shop.musicserver.cz
Nové desky 24/2018 - od Mika Shinodu přes Walda Gang po Christinu Aguileru

Nové desky 24/2018 - od Mika Shinodu přes Walda Gang po Christinu Aguileru

Vydáno: 18.06.2018 22:14 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Obvykle v půli června dochází k útlumu. Ne tak letos, kdy vás v jednom týdnu zahrnou svými novinkami Mike Shinoda z Linkin Park, Christina Aguilera, bluesová legenda Buddy Guy, kanadští Chromeo, kytarista Johnny Marr, anglická písničkářka Olivia Chaney a s živákem Norah Jones. K tomu ještě přibudou koncepční Nevermore & Kosmonaut a rozdovádění Walda Gang.

Pokud se v pondělí 18. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mike Shinoda - Post Traumatic (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / pop-rap / rap rock

Mike Shinoda - Post Traumatic
Po smrti Chestera Benningtona se začalo spekulovat, co bude dále s Linkin Park a zda Mike Shinoda neobnoví projekt Fort Minor. Dosud není nic jasné, ale už na začátku loňského roku vydal Shinoda první sólové písničky, následované EP "Post Traumatic". To bylo ovšem pouze předzvěstí stejnojmenného LP, které vychází nyní. Původní tři písničky rozšířil o dalších třináct kousků, z nichž drtivou většinu napsal a produkoval on sám. Na některých z nich se ale coby host a spolupracovník podílel i kytarista domovské kapely Brad Delson, k němuž se připojila ještě zpěvačka K.Flay, rapper Machine Gun Kelly, člen Deftones Chino Moreno a hip hopový zpěvák Blackbear. Nemalou část alba sdílí americký muzikant na svém YouTube.com.


Christina Aguilera - Liberation (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop / soul

Christina Aguilera - Liberation
Christina Aguilera si po vydání alba "Lotus", kterým se jí nepovedlo zastavit pád z hudebního výsluní, dala pauzu, aby se mohla soustředit nejen na muziku, ale především na svoji rodinu. Už ale v roce 2014 v době těhotenství začala připravovat svoji osmou desku, kterou dokončila až letos. Na "Liberation" nabídne patnáct písniček, z nichž většinu napsala ona sama, ovšem i tentokrát se obklopila rozmanitým týmem, poskládaným z lidí, kteří dlouhodobě určují směr vývoje americké r'n'b scény. Na produkci ale i skládání se tak podíleli Kanye West, Anderson .Paak, Julia Michaels, Hudson Mohawke, Audra Mae, Tayla Parx, GoldLink, Sango, Che Pope, PartyNextDoor, Jon Bellion, MNEK, Ricky Reed ale třeba i někdejší spolupracovník Abby Janne Schaffer. Vzhledem ke složení spolupracovníku, není divu, že se do jejího mixu r'n'b a soulu přimíchalo hodně hip hopu, nebo i reggae a dancehallu. Z první dvojice singlů, jejichž klipy jsou k vidění na YouTube.com zpěvačky, už víte, že ji za mikrofonem doprovodili Demi Lovato, Ty Dolla $ign a 2 Chainz, k nimž se přidali Keida s Shenseea, GoldLink a XNDA.


Tip týdne

Buddy Guy - The Blues Is Alive And Well (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues

Buddy Guy - The Blues Is Alive And Well
Americká bluesová legenda, mentor většiny žijících bluesmanů Buddy Guy ani ve svých jedenaosmdesáti letech neodpočívá a fanouškům žánru připravil novou desku "The Blues Is Alive And Well". Společně se svým dlouholetým spolupracovníkem, producentem Tomem Hambridgem pro album nahrál čtrnáct skladeb, ve kterých přivítal také čytři slavné hosty: členy Rolling Stones Micka Jaggera a Keitha Richardse, neméně slavného kytaristu Jeffa Becka a o generace mladšího britského muzikanta Jamese Baye. Album, které bude k dispozici také na vinylu, již celé nahrál na své VEVO a vy si skladby z něj budete moct vychutnat na jeho prvním koncertu v České republice, který se uskuteční v listopadu v pražské Lucerně.


Johnny Marr - Call The Comet (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Johnny Marr - Call The Comet
Se třetí studiovkou přichází britský hudebník Johnny Marr. Můžete ho znát díky The Smiths, kde figuroval jako spoluautor celé řady písní. Jeho novou a v pořadí třetí studiovku s titulem "Call The Comet" hodnotí většina médií nadmíru kladně a shodují se, že jde o unikátní materiál a z pohledu Marrovy diskografie ho recenzenti považují za nejpodařenější nahrávku. Přídomky jako "Smělé a inspirující!" nebo "Jedinečné a nadčasové" mají přesně vystihovat povahu nových písní. Přesvědčte se ostatně sami a podívejte se na klip k jedné z nových písní "Walk Into The Sea".


Olivia Chaney - Shelter (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Olivia Chaney - Shelter
Anglickou folkovou zpěvačku Olivii Chaney jsme vám představili poprvé před třemi roky, kdy vydala debut "The Longest River". Od jeho vydání ale rozhodně nezahálela a podílela se na projektu Kronos Quartet "Folk Songs" a pod pseudonymem Offa Rex nahrála společně s The Decemberists album "The Queen Of Hearts". Nyní se ale opět vrací sólo pod svým vlastním jménem a vydává desku "Shelter", pro níž připravila celkem deset písní. Drtivou část z nich složila ona sama, ale zařadila mezi ně i dvě převzaté - "O Solitude" Henryho Purcella a "Long Time Gone" od Everly Brothers. S produkcí ji vypomohl Thomas Bartlett, který v minulosti spolupracoval s Davidem Byrnem, The Magnetic Fields, Sufjanem Stevensem, The National nebo St. Vincent. První ukázky z nahrávky a kupu dalších informací nabízejí stránky vydavatelství Nonesuch.


Jason Charles Miller - In The Wasteland (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n'roll

Jason Charles Miller - In The Wasteland
Jason Charles Miller si na svou novou desku "In The Wasteland" pozval samé kapacity. Mix a produkci obstaral držitel ocenění Grammy Matt Hyde, známý ze spolupráce s No Doubt nebo Deftones. Na albu se nadále podílel bubeník Kenny Aronoff a společnými silami dali muzikanti dohromady celkem jedenáct kousků. Skladby balancují na hranici jižanského rocku, klasického country a nepostrádají ani samozřejmě nic ze stylu, který je pro Millera tak typický. "V písních najdete vlivy různých hudebních stylů, se kterými jsem se za uplynulá léta setkal. V textech najdete klasicky vyprávěný příběh a spoustu emocí. Některé skladby se řadí mezi duety nebo vyvážené spoupráce a jiné vznikly, když jsem byl sám," prozradil autor. Ukázky najdete na Amazon.com.


Norah Jones - Live At Ronnie Scott's (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk jazz / indie rock

Norah Jones - Live At Ronnie Scott's
Americká zpěvačka a klavíristka Norah Jones při svém loňském evropském turné zahrála nejen na ostravských Colours ale také ve slavném londýnském Ronnie Scott's Jazz Club. Na tomto místě odehrála šestnáct skladeb ovšem pouze v triu s bubeníkem Brianem Bladem a kontrabasistou Christopherem Thomasem. Velmi intimní představení poskládala jak z nových písní, tak i těch starších, a tak mezi nimi najdete skladby jako "Don't Know Why", "Flipside" či "Sinkin' Soon". Záznam tohoto koncertu nyní vychází na DVD a Blu-Ray pod názvem "Live At Ronnie Scott's" a nalákat vás na něj může trailer na YouTube.com.


Orange Goblin - The Wolf Bites Back (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Orange Goblin - The Wolf Bites Back
Britská formace Orange Goblin dokončila práce na své novinkové desce "The Wolf Bites Back". Nahrávka obsahující devět kousků vznikala ve studiích Orgone Studios za dohledu Jaimeho Gomeze Arellana, který spolupracoval také třeba s Paradise Lost. Zpěvák Ben Ward k desce prozradil: "Jsme z nového alba nadšení. Jde o naši bezesporu nejsilnější nahrávku a po hudební i textové stráne je určitě daleko temnější, než naše předchozí počiny." Ukázku v podobě kousku "Sons Of Salem" najdete na Loudersound.com.


Chromeo - Head Over Heels (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro funk

Chromeo - Head Over Heels
Chybí vám vysloveně letní hity? Pak nezoufejte - po čtyřech letech se opět vrací kanadské duo Chromeo, které kombinuje taneční rytmy se soulem, disco, funkem, synth-popem a i špetkou rocku. Jejich páté album "Head Over Heels" nabídne celkem dvanáct písniček, kde nechybí několik hostů. V čtyřech skladbách je doplnili French Montana, Stefflon Don, Amber Mark a The-Dream. Týká se to i prvního singlu "Must've Been", kde se k nim přidal německý rapper DRAM. Klip k němu uvidíte na YouTube.com dua.


Walda Gang - Je tu léto (Warner Music)
web / facebook.com / Bandzone / psali jsme
žánr: pop

Walda Gang - Je tu léto
Po šesti letech vychází novinka Walda Gang "Je tu léto". I když je na jevišti osatensvo formace neskutečně aktivní, práci ve studiu a to, že se všichni dokázali vůbec sejít, považují hudebníci za nadlidský výkon a více než malý zázrak. CD se rozhodli šířit už také v profesionální distribuci. Hudební koncept alba zůstává vpodobě osvědčeného mixu coverů a tentokrát poprvé i vlastních písniček. Od Waldy Matuškyjsou tu legendární "Nebeští jezdci" a slavná námořnická "Čert ví (...kdy kotvy zvednem)", od Šlitra a Suchého neodolatelné "Nashledanou". Zahraniční cover-modernu zastupuje "Poker" (Velvet Revolver/SweetSixteen) a vpravdě stylový "Walda styl" (Psy/Gangnam Style). Skutečně nečekané je titulní letní "disco", chytlavá předělávka magahitu Black Eyed Peas ("I Gotta Feeling"), který zboural světové i české hitparády zrovna v době, kdy Walda Gang začínal.


Nevermore & Kosmonaut - Bleděmodré město ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Nevermore & Kosmonaut - Bleděmodré město
Brněnská hudební skupina Nevermore & Kosmonaut, která vznikla kolem písničkáře a autora Michala Šimíčka, vydává nové album "Bleděmodré město". Jedná se o koncepční album, které je inspirováno Brnem, přičemž chce oslovit i ty, kteří Brno neznají. Michal Kosmonaut Šimíček o celém nápadu říká: "Město mě vždy fascinovalo a teď jsem ho chtěl poznat ještě blíž. Většinou jsem psal přímo v nočních ulicích. Psal jsem na nástupištích hlavního nádraží, odkud odjížděly za války transporty, chodil si povídat do hospůdek v ghettu, plaval v noční řece a se zavřenýma očima jsem s doprovodem hodiny procházel ulicemi, abych mohl zachytit hlas města. Texty se Brna dotýkají v různých souvislostech - od konkrétních míst, historických událostí, brněnských specifik až po čistě soukromý vztah k rodnému domu, který již neexistuje. Bleděmodré město není příběhem města, ale je mozaikou příběhů, které se v něm staly nebo se stát mohly." Na produkci jedenácti písniček se podílel Lukáš Chromek, známý ze spolupráce s -123 minut, Thomem Artwayem či ATMO Music. První ukázky jsou ke slyšení na webu skupiny.


Wilko Johnson - Blow Your Mind (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues rock / punk

Wilko Johnson - Blow Your Mind
Anglický zpěvák, kytarista a člen kapely Dr. Feelgood ovlivnil řadu hudebníků jako jsou třeba Paul Weller nebo The Stranglers. Je mu sice už sedmdesát let, ovšem svému blues rocku se věnuje dál, což dokázal před čtyřmi roky vydáním společného alba s Rogerem Daltreym. Nyní ale vydává desku "Blow Your Mind", jenž je po neskutečných třiceti letech první nahrávkou se zbrusu novým materiálem. Dvanáct písniček, které na ní najdete, natočil společně se svými dlouholetými spoluhráči basistou Normanem Wattem Royem a bubeníkem Dylan Howe. Na produkci dohlížel Dave Eringa, známý především ze spolupráce s Manic Street Preachers. První ukázkou je singl "Marijuana" a pokud se vám zalíbí, můžete vyhledat i verzi na vinylu.


Valery Gergiev & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2018 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Valery Gergiev & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2018
Tradiční letní koncert Vídeňské filharmonie, v pořadí již patnáctý, se uskutečnil tentokrát poměrně brzo, již 31. května a opět jej pod širým nebem přímo před zámkem Schönbrunn mohli vidět návštěvníci zcela zdarma. Vídeňské filharmoniky řídil ruský dirigent Valery Gergiev a jako host zde vystoupila jeho krajanka, sopranistka Anna Netrebko. Koncert měl tentokrát i své téma - An Italian Night, tedy Italský večer. Není tedy divu, že hlavní osu tvořily skladby Giuseppe Verdiho, Gioacchina Rossiniho, Francesca Cilea, Pietra Mascagniho, Ruggera Leoncavalla a Giacoma Pucciniho, k němuž přibyli i dva ruští autoři - Sergej Prokofjev a Petr Iljič Čajkovský. Záznam z tohoto koncertu nyní vychází na CD pod tradičním názvem "Sommernachtskonzert 2018". O tři týdny později přibyde ještě video podoba na DVD a Blu-Ray.


Různí - Uncle Drew (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / r'n'b

Různí - Uncle Drew (soundtrack)
O americkém filmu "Uncle Drew" zatím víme, že se jedná o komedii, která kombinuje dvě nejoblíbenější věci u afroamerické komunity - převlekové taškařice a basketbal -, a že si v ní zahraje i Shaquille O’Neal. O soundtracku k němu ale máme daleko více informací. Nabídne celkem šestnáct písniček, kterým vládne hip hop a r'n'b. Není tedy divu, že mezi interprety se to blýská jmény jako A$AP Ferg, G-Eazy, Yo Gotti, French Montana, Remy Ma, A$AP Rocky, Gucci Mane, GoldLink, 2 Chainz, Logic, Khalid, Wiz Khalifa, Kid Ink nebo Grace. Kompletní seznam skladeb, včetně jejich interpretů nabídne například e-shop Amazon.


Dále vychází:

Ensemble Notturna - Forgotten Chamber Works With Oboe From The Court Of Prussia (Sony Music)
Fred Hammond - The Very Best Of Fred Hammond (Sony Music)
Grand Design - Viva La Paradise (Bertus)
Chinaski - Love Songs (Universal)
Michel Magne - Musique Tachiste (Bertus)
Original Television Cast Of Jesus Christ Superstar Live In Concert - Jesus Christ Superstar Live In Concert (Original Soundtrack Of The NBC Television Event) (DVD) (Sony Music)
Rolf Lislevand & Concerto Stella Matutina - Nuove Invenzioni (Sony Music)
Sebastian Bohren - Bach: Violin Sonata & Partitas, Bwv 1004-1006 (Sony Music)
Slapshot - Make America Hate Again (Bertus)
Traitor - Knee-deep In The Dead (Bertus)
Valery Afanassiev - Valery Afanassiev Plays Mozart (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Buddy Guy - The Blues Is Alive And Well (Sony Music)
Cure - Mixed Up (Universal)
Exorcist - Nightmare Theatre (Bertus)
Fathili & Yahoos / wings - Mabala Part I/gone With The Sun (Bertus)
Igorrr - Savage (Bertus)
Johnny Marr - Call The Comet (Warner Music)
Katapult - ChodníKový Blues (Warner Music)
Nevermore - This Godless Endeavor (Re-Issue 2018) (Sony Music)
Olivia Chaney - Shelter (Warner Music)
Orange Goblin - The Wolf Bites Back (Universal)
Různí - Uncle Drew (soundtrack) (Sony Music)
Sepultura - Arise (Warner Music)
Slapshot - Make America Hate Again (Bertus)
The Script - No Sound Without Silence (Sony Music)
Wilko Johnson - Blow Your Mind (Universal)

Reedice:
Cure - Mixed Up (Universal)
Cure - Torn Down - Mixed Up Extras (Universal)
George Michael - Listen Without Prejudice, Vol. 1 (Sony Music)
Sepultura - Arise (Warner Music)

NÁZORY
  • Christina Aguilera natočila skvelé album Liberat... (Rado, 18.06.2018 23:52) Reagovat

    Christina Aguilera natočila skvelé album Liberation. Klobúk dole. Už len nech sa mu darí...

    • Re: Christina Aguilera natočila skvelé album Liberat... (Anonym, 18.06.2018 23:56) Reagovat

      No po druhem poslechu takove nadseni nesdilim...V podstate nuda, songy o nicem:(

      • Re: Christina Aguilera natočila skvelé album Liberat... (Anonym, 19.06.2018 12:52) Reagovat

        Asi budu viset... ale celé usa rnb je nic.. už aby ta doba skončila, ničí to vkus evropana :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Video: Norah Jones spí a sní, a přesto v klipu "Running" běží (20.01.2024 11:44)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu