The Joy Formidable v novém singlu "Liana" vyzývají lidi k záchraně přírody

16.10.2016 15:24 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Velšská trojice The Joy Formidable letos vydala své třetí studiové album "Hitch", které sklidilo opět úspěch a plno kladných ohlasů. Nedávno pak kapela vydala i své druhé EP, které podle titulní písně nese název "Sleep Is Day". Nachází se na něm převážně covery či živé a akustické verze jejich songů, úplně první se na něm však objevuje nový singl "Liana", který pochází z již zmiňované třetí řadovky. Ten byl opatřen i videoklipem, který přináší velkou vlnu emocí a pocitů do už tak naléhavé písně.

Navíc skladba přináší i poselství mezi lidi. Kapelu inspiroval Ghándího výrok "What we are doing to the forests of the world is but a reflection of what we are doing to ourselves and to one another," a tak je zaměřen i videoklip. Trojice se rozhodla podpořit charitu s cílem zachránit orangutany, kterým kvůli vypalování lesů hrozí záhuba. I mnoho dalších krásných zvířat a květin v lesích či pralesech můžeme vidět právě ve videoklipu. Do nich jsou chvílemi zasazené záběry na jednotlivé členy kapely, které se prolínají právě se zvířaty a poukazují na jistou podobnost. Videoklip výborně dokresluje závažnost tématu, jakým se "Liana" zaobírá, a věřme, že i díky této skladbě se podaří podpořit organizaci SOS (Sumatran Orangutan Society).

The Joy Formidable se momentálně v rámci "Hitch Tour" projíždějí po Americe. V listopadu se však vrátí do Evropy a hned jejich druhou zastávkou bude Česká republika. Již 8. listopadu se totiž představí v pražském Foru Karlín jako support Placebo. Tento koncert je ale již dlouho beznadějně vyprodán.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY