shop.musicserver.cz
Nové desky 20/2018 - od Jamese Baye přes Five Finger Death Punch po Paula Kalkbrennera

Nové desky 20/2018 - od Jamese Baye přes Five Finger Death Punch po Paula Kalkbrennera

Vydáno: 21.05.2018 08:19 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na co se mohou tento týden těšit fanoušci nové hudby? Například na druhou desku Jamese Baye, úspěšného technaře Paula Kalkbrennera, jazzové Brad Mehldau Trio, brněnské rockery Ghost Of You nebo folk-rockového písničkáře Raye LaMontagna. Pro rockery tu zase máme třeba našlapanou novinku Five Finger Death Punch.

Pokud se v pondělí 21. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

James Bay - Electric Light (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / soul / pop

James Bay - Electric Light
James Bay zažil před třemi roky vstup na hudební scénu, který mu může kdekdo závidět. Po nominaci v prestižní BBC Sound Of 2015 a výhře Critic's Choice na Brit Awards jeho debut "Chaos And The Calm" bodoval v různých částech světa a britský muzikant si díky němu vysloužil tři nominace na Grammy a jednu cenu Brit Awards. Se svojí druhou deskou "Electric Light" má tedy na co navazovat. Zda se mu to povede, ukáže čtrnáct písniček, k jejichž přípravě si přibral Paula Epwortha a Jona Greena, tedy producenty stojící za alby Adele, Coldplay, U2, Linkin Park či Palomy Faith. I oni částečně mohou za nový zvuk, který on sám popisuje následujícími slovy: "Kdybych měl svoje první album popsat vizuálně, nejspíš bych zvolil oheň. To nové je o skutečném zvukovém a uměleckém vývoji. O pocitu svitu stowattové žárovky, která rozšiřuje a projasňuje to, co jsem si představoval. 'Electric Light' mi jednoduše jednoho dne přišlo na mysl a já věděl, že je perfektní". Co si pod tím představit, zjistíte z oficiálního sampleru.


Five Finger Death Punch - And Justice For None (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Five Finger Death Punch - And Justice For None
Se sedmou studiovou nahrávkou přichází americká heavy metalová formace Five Finger Death Punch. Deska dostala název "And Justice For None" a muzikanti na ni upozornili už v prosinci 2017 na dvou singlech, které tehdy vyšly na bestofce. I když měli desku hotovou už před koncem roku 2016, její vydání se kvůli problémům s vydavatelstvím Prospect Park odsunulo o téměř celé dva roky. Fanoušci se mohou těšit na třináct nadupaných songů včetně dvou coververzí - první "Blue On Black", původně od Kenny Wayne Shepherd a druhou "Gone Away" od The Offspring. Album je k dostání v několika verzích a kompletní informace o každé z nich najdete na oficiálním webu kapely. Na stránkách internetového obchodu Amazon.com jsou pak ukázky všech skladeb.


Paul Kalkbrenner - Parts Of Life (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: techno / electronica

Paul Kalkbrenner - Parts Of Life
Je to prakticky přesně rok, co k nám Paul Kalkbrenner přivezl svoji show "Back To The Future", s níž vyprodal během týdne celé evropské turné. To pokračovalo i v letošním roce, ovšem německý DJ a producent i v jeho průběhu dokázal připravit svoje nové album "Parts Of Life", s nímž bude navazovat na mimořádně úspěšnou desku "7". Nahrávku rozdělil na patnáct skladeb - částí, které pouze jednoduše očísloval. Zajímavostí ovšem je, že jejich pořadí je promíchané. Sám autor tracky označuje za jednoduché a elementární ale velké a radostné. Lepší obrázek si zřejmě uděláte návštěvou Kalkbrennerova YouTube.com profilu , kde již sdílí několik ukázek. Naživo si jej budou moci užít návštěvníci Colours Of Ostrava, kde Kalkbrenner letos vystoupí jako jedna z největších hvězd.


Brad Mehldau Trio - Seymour Reads The Constitution! (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Brad Mehldau Trio - Seymour Reads The Constitution!
Brad Mehldau se krátce po vydání sólové desky "After Bach", která byla začátkem března po dlouhých šesti letech první nahrávkou s původním materiálem, vrací se svým triem. Americký jazzový klavírista společně s kontrabasistou Larrym Grenadierem a bubeníkem Jeffem Ballardem novinku "Seymour Reads The Constitution!" namíchal ze tří nových kompozic a pěti předělávek skladeb jiných autorů. Jak je u tria zvykem, vedle kolegů jazzmanů, jako jsou Elmo Hope, Sam Rivers a také Frederick Loewe, čerpali i z popu a rocku. Tentokrát jim v nástrojích uvízla "Great Day" Paula McCartneyho a "Friends" Briana Wilsona. Ukázky všech skladeb, které si můžete vychutnat posléze i na vinylu, uslyšíte na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Tip týdne

Ghost Of You - Black Yoga (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock / electro rock / progresivní rock

Ghost Of You - Black Yoga
Brněnští Ghost Of You se po úspěšném debutovém albu "Glacier And The City" z roku 2015 rozhodli druhou nahrávku výrazně posunout dál. Jak sami prohlásili, za použití jiných nástrojů více experimentovali. Výsledkem je místy až psychedelicky art rockový zvuk protkaný elektronikou, tanečními rytmy a expresivním zpěvem. Na nahrávce se mnohem výrazněji podepsal producent Ondřej Ježek, který s kapelou spolupracoval již na debutu. Do studia totiž muzikanti nepřinesli hotové písničky, ale pouze jednotlivé motivy a nápady. Podstatná část desky tak vznikala až přímo ve studiu. Výsledkem je kolekce osmi písniček, kterou kapela pojmenovala "Black Yoga". Poněkud zvláštní název vysvětluje Michal Janík: "'Black Yoga' pro nás představuje jakousi konfrontaci se svým špatným já. Je to cvičení, z jehož spárů je těžké se dostat. Dobrovolně ničíš sebe sama i své okolí. Každý po svém a každý trochu jinak." Jak se to propsalo do vlastní nahrávky, zjistíte poslechem ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Ray LaMontagne - Part Of The Light (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / psychedelický folk

Ray LaMontagne - Part Of The Light
Americký folk rockový písničkář Ray LaMontagne se vrací po dvou letech od vydání alba "Ouroboros", na němž své příznivce zavedl do vod progresivního rocku. Letošní a v pořadí sedmé album nazval "Part Of The Light", a zatímco pro přípravu předchůdců si k sobě obvykle přizval ještě dalšího člověka, tentokrát si vystačil pouze on sám. Devět písniček, které na desce najdete, si sám složil a také produkoval. Vrátil se o něco více k folku a rocku, ačkoli i jistý nádech psychedelie v některých z nich najdete. Charakterem mohou připomínat některé skladby Paula Simona a Eltona Johna. Prvních pět již můžete okusit prostřednictvím jeho YouTube.com profilu.


Thomas Quasthoff - Nice 'N' Easy (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / tradiční pop

Thomas Quasthoff - Nice 'N' Easy
Německý basbaryton Thomas Quasthoff si rád sem tam odskočí ze světa vážné hudby k jazzu, případně k jazzovým a popovým standardům. Dosud ale tato alba nahrával společně s kapelou nebo menšími soubory. Pro letošní kolekci "Nice 'N' Easy" si k sobě poprvé přizval bigband, konkrétně hamburský NDR Big Band. Společně s nimi a také ještě s hudebníky Frankem Chastenierem, Wolfgangem Haffnerem, Dieterem Ilgem a Tillem Brönnerem nahrál dvanáct písniček převážně z Great American Songbooku. Najdete mezi nimi takové klasiky jako "Stardust", "Cry Me A River", "Moonglow", "I've Got The World On A String" nebo třeba i Lennonovu "Imagine". Jejich ukázky jsou ke slyšení na německém Amazonu.


Katapult - Essential - Zlatá kolekce (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bigbít

Katapult - Essential - Zlatá kolekce
Poslední původní člen Katapultu Olda Říha v pátek oslavil sedmdesát let, a tak o tom, že se od vydavatelství Supraphon dočká své Zlaté kolekce, nebylo pochyb. Na již tradičních třech CD o stopáži přes dvě stě minut najdete čtyřicet osm kapelních úspěchů z let 1976 až 2018 a k tomu jeden bonus, kterým je "Holubí dům" v bluesové podobě. Zbytek skladeb, z archivu jak Supraphonu, tak Warner Music, není řazený podle roku vzniku, ale dle klíče Hard, Slowly a Fast a všem se dostalo sjednocujícího remasteringu. Kompletní seznam písniček a jejich ukázky nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.


Dále vychází:

Acherontas - Faustian Ethos (Mystic Production)
Atomic Rooster - Live At The BBC plus (Bertus)
Divadlo Sklep - Sklep Naposlech 2015-2017 (Warner Music)
Donna Summer - The Original Hits (Universal)
Jason Nelson - The Answer (Sony Music)
Jiří Bělohlávek - Recollection (Supraphon)
Nico Muhly, Thomas Bartlett - Peter Pears - Balinese Ceremonial Music (Warner Music)
Otis Redding - Dock Of The Bay Sessions (Warner Music)
Pyramid - Pyramid (Bertus)
Různí - Haynes Ultimate Guide To... 60S (Sony Music)
Různí - Haynes Ultimate Guide To... 70S (Sony Music)
Různí - Haynes Ultimate Guide To... 80S (Sony Music)
Různí - Haynes Ultimate Guide To... Classic Anthems (Sony Music)
Různí - Haynes Ultimate Guide To... Northern Soul (Sony Music)
Různí - Prague Classics / Musical Souvenir From Prague (Supraphon)

Vychází na vinylu:
At The Gates - To Drink From The Night Itself (Sony Music)
Blanket - How To Let Go (Sony Music)
Brad Mehldau Trio - Seymour Reads The Constitution! (Warner Music)
Breeders - Mountain Battles ()
Breeders - Title Tk ()
Bruce Springsteen - Vinyl Collection Vol 2 Box Set (Sony Music)
Coroner - No More Color (Sony Music)
Coroner - Punishment For Decadence (Sony Music)
Coroner - R.I.P. (Sony Music)
Depeche Mode - A Broken Frame - 12Singles Collection (Sony Music)
Depeche Mode - Speak & Spell - The Singles (Sony Music)
Five Finger Death Punch - And Justice For None (Mystic Production)
G-Eazy - The Beautiful & Damned (Sony Music)
James Bay - Electric Light (Universal)
Joe Bonamassa - British Blues Explosion (Bertus)
Nico Muhly, Thomas Bartlett - Peter Pears - Balinese Ceremonial Music (Warner Music)
Otis Redding - Dock Of The Bay Sessions (Warner Music)
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life (Sony Music)
Paul McCartney - Chaos And Creation In The Backyard (Universal)
Paul McCartney - New (Universal)
Paul McCartney - Thrillington (Universal)
Pink Floyd - Pulse (Warner Music)
Pink Floyd - Relics (Warner Music)
Ray Lamontagne - Part Of The Light (Sony Music)
Terror - Damned, The Shamned (Bertus)
Thomas Quasthoff - Nice 'N' Easy (Sony Music)
Wings - Greatest (Universal)

Reedice:
Blanket - How To Let Go (Sony Music)
Coroner - No More Color (Sony Music)
Coroner - Punishment For Decadence (Sony Music)
Coroner - R.I.P. (Sony Music)
Hartmann - Best Is Yet To Come (Mystic Production)
Hartmann - Out In The Cold (Mystic Production)
John Mayall - No More Interviews (Bertus)
Mad Professor - Dub Me Crazy (Bertus)
Marc Lavoine - Les Duos De Marc (Bertus)
Paul McCartney - Chaos And Creation In The Backyard (Mintpack) (Universal)
Paul McCartney - New (Mintpack) (Universal)
Paul McCartney - Thrillington (Mintpack) (Universal)
Různí - Outlaws & Armadillos: Country'S Roaring '70S (Sony Music)
Wings - Greatest (Mintpack) (Universal)

NÁZORY
  • ... (Anonym, 21.05.2018 12:42) Reagovat

    A na shinedown ste zabudli

    • Re: ... (Fimi, 21.05.2018 13:34) Reagovat

      přesně ty jsem také hledal, nové album lepší snad po všech stránkách než to předešlé, jehož název si už ani nepamatuju....a myslím že se tu v minulých číslech neobjevili ani noví Godsmack

      FFDP tak nějak pořád to samé, ti se nikam neposouvají, hezky melodické, chytlavé ale lehce zapomenutelné

    • Re: ... (Tomáš Parkan - autor, 21.05.2018 15:30) Reagovat

      Bohužel, Warner Music, u kterých Shinedown vyšli, mi nejsou schopní posílat kompletní ediční plán, takže desky, které vycházejí u nich, tahám po různých e-shopech a občas se stane, že v době, kdy zpracovávám seznam nových desek, ještě nemají některý titul zařazený v systému. Podobným způsobem nám minulý utekli Arctic Monkeys. Mrzí mě to, ale nic s tím, bohužel, nenadělám.

      • Re: ... (Fimi, 21.05.2018 18:40) Reagovat

        Však v pohodě, důležité vypadají jinak

      • Re: ... (jarek , 22.05.2018 11:41) Reagovat

        Tak je zmiňte příště.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu