Americká kapela Trail Of Dead si zahraje ve Futuru

13.03.2015 14:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Trail Of Dead založili v roce 1994 zpěváci, kytaristé a bubeníci Conrad Keely a Jason Reece. Skupina se během několika let rozrostla o další členy a nadále se hudebně vyvíjela, přičemž tvůrčí energie přicházela od zakládajících členů. Keely a Reece byli kamarádi od dětství, začali spolu hrát v kapele v městečku Olympia ve státu Washington a později přesídlili do texaského Austinu. Tam vznikli ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead.

První album se jmenovalo stejně jako kapela a vyšlo na Trance Records v roce 1998, další deska "Madonna" následovala v roce 1999 na Merge Records. Pánové jeli turné po USA se Superchunk a v roce 2002 vydali "Source Tags And Codes" na Interscope Records. Tam vyšly v průběhu čtyř let další dvě desky - "World’s Apart" a "So Divided", pak se skupina v roce 2007 s gramofirmou rozloučila.

Na jaře roku 2008 ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead založili svůj label Richter Scale Imprint a díky americkému partnerství s Justice Records a evropskému se Superball Music v lednu 2009 vyšlo jejich šesté album "The Century Of Selfreleased". Na jaře roku 2010 kapela podepsala celosvětovou smlouvu se Superball Music a jejich Richter Scale Records Imprint, vydala v únoru 2011 desku "Tao Of The Dead"  a na jaře 2012 nahrála v Německu v Hannoveru svou osmou studiovku "Lost Songs", která vyšla v říjnu na Richter Scale/Superball Music. V roce 2014, po dvaceti letech společného přátelství a hraní, přišla na svět devátá řadovka "IX" na Richter Scale/Superball Music. Jason a Autry momentálně sídlí v Texasu v Austinu, Conrad v Kambodži a James v Los Angeles.

Vstupenky na jejich koncert, který se uskuteční 7.června v pražském Fututum Music Baru, jsou v předprodeji od pátku 6.března v sítích www.GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal, Eventim za 300 Kč + poplatky. V pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu za 380 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY