shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2018

Imagine Dragons ovládli nejen O2 arenu, ale i českou albovou hitparádu

Vydáno: 17.04.2018 16:30 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Jan Kuča

Dalo se čekat, že po pražském koncertě Imagine Dragons, který byl vyprodán dlouhé měsíce dopředu, půjde album "Evolve" v českém žebříčku nahoru. Jenže loňská deska zaznamenala zvýšený zájem už minulý týden, a tak zvítězila symbolicky právě v den jejich vystoupení. Rádia si podmanili staří známí Chinaski.

Chinaski - Není nám do pláče
© facebook interpreta
RÁDIA - Minule sice dokázal Chinaski sesadit Nico Santos s hitovkou "Rooftop", jenže tentokrát svou vítěznou jízdu ani zdaleka nezopakoval. Z prvního klesl až na třicáté čtvrté místo. Takto razantní pády z vedoucí pozice nebývají obvyklé. Michal Malátný a jeho parta se proto s "Potkal jsem tě po letech" vracejí na jedničku. Dokazují tím, že i když je čas od času někdo přeskočí, zájem o jejich písničky je v éteru dlouhodobě stabilní.

Také Rudimental už jsme s "These Days" oslavovali jako šampiony. Minule na ně však zbyly brambory, a tak si musejí cestu na medailové posty prokopávat znovu. Nyní úspěšně uzmuli stříbro a třeba příští týden zabojují znovu i o zlato. První už byli i v Británii, Norsku nebo Rakousku. Však také sestava hostujících interpretů budí respekt: Jess Glynne, Macklemore a Dan Caplen.

Krůček po krůčku stoupá pořadím Tom Walker. Šestadvacetiletý britský písničkář minule s "Leave A Light On" nesměle nakoukl do první desítky a nově už bere bronz. Přitom na ostrovech se velkého průlomu nedočkal, v tamní hitparádě byl nejlépe čtyřicátý první. Zato ve Francii vyhrál, dvojku přidal v Rakousku, trojku ve Švédsku či Švýcarsku a pádné argumenty pro naše dramaturgy byly na světě.

V Top 10 máme z hlediska jejího složení od minula dvě změny. Vrátili se do ní Mirai, jejichž "Anděl" vzlétl už na šestku. Co myslíte, stane se takovým hitem jako loňská rádiová hymna "Když nemůžeš, tak přidej"? A překvapivě se neztratil ani Justin Timberlake. Nová deska "Man Of The Woods" sice není žádný bestseller, ale téměř všichni se shodují, že písnička "Say Something", ve které hostuje Chris Stapleton, se povedla. Že ale skladba s jasně americkým zvukem zaujme i v Česku, to je docela překvapení.

Z novinek slaví největší úspěch Lucie Vondráčková. Na padesátém místě nostalgicky vzpomíná na procházky "Nad Vltavou". Jinak to ale na novou muziku byla tento týden bída. Snad se dramaturgové polepší už v příštím týdnu.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  2. Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen - These Days
  3. Tom Walker - Leave A Light On
  4. Mandrage - Motýli
  5. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  6. Mirai - Anděl
  7. G-Eazy feat. Halsey - Him & I
  8. Kokab - Got U (Ready Or Not)
  9. Liam Payne feat. Rita Ora - For You
  10. Justin Timberlake feat. Chris Stapleton - Say Something

Imagine Dragons - Evolve
© facebook interpreta
ALBA - V červnu oslaví deska "Evolve" od Imagine Dragons rok od vydání, fanoušci ji přesto ve svých přehrávačích točí, jako by šlo o žhavou novinku. Samozřejmě, na prvním místě se tento týden jistě podepsala i natěšenost na pražský koncert, ale z pohledu do statistik vyplývá, že se album stabilně těší mimořádnému zájmu. Vždyť od svého vydání pouze dvakrát chybělo v první desítce, nejvyšší pozici obsadilo celkově pošesté.

Medailové stupně jsou obecně tento týden přehledem stálic. Ještě déle totiž na čele boduje momentálně druhý Ed Sheeran. Jeho "Divide" má i po třinácti měsících sílu kosit jednoho soka za druhým. A bronz získává Ektor. Deska "Alfa" už také není nejčerstvější, vyšla koncem loňského roku. Za svou dlouhodobou pozici v první desítce může rapper nejspíš děkovat hlavně přepočtům ze streamů.

Na novinky proto umístění na bedně nezbylo. A přitom se o ně postarala zvučná jména. 30 Seconds To Mars k lepšímu než čtvrtému místu nepomohl ani fakt, že desku "America" představí už ve čtvrtek 19. dubna v pražské Tipsport aréně. Pořád jde ale o přívětivější výsledek než s minulou řadovkou "Love Lust Faith + Dreams", která si svého času připsala osmičku.

Kylie Minogue šestkou "Golden" zopakovala pořadí minulé klasické řadovky "Kiss Me Once" z roku 2014. Od té doby vydala ještě vánoční kolekci "Kylie Christmas", ta si ale cestu do první desítky nenašla a skončila nejlépe osmnáctá. Více tak australskou popovou divu potěší pohled do žebříčku v Británii, kde její country-pop slaví zlato.

Po dlouhé pauze se dvanáctým místem vrací Ilona Csáková. Na desce "Pořád jsem to já" převlékla své starší skladby do nového kabátu, když ji doprovodil big band. O to překvapivější pak byl jediný nový singl "Abych byla IN", který napsala Patricie. A řekněme si na rovinu, že se nejedná o příliš vkusnou záležitost. Možná song Csákové spíš uškodil, než pomohl.

Jako šestnáctý startuje s debutem "Srdce" Jakub Děkan. Buďme ale upřímní - za plnohodnotnou první desku se novinka považovat nedá, protože většinu ze šestnácti písniček tvoří ty, ve kterých Děkan jen někomu hostoval v refrénu. Některé jsou i několik let staré, takže album působí spíš jako slepenec. Kdyby si dal liberecký zpěvák s jeho tvorbou víc záležet, pravděpodobně by mířil výše.

Top 10 - alba:
  1. Imagine Dragons - Evolve
  2. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  3. Ektor - Alfa
  4. N 30 Seconds To Mars - America
  5. Camila Cabello - Camila
  6. N Kylie Minogue - Golden
  7. Marpo - Dead Man Walking
  8. Barbora Poláková - ZE.MĚ
  9. Čechomor - Nadechnutí
  10. Doctor P.P. - Levák

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 15. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu