Mark Knopfler vydá za pár dní novou desku

10.03.2015 12:29 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Britský zpěvák, skladatel a výtečný kytarista Mark Knopfler již za pár dní potěší novým albem. Jeho v pořadí devátý sólový počin dostal název "Tracker" a bude k mání od 13. března.

Písně na toto album vznikaly několik let a sám Knopfler dodává, že jde o desku, s jejímž výsledkem je nejvíce spokojen za celou dobu své dosavadní sólové kariéry. Produkce novinky, kterou Mark natáčel v londýnských British Grove Studios, se ujal on sám, pomocnou ruku mu nabídl jeho dlouholetý kamarád a taktéž bývalý člen Dire Straits Guy Fletcher.

Album "Tracker" bude v základní verzi čítat jedenáct položek, k mání ale bude i deluxe edice obsahující čtyři bonusy navíc. Skalní fanoušci jistě sáhnou po speciálním boxu, ve kterém se bude ukrývat klasické CD, další bonusový disk, DVD s exkluzivním materiálem z natáčení, včetně rozhovoru s Knopflerem, dále pak dva vinyly a několik dalších dárečků, jako jsou umělecké fotografie. Tato limitovaná edice, která bude navíc i ručně očíslována, se dostane (stejně jako samostatná verze desky na vinylu) do prodeje se zhruba čtrnáctidenním zpožděním.

I tentokrát Knopflera čeká u příležitosti vydání nové desky turné. Již v polovině května se vystoupením v Dublinu rozjede na několikaměsíční světovou šňůru, během níž po světě odehraje neuvěřitelných pětaosmdesát koncertů. Česká republika mezi jeho zastávky bohužel tentokrát není. Nejblíže ho budeme mít v červnu a červenci v Německu, kde odehraje celých jedenáct koncertů, a následně i v Rakousku, kde vystoupí dvakrát.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY