Pražské Futurum navštíví norští jazz-metaloví Shining a američtí progresivci Intronaut

24.08.2016 12:26 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Již 13. září se do České republiky vrátí respektovaná norská formace Shining, která kombinuje metal s jazzovými prvky. Jejich tzv. Blackjazz skupina přivezla do Prahy již před rokem spolu s doposud nejaktuálnější deskou "International Blackjazz Society". Kromě Shining se můžeme těšit i na další progresivní partu Intronaut. Ta do České republiky přiveze rovněž rok starou nahrávku "The Direction Of Last Things".

Intronaut vznikli v roce 2004 v Los Angeles. Jejich diskografie čítá pět nahrávek, přičemž ta stále aktuální patří z hlediska prodejů i názorů kritiky mezi jejich nejpovedenější. Americká parta ve své tvorbě kombinuje prvky progresivního metalu s post-metalem a nebojí se experimentování. Lídrem skupiny je charismatický zpěvák Sacha Dunable.

Spolu se služebně staršími Shining zahrají i Obsidian Kingdom. Španělská parta, která vznikla v roce 2005 v Barceloně a svou pozici na scéně si teprve buduje. Jejich role hosta na turné s oběma headlinery není náhodná. Obsidian Kingdom také staví na základech progresivního metalu a post-metalu. Od letošního ledna mají na svém kontě druhou nahrávku "A Year With No Summer".

Koncert proběhne v klubu Futurum na pražském Smíchově pod záštitou Obsure Promotion. Začátek akce je avizovaný na devatenáctou hodinu. Lístky jsou k dispozici na klasických předprodejních místech za 575 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY