James Bay se bude v květnu prezentovat novinkou "Electric Light"

22.03.2018 19:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Držitel Brit Award a tří nominací na Grammy písničkář James Bay vydává album "Electric Light". Představil z něj velmi úspěšný singl "Wild Love", který už má přes deset milionů streamů a navrch uznání kritiků prestižních médií typu NME, Forbes, Time nebo Rolling Stone. Nyní k němu přidal novinku "Pink Lemonade". Z obou písní je patrný Bayův posun ke kytarovosti a hlasitosti. Bay si jako producenty přizval Paula Epwortha a Jona Greena. Deska vychází 18. května u Universal Music.

"Kdybych měl svoje první album popsat vizuálně, nejspíš bych zvolil oheň. To nové je o skutečném zvukovém a uměleckém vývoji. O pocitu svitu stowattové žárovky, která rozšiřuje a projasňuje to, co jsem si představoval. 'Electric Light' mi jednoduše jednoho dne přišlo na mysl a já věděl, že je perfektní," rozvášnil se James Bay při představování novinky.

Bay patří mezi nastupující rockové hvězdy. Na debutu "Chaos And The Calm" se objevily hity "Hold Back The River" a "Let It Go", navrch byla kolekce nominována na Nejlepší rockové album, Nejlepší rockovou skladbu a Nejlepší album nováčka. Obdržela zlato či dokonce platinu v mnoha zemích světa a k tomu téměř tři miliony streamů. Rock prostě není mrtev, a Bay si tak v klidu mohl odnést ocenění Brit Award i MTV za Nejlepšího nového umělce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY