Vanessa Carlton je na novince "Operator" stále stejně uhrančivá. Klavírní pop díky ní žije dál

15.10.2015 17:08 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Vanessa Carlton je po delší době zpět. Loni v březnu jsme informovali o skutečnosti, že dokončila pátou studiovou desku "Liberman", která ovšem do dnešního dne nevyšla. To se změní už 23. října, kdy se album po odkladu konečně dostane do rukou fanoušků. A co zpěvačku vlastně zdrželo? Druhé (tentokrát naštěstí už úspěšné) těhotenství.

Na novou desetipoložkovou kolekci Vanessa láká klipem k písni "Operator". Ta podle americké interpretky vypráví příběh o starší ženě, která využívá mladšího muže. Odláká ho od rodiny a operuje jeho životem tak, aby pomohla pouze sama sobě. Zajímavý text dostal stejně zajímavé video, které však sleduje o dost odlišnou narativní linku. Konceptem atmosférického klipu je odchod rodičů od dětí - tedy úplný opak toho, co se běžně děje.

Song samotný je lehce ponurý, nechybí mu klasicky dominantní klavír, ale obsahuje i na zpěvačku nezvykle výrazné bicí, a dokonce i špetku elektroniky. To po čistě akustickém posledním albu představuje vítanou změnu. "Operator" mimochodem vznikl už během natáčení právě předposlední studiovky a původně nesl název "Moneymaker". Na působivosti mu však tato skutečnost nijak neubírá, naopak. Soudě i podle dalších ukázek na zpěvaččině YouTube profilu to vypadá, že "Liberman" bude opět velkou události v oblasti autorského popu, v němž hlavní roli hraje klavír.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY