shop.musicserver.cz
S nominacemi na Grammy a Brit Awards přijede na Colours of Ostrava zpěvačka St. Vincent

S nominacemi na Grammy a Brit Awards přijede na Colours of Ostrava zpěvačka St. Vincent

Vydáno: 04.02.2015 11:48 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Jednou z hlavních hvězd letošního ročníku festivalu Colours Of Ostrava se stane americká zpěvačka a kytaristka St. Vincent, která patří k největším světovým jménům současného rockového písničkářství. Na festival přijede se svojí čtvrtou, stejnojmennou, deskou, která vzbudila velký ohlas mezi hudebními publicisty po celém světě. Za nejlepší album loňského roku ji například vyhlásily hudební časopis New Musical Express či deník The Guardian. "Triumf požehnaný množstvím fantastických písní, nápadů a zvuků," napsali. Magazín Rolling Stone St. Vincent označil za "nejchytřejší indie-rockovou hvězdu své generace". Tento názor podtrhly aktuální nominace na Grammy a Brit Awards. "Obecně je St. Vincent oceňována pro svoji originalitu, novátorství, vizionářství i strhující pódiovou show, což jsme na vlastní oči viděli loni na obřím španělském festivalu Primavera," doplňuje ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Přezdívku St. Vincent si třiatřicetiletá Annie Clark dala podle nemocnice, kde zemřel básník Dylan Thomas. Obdivuje Kate Bush, ulpělo na ní přirovnání k Davidu Bowiemu a na kytaru prý hraje jako Jimi Hendrix 21. století, přesto od svého debutu "Marry Me" z roku 2007 píše zcela nová pravidla rockového písničkářství. Její obdivovaná kytarová hra, při níž využívá při tom spoustu efektů, což má školní základ: tři roky studovala na akademii Berklee College of Music. A zručně ovládá i spoustu dalších nástrojů. St. Vincent doprovázela Sufjana Stevense, The Polyphonic Spree, před třemi lety natočila s Davidem Byrnem autorsky rovnocenné a kritikou dobře přijaté album "Love This Giant" a její skladby zazněly také ve filmech série "The Twilight Saga". Vokály přispěla i na poslední album "To Be Kind" skupiny Swans. Když loni v dubnu byla Nirvana uváděna do Rock'n'rollové síně slávy, zbylí dva členové se rozhodli nahradit Kurta Cobaina hlasy tří zpěvaček: St. Vincent zpívala skladbu "Lithium".

Kromě St. Vincent přibyla do programu mezinárodního hudebního festivalu, který letos proběhne od 16. do 19. července opět v úchvatném industriálním prostředí Dolních Vítkovic v Ostravě další zajímavá jména nejzůznějších žánrů: Pakistánský Faiz Ali Faiz, největší žijící zpěvák qawwali považovaný za nástupce fenomenálního Nusrata Fateh Ali Khana, nabídne na Colours of Ostrava jedno ze svých pověstných extatických vystoupení.

Izraelský kontrabasista, zpěvák a skladatel Avishai Cohen přiveze do Ostravy exkluzivní sestavu nazvanou Avishai Cohen’s New York Division. Kromě zlatoprstého klavíristy Nitai Hershkovitse a nezastavitelného bubeníka Daniela Dore ho doprovodí také vynikající americký jazzový kytarista Kurt Rosenwinkel (Brad Mehldau, Joshua Redman), argentinský trumpetista Diego Urcola a americký trombonista Steve Davis (Chick Corea, Wynton Marsalis).

Letošní Colours také přivítají zásadní jméno současného avantgardního popu - kanadského písničkáře a houslistu Owena Palletta. Mixem electro ambientu, pop house i drum´n´bassu rozzáří areál rakouská formace Klangkarussell, která se proslavila hitem "Sonnentnz". Své intimní, křehké a éterické balady přiveze do Ostravy brazilská zpěvačka a klavíristka Dillon žijící v současné době v Berlíně.

Belgická skupina Oscar And The Wolf vedená zpěvákem a skladatelem Maxem Colombie zaujala hitem "Princes" a delikátní dreampopovou směsí elektroniky, soulu a R&B. Polskou electro-popovou scénu zastoupí fenomén současné mladé scény formace The Dumplings. Náloží funky, soulu a jazzu roztančí návštěvníky francouzská kapela Electro Deluxe s noblesním americkým zpěvákem Jamesem Copleym. Z kanadského Québecu přijede živelné akustické trio Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs s famózním dupajícím houslistou, jehož rytmické dupání je unikátní součástí québecké tradiční hudby. Osmičlenná skupina Abavuki z jihoafrického Kapského města nabídne neuvěřitelnou smršť v podání bubeníků, dechařů i tří hráčů na marimby.

Festival Colours of Ostrava nabídne čtyři dny plné koncertů hvězd světové i domácí hudby, divadel, diskusí, workshopů, filmů i výtvarných aktivit. K již dříve potvzeným jménům patří Mika, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace, Swans, Roni Size & Reprazent, Black Strobe, Choir Of Young Believers, Heymoonshaker, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields a NO Blues.

V současné chvíli je k dostání limitovaná edice čtyřdenních vstupenek za 1 890 Kč v e-shopu Colours of Ostrava a v síti Eventim, cena platí pro 4 000 kusů nebo do 28. února 2015. V předprodeji v eshopu je již také ubytování v kempu u areálu, parkování u areálu a parkování u kempu. Více informací na www.colours.cz.

NÁZORY
  • jo! (strom-z, 04.02.2015 16:36) Reagovat

    no tyvole, tak to je konečně velkej úlovek! většina z těch jmen nevytrhne, jezděj sem často pravidelně, ale St. Vincent jasnej aspirant na jeden z koncertů roku.

    • Re: jo! (tom, 05.02.2015 22:44) Reagovat

      a slyšel jsi ji naživo, že už píšeš o aspirantovi na koncert roku?

  • hm škoda, že ne Praha... (juksek, 04.02.2015 17:39) Reagovat

    hm škoda, že ne Praha

  • dolu (Vlad, 04.02.2015 23:59) Reagovat

    Nemůžu se zbavit dojmu, že úroveň ostravského Colours jde opět o něco dolů, zatímco ceny lístků opět o něco nahoru. Jestli má být vrcholem stvoření obdivující Kate Bush, pak potěš...Už schází jen Aneta Langerová a Na radosti...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Orlen je opět generálním partnerem Colours Of Ostrava. Festival nabídne polské umělce i soutěž pro kapely (10.04.2024 12:39)
- Nabitý program Colours of Ostrava 2024 vyvrcholí hvězdnou sobotou (06.03.2024 12:03)
- Audio: Hořící St. Vincent láká singlem "Broken Man" na další studiovku (03.03.2024 11:12)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Avishai Cohen a Makoto Ozone oslaví koncertem Přátelství (22.01.2024 17:39)
- Nové desky 48/2023 - od Petera Gabriela přes Miku po Lucii Vondráčkovou (06.12.2023 21:00)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)
- Colours of Ostrava přivezou Queens of the Stone Age (15.11.2023 11:02)
- Recenze: K smrti dobré album. To je "Javelin" od Sufjana Stevense (06.11.2023 00:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Adele Queen Sia Rush Beyoncé Bono AC/DC U2 Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu