Rise Against zahrají v Praze už za dva týdny, večer zahájí From Our Hands

23.05.2018 12:46 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Americká skupina Rise Against se už za dva týdny vrátí do Prahy, aby svému početnému českému publiku osobně představila aktuální album "Wolves". Večer 5. června v pražském Foru Karlín zahájí slovenští punk rockeři From Our Hands. Tato bratislavská kapela se zformovala v roce 2007 na pozůstatcích skupiny Trans Panama a do dnešního dne vydala včetně jednoho minialba čtyři nahrávky. V listopadu loňského roku zveřejnili From Our Hands skladbu "Invincible", ke které pořídili i videoklip, a momentálně již intenzivně skládají další nový materiál. Na koncertě zahraniční skupiny nehostují poprvé, v minulosti takto vystoupili např. po boku kapel From Autumn To Ashes nebo August Burns Red.

Skupina Rise Against, založená v roce 1999, zahájila svoji kariéru u nezávislého vydavatelství Fat Wreck Chords, pod jehož hlavičkou stihla vydat dvě alba - debut "The Unraveling" (2001) a "Revolutions Per Minute" (2003). Úspěch, který na undergroundové úrovni obě desky zaznamenaly, skupině v roce 2003 vynesl nahrávácí kontrakt s prestižním major labelem Geffen a s vydáním alba "Siren Song Of The Counter Culture" nabrala kariéra Rise Against strmý vzestup.

Se čtvrtou deskou "The Sufferer & The Witness" se skupina poprvé umístila v TOP 10 prodejní hitparády Billboard 200 a s pátou "Appeal To Reason" se probojovala ještě výš, až na třetí pozici. Následovalo album "Endgame" (2011), které kapelu katapultovalo na první místo v TOP rockových albech v Billboardu. Všechny čtyři nahrávky vydané pod křídly Geffenu dosáhly navíc na platinový prodejní status v Kanadě a na zlatý certifikát ve Spojených státech.

V roce 2014 se příznivci Rise Against dočkali sedmého alba "The Black Market", kterým kapela své prvenství v přehledu nejlepších rockových alb v Billboardu obhájila a na nějž vloni v červnu navázala novinkou "Wolves". Ta stanula v hitparádě Billboard TOP 200 na devátém místě, a stala se tak pátou deskou formace, která si to okamžitě po vydání zamířila rovnou mezi desítku nejlepších alb. Vstupenky jsou v prodeji na ticketpro.cz a goout.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY