých tak i méně pravděpodobných místech. Vy si jejich ukázky můžete poslechnout na stránkách Amazonu.


Buck Owens - Country Singer's Prayer (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Buck Owens - Country Singer's Prayer
Americký countryový zpěvák Buck Owens, který umřel před dvanácti lety, by před pár dny oslavil osmdesáté deváté narozeniny. Jako oslava tohoto výročí vyjde jeho dosud nevydané album "Country Singer's Prayer", jež vzniklo v roce 1975. Owens ho nahrával společně s kapelou The Buckaroos ve svém domácím studiu v Bakersfieldu za přispění producenta Norra Wilsona a mělo jít o úplně poslední jeho nahrávkou pro Capitol Records. Nakonec se ovšem rozhodlo, že jí bude kompilace "Best Of Buck Owens, Vol. 6" s dvojicí nových singlů. Zbylých deset písniček šlo tedy do šuplíku, odkud byly nyní vytaženy. Vycházelo se z původních masterů pro vinyl a jak vše dopadlo, zjistíte z traileru na YouTube.com.


Death Cab For Cutie - Thank You For Today (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Death Cab For Cutie - Thank You For Today
S devátou studiovou deskou přichází americká indie rocková formace Death Cab For Cutie. Novinka nese titul "Thank You For Today" a obsahuje deset kousků. Produkci obstaral Rich Costey a vůbec poprvé se na nových skladbách formace podílel kytarista a klávesák Dave Depper a Zac Rae. Z rádia můžete znát trojici singlů "Gold Rush", "I Dreamt We Spoke Again" a "Autumn Love". Poslední z nich si můžete poslechnout na stránkách Consequenceofsound.net.


Neil Diamond - Hot August Night III (DVD) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Neil Diamond - Hot August Night III
V srpnu roku 2012 odehrál Neil Diamond triumfální show v legendárním Greek Theatre v Los Angeles. Hudebník tak velkolepě oslavil čtyřicetileté výročí veleúspěšného setu "Hot August Night". Fanoušci se mohou těšit na třiatřicet skladeb, z nichž jedenatřicet dnes platí ze velké hity. K dostání budou v několika variantách a balíčcích. Kromě standardního dvoudiskového setu je k dispozici také edice obohacená o DVD nebo blu-ray.


Slaves - Acts Of Fear And Love (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Slaves - Acts Of Fear And Love
Isaac Holman a Laurie Vincent si i přes svůj hudební progres zachovávají svou stálou tvář. Společně tvoří Slaves a vydávají své třetí studiové album "Acts Of Fear And Love". Na desce (stejbě jako v případě posledního počinu) spolupracovali s Jolyonem Thomasem, jehož pomoc si vyžádali také U2 nebo Royal Blood. Nahrávka je k dostání v několika verzích - jako CD a také jako černý nebo bílý vinyl. Ukázky najdete na Amazon.co.uk.


Dále vychází:

Arabian Prince - Innovative Life - The Anthology 1984-1989 (Stones Throw Records)
Artizan - Demon Rider (Mystic Production)
Artizan - Demon Rider (limitovaná edice) (Mystic Production)
Baest - Danse Macabre (Sony Music)
Demon Head - Thunder In The Fields (The Sign Records)
Huelgas Ensemble - The Music Prints Of Christophe Plantin (Sony Music)
Jordi Savall - Bailar Cantando (SACD) (Bertus)
L'Arte Del Mondo - Anton Zimmermann: Symphonies (Sony Music)
Leonard Bernstein - His Greatest Recordings (Sony Music)
Leonard Bernstein - The Harvard Lectures (Sony Music)
Leonard Bernstein - The Vocal Works (Sony Music)
Neil Diamond - Hot August Night III (BluRay) (Universal)
Neil Diamond - Hot August Night III (Universal)
Ramin Djawadi - Slender Man (soundtrack) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Animal Collective - Tangerine Reef (Bertus)
Annisokay - Arms (Mystic Production)
Artizan - Demon Rider (Mystic Production)
Bad Sounds - Get Better (Sony Music)
Bad Sounds - Get Better (Sony Music)
Baest - Danse Macabre (Sony Music)
Bob Dylan - Bob Dylan (Sony Music)
Cypress Hill - Black Sunday (Sony Music)
Daniel Pemberton - Ocean's 8 (soundtrack) (Sony Music)
Death Cab For Cutie - Thank You For Today (Warner Music)
DemonHead#X## - Thunder In The Fields (The Sign Records)
Great Lake Swimmers - The Waves, The Wake (Warner Music)
Judas Priest - Defenders Of The Faith (Sony Music)
Judas Priest - Priest... Live! (Sony Music)
Judas Priest - Ram It Down (Sony Music)
Kovacs - Cheap Smell (Warner Music)
Lil Yachty - Lil Boat 2 (Universal)
Patti Smith - Outside Society (Sony Music)
Ramin Djawadi - Slender Man (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Uncle Drew (soundtrack) (Sony Music)
Slaves - Acts Of Fear And Love (Universal)

Reedice:
Karel Plíhal - O písničce - Alba & Bonusy 1984-1990 (Supraphon)
Zephyrous - Everlasting Fire (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu