Body Count v čele s Ice-T přivezou v červnu nové album "Manslaughter"

07.12.2014 09:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Všichni lokální gangstaz a trash-metal headz vezměte si své zápisníky na rok 2015 a mačetou si do nich vyryjte jedno velké datum - 17. června příštího roku do Prahy dorazí metalová přísnost v podobě kalifornské kapely Body Count v čele s frontmanem, ikonou gangsta rapu, hercem a textařem Ice-T. Jestli máš devadesát devět problémů, tento to určitě nebude.

Hardcoreoví a trashmetaloví Body Count oslavili tento rok pětadvacet let existence vydáním alba "Manslaughter" a vztyčený prostředníček na všechny strany pokračuje. Formace, která přišla s crossoverem metalu a rapu, když ještě Rage Against The Machine studovali pod lavicí na střední Komunistický Manifest a když numetalové hvězdy milénia jako Limp Bizkit nebo Linkin Park kouřily za školou prvního jointa.

Rapper Ice-T a kytarista Ernie C jako původní členové Body Count pěti alby postupně zdokonalili crossover mix metalu, trashe, pouličního punku s nekompromisními hate texty a jednoznačným vrcholem je letošní album "Manslaughter", na kterém nenávist ke zkorumpovanému systému, policii a povrchnosti společnosti nepředpokládá kompromis. Už se asi nikdy nebude opakovat situace z roku 1992, kdy skladba "Cop Killer" vzbudila kontroverzi a celostátní nenávist vůči kapele, do které byla zapojena i kancelář prezidenta G. W. Bushe a která vyvrcholila vyjmutím skladby z alba "Body Count" i zrušením nahrávací smlouvy u Warner Bros. Nicméně i nová studiovka rozvířilo tento rok vody nejen na metalové scéně.

Body Count vede rapper, textař a herec Ice-T, známý svým pravdivým pohledem na život na ulici, na které vyrůstal a která ho zpočátku živila jako zloděje a pasáka. První gangsta hip hop začal skládat už v roce 1982 a od té doby vydal osm řadovek včetně skladeb, které měnily celé hiphopové generace jako "O.G. Original Gangsta" nebo "I Must Stand". Ice-T byl jako první east coast rapper přijat v L.A., kde se stal nejen hiphopovou a metalovou legendou, ale také úspěšným hercem, a to i právě v rolích policisty. Zajímavý paradox.

Připrav si své nejlepší oblečení, protože v očekávaném mosh-pitu ho bude pocta roztrhat. Pokud máš něco proti tomu, tak si to nech pro sebe, protože je ti jasné, co se stane pokud ne. Předprodeje vstupenek v hodnotě 540 Kč + poplatky probíhají v sítích Ticketpro, Ticketportal a GoOut, v NoD za zvýhodněnou cenu 560 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY