shop.musicserver.cz
Nové desky pro 24. týden

Nové desky pro 24. týden

Vydáno: 19.06.2016 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky příštího týdne budou mít dvě hlavní hvězdy - rockery Red Hot Chili Peppers a písničkáře Jakea Bugga. K nim se připojí například soul jazzová Laura Mvula, nevšední ambientní M. Craft, debutující písničkářka Margaret Glaspy, či blues rockoví Rival Sons. Milovníky tvrdších žánrů potěší navíc i Gojira nebo Stitched Up Heart.

Pokud se v pondělí 20. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Red Hot Chili Peppers - The Getaway (Warner Music)
web / facebook.com / / psali jsme /
žánr: alternativní rock

Red Hot Chili Pepper - The Gateway
Letošní rok se blíží k polovině a na fanoušky populární hudby číhá další velké lákadlo - novinka slavných Red Hot Chili Peppers. Na nástupce spíše střízlivě přijaté kolekce "I'm With You" čekali fanoušci dlouhých pět let. Nahrávka dostala název "The Getaway" a na rozdíl od předchozích desek, za kterými stál Rick Rubin, ji produkoval Danger Mouse. Deska bude pod přísnějším drobnohledem, než kdykoliv jindy - nejen kvůli věhlasu skupiny, ale také z důvodu personálního přetřesu, který kapelu potkal v roce 2009. Tehdy z ná totiž odešel John Frusciante a nahradil ho Josh Klinghoffer, jenž dostává šanci předvést se pořádně publiku právě až teď. Z rádií možná znáte už singl "Dark Neccessities" a pokud si novinkové písně společně s dalšími slavnými hity budete chtít poslechnout i naživo, zavítejte 4. září do O2 areny v Praze.


Jake Bugg - On My One (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / indie rock / folk rock / country

Jake Bugg - On My One
Ačkoli Jake Bugg loni nevydal nic nového, přesto jej prestižní britský týdeník NME vyhlásil nejlepším sólovým umělcem za rok 2015. Nyní může tuto svoji reputaci potvrdit svoji třetí deskou, kterou nazval "On My One". Pro něj složil a nahrál celkem jedenáct písniček, které také sám produkoval. Pouze u trojice z nich si k sobě přizval irského producenta Garreta Lee, kterého budete znát spíš pod pseudonymem Jacknife Lee a který má na svědomí nahrávky R.E.M., U2, Taylor Swift a jiných hvězd. Stylově se pak Jake Bugg drží osvědčené kombinace folku, rocku, indie a drobných vlivů country ve stylu Johnnyho Cashe. Z alba jsou venku již čtyři singly, jejichž videoklipy sdílí prostřednictvím videosekce svého webu.


Laura Mvula - The Dreaming Room (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / jazz

Laura Mvula - The Dreaming Room
Před dvěma roky vtrhla na světovou hudební scénu soul jazzová anglická zpěvačka Laura Mvula a její debut "Sing To The Moon" sbíral nominace na prestižní ceny typu Mercury Prize. Není tedy divu, že následovník debutu "The Dreaming Room", s nímž přichází právě nyní, je fanoušky netrpělivě očekáván. Dvanáct písniček, které pro něj připravila, produkoval Troy Miller, který udával směr poslední album Rebeccy Ferguson. Na výsledném zvuku se navíc podílel i The London Symphony Orchestra a jako hosté v jednotlivých písničkách baskytarista Nile Rodgers a Wretch 32. První ochutnávky, včetně sampleru alba nabízí Laura Mvula na svém VEVU.


M. Craft - Blood Moon (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: ambient / minimalismus

M. Craft - Blood Moon
Anglicko-australský hudebník Martin Craft, který na hudební scéně vystupuje pod pseudonymem M. Craft, čerpal pro svoji třetí nahrávku inspiraci na okraji kalifornského národního parku The Joshua Tree. Zde odtržený od civilizace složil a posléze nahrál v Echo Parku nedaleko Los Angeles celkem deset skladeb, v nichž hraje i na sto let starý koncertní klavír Mason and Hamlin. Sám o konceptu alba říká: " Ticho okolo parku Joshua Tree je jak z jiného světa, hluboké, skoro neskutečné. Ovšem ponořený v tomto tichu, najednou zjistíte, že to není to pravé ticho. Malé skvrny zvuků, které bychom na ulici přešli jako neslyšené, zde působí jako záblesky neonů. Zašustění větru ve větvích stromů nebo mávnutí křídel přelétající vrány, to vše se stává živým, zajímavým a muzikálním." Zda se to podařilo propsat i na nahrávku zjistíte poslechem několika skladeb na soundcloud.com profilu vydavatelství Heavenly Recordings.


Swans - Glowing Man (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální rock

Swans - Glowing Man
Příznivcům experimentálního rocku nejsou američtí Swans nikterak neznámí. Formace, která bez pauzy funguje na hudební scéně zhruba jednadvacet let, připravila pro své publikum již čtrnáctou studiovou desku. Nahrávka s titulem "The Glowing Man" přináší na dvou discích celkem osm písní s vydatnou a téměř dvouhodinovou stopáží. Pozorní fanoušci by se měli obzvlášť zaposlouchat do skladby "The World Looks Red/The World Looks Black", která je postavená na textu z pera Michaela Giry známého ze skladby "The World Looks Red" od Sonic Youth. Hudební melodie je ale zcela odlišná. Další albovou ukázku najdete na YouTube.com


Tip týdne

Margaret Glaspy - Emotions And Math (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk rock / folk pop

Margaret Glaspy - Emotions And Math
Máte rádi americké písničkářky někde na pomezí Lisy Loeb, Fiest a Fiony Apple? Jestli je vaše odpověď ano, pak by vám rozhodně neměla uniknout debutantka Margaret Glaspy, která po EP "If & When" z roku 2013 konečně představuje i řádný dlouhohrající debut nazvaný "Emotions And Math". Původně měla její prvotina vyjít o něco dříve, ale nakonec se rozhodla všech dvanáct písniček nahrát znovu společně s basistou Chrisem Morrisseym, bubeníkem Timem Kuhlem, a klavíristou Tylerem Chesterem. I přes to ale albu vládne především její signifikantní kytara. Budete-li chtít se s touto písničkářkou seznámit, můžete k tomu využít například její VEVO.


Stitched Up Heart - Never Alone (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Stitched Up Heart - Never Alone
Na hudební scénu míří nová mladá a velice nadějná formace Stitched Up Heart. Kapele vévodí frontmanka Mixi Demner, která ke vzniku nového seskupení prozradila: "Rozhodla jsem se do toho jít, když jsem měla deprese a byla jsem na dně. Byla jsem po rozchodu. Název má dát lidem naději, sílu a odvahu. My všichni si procházíme událostmi, které nás dokáží srazit na kolena. Ale hlavně v těch chvílích, kdy je to zlé a nás napadne, že už to dál nejde, bych chtěla, abychom si uvědomili, že i to pomine. A bude líp." Na stránkách Babbermouth.net najdete k poslechu celé album a také videoklip ke skladbě "Monster".


MIDI LIDI - Give Masterpiece A Chance! (X Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica

MIDI LIDI - Give Masterpiece A Chance!
Udělej si čas na život!, takové je hlavní motto brněnských MIDI LIDI na čtvrtém albu "Give Masterpiece A Chance!", o němž kapela mluví jako o optimistické letní desce. Nové album se pyšní poměrně výraznou změnou zvuku i tématem. Ve srovnání s předchozími alby je na novince daleko více živých nástrojů. Uslyšíte nejen klasický synthpop či electro-disco, ale také krautrockem ovlivněné písně, existenciální koupací ploužák i podivný bigbít. Na albu se podíleli všichni členové kapely, Petr Marek, Prokop Holoubek, Tomáš Kelar i Markéta Lisá. Hostují na něm Roman Holý, Mardoša, dětská kapela Kaťka a Baťka, grafička a VJka Midi Lidí Magdalena Hrubá, youtubeři Anežka a Jiřík a dívčí skupina Pro Foro Interno. Mix a mastering měl na starosti Ondřej Ježek. Album vychází kromě CD také na vinylu. Ukázky z desky uslyšíte také na webu vydavatelství Indies Scope.


Gojira - Magma (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Gojira - Magma
Francouzský metalová formace Gojira připravila pro fanoušky progresivního a groove metalu své nové album. Nahrávka s titulem "Magma" přináší deset písní, které v dosavadních recenzích sklidily více než nadprůměrné ohodnocení. A jak desku hodnotí sami muzikanti? "Když jsem poprvé procházel texty, rozbrečely mě. Jsou velice hluboké a přímo k věci. Žádné nesmysly," uvedl Mario Duplantier. Joe ho doplnil slovy: "Chtěli jsme nahrát kratší album, ne tak epické, jako děláváme běžně. Publikum totiž dokáže nyní udržet pozornost o dost kratší dobu, proto mají nové písničky stopáž okolo čtyř minut." Přesvědčte se sami poslechem a zhlédnutím klipu YouTube.com k písni "Stranded"


Rival Sons - Hollow Bones (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / hard rock

Rival Sons - Hollow Bones
Americká kapela Rival Sons je aktuálně na velkém turné se svými slavnějšími kolegy Black Sabbath coby jejich předskokan, ale i přes to před týdnem vydala svoji pátou desku nazvanou "Hollow Bones", která s menším zpožděním vychází i u nás. Jejich čeští fanoušci tak budou muset naposlouchat devět nových písní o něco rychleji, aby si s nimi mohli zazpívat, až k nám také 30. června dorazí. Mezi touto devítkou najdeme také coververzi písničky "Black Coffee" z repertoáru dua Ike & Tina Turner. Podobně jako jejich předchozí počiny i "Hollow Bones" produkoval Dave Cobb, jenž si letos vysloužil hned dvě Grammy za alba Chrise Stapletona a Jasona Isbella. První tři ochutnávky umístili Rival Sons na svůj YouTube.com profil a my jen dodáme, že desku seženete i na vinylu.


Walter Trout - Alive In Amsterdam
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / blues

Walter Trout - Alive In Amsterdam
Americký blues rockový kytarista a zpěvák Walter Trout se v loňském roce vrátil na koncertní pódia po prodělané žloutence typu C, jejíž následky si vyžádaly transplantaci jater. Tuto operaci mu pomohli zaplatit i jeho fanoušci, kteří se na ni složili. Nejen jim tak patří nová deska "Alive In Amsterdam", která, jak už název napovídá, obsahuje záznam koncertu v amsterdamském Královském divadle Carré. Vzhledem k tomu, že je to záznam kompletní, bylo potřeba jej umístit na dva disky, respektive na tři vinyly, na něž se vměstnalo celkem šestnáct skladeb. Malou ukázkou, co vás čeká, může být trailer na YouTube.com.


Různí - Eurovision Song Contest Stockholm 2016 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Různí - Eurovision Song Contest Stockholm 2016
Vzhledem k postupu Gabriely Gunčíkové do finále letošního Eurovision Song Contest sledovali Češi tuto akci o něco více, než tomu bylo v minulosti. Komu ale něco uteklo, má nyní možnost koupit DVD se záznamem celé soutěže konané v Stockholmu. V balení "Eurovision Song Contest Stockholm 2016" najde hned tři disky, z nichž první obsáhne dvě semifinále, druhé finálové kolo a třetí pak přinese bonusový materiál s pohledy do zákulisí, rozhovory a tiskovou konferencí vítězky z Ukrajiny. Drobným lákadlem může být trailer na facebookovém profilu soutěže.


V krátkosti - soundtracky

  • Do kin se již nezadržitelně blíží druhá návštěva mimozemšťanů na Den nezávislosti, o nichž jsme věděli, že se jednoho dne opět vrátí. Vrátili se a to pod názvem "Den nezávislosti: Nový útok". Hudbu k tomuto snímku má na svědomí dvojice autorů Harald Kloser a Thomas Wanker a třiadvacet jejich kompozic tak zaplnilo i soundtrack, který najdete pod originálním názvem "Independence Day: Resurgence". K nim se přidala ještě dvojice písniček - "Electric U" Kida Blooma a francouzsky laděná coververze "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)" v podání Annie Trousseau.
  • Dalším filmem, který už netrpělivě očekávají především děti, je nový snímek studia Pixar "Hledá se Dory" navazující na velmi oblíbený "Hledá se Nemo". Stejně jako v případě předchůdce i k příběhu zapomětlivé modré rybky složil hudbu Thomas Newman a třiatřicet jeho skladeb tvoří i převážnou náplň soundtracku "Finding Dory". Jedinou písničkou je pak klasika "Unforgettable" v podání Sii.


Dále vychází:

Airbag - Disconnected (Mystic Production)
Ayreon - The Theater Equation (DVD) (Sony Music)
Ayreon - The Theater Equation (BluRay) (Sony Music)
Ayreon - The Theater Equation (Sony Music)
Cough - Still They Pray (Mystic Production)
Dark Suns - Everchild (Mystic Production)
Faithsedge - Restoration (Bertus)
Faithsedge - Restoration (Japan Import) (Bertus)
Marvin Gaye - Marvin Gaye 1971 - 1981 (Universal)
Marvin Gaye - Volume Two 1966-1970 (Universal)
Nails - You Will Never Be One Of Us (Mystic Production)
Různí - Cinema Classics: The Piano At The Movies (Sony Music)
Různí - Exile (Sony Music)
Různí - Hot Summer Hits 2016 (Universal)
The Playfords - Luther Tanzt (Sony Music)
Waterstrider - Nowhere Now (Sony Music)

Vychází na vinylu:
All Saints - Red Flag (Universal)
Answer - Rise 10Th Anniversary Edition (Mystic Production)
Cough - Still They Pray (Mystic Production)
Dark Suns - Everchild (Mystic Production)
Jake Bugg - On My One (Universal)
John Williams - Star Wars:The Force Awaken (Universal)
Laura Mvula - The Dreaming Room (Sony Music)
Lil' Wayne - Tha Carter (Universal)
Lil' Wayne - Tha Carter II (Universal)
Lita Ford - Time Capsule (Mystic Production)
M Craft - Bloodmoon (Mystic Production)
Meghan Trainor - Thank You (Sony Music)
Nails - You Will Never Be One Of Us (Mystic Production)
Red Hot Chili Peppers - The Getaway (Warner Music)
Rival Sons - Hollow Bones (Mystic Production)
Swans - Glowing Man (Mystic Production)
Vision Bleak - Unknown (Mystic Production)
Walter Trout - Alive In Amsterdam ()

Reedice:
Answer - Rise 10th Anniversary Edition (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Audio: Bluesman Walter Trout se v nadějeplném duetu "Broken" setkává s Beth Hart (29.01.2024 11:36)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu