shop.musicserver.cz
Jessie J - Sweet Talker

Jessie J na "Sweet Talker" vytvořila kvalitní kolekci hitů

Vydáno: 16.10.2014 13:00 v sekci Recenze - David Böhm | foto: facebook interpreta

Po pouhém roce od alba "Alive" nám Jessie J servíruje svou třetí studiovku "Sweet Talker." Na co se Britka soustředila tentokrát? Hlavně na záchranu kariéry - pokud by totiž deska byla takový prodejní propadák jako ta předchozí, kdo ví, jak by to se zpěvačkou dopadlo. Musela přijít s hity - máme je tedy mít.

7/10

Jessie J - Sweet Talker

Vydáno: 10.10.2014
Celkový čas: 44:50

Skladby: Ain’t Been Done, Burnin’ Up (feat. 2 Chainz), Sweet Talker, Bang Bang (feat. Ariana Grande & Nicki Minaj), Fire, Personal, Masterpiece, Seal Me With A Kiss (feat. De La Soul), Said Too Much, Loud (feat. Lindsey Stirling), Keep Us Together, Get Away

Vydavatel: Universal

Před třemi lety Jessie J vtrhla na hudební scénu se svým egoistickým a energickým singlem "Do It Like A Dude," následným hitem "Price Tag" a debutovou deskou "Who You Are", která neměla ucelený zvuk. Posluchači si tedy nebyli příliš jistí, jestli je Jessie skutečně velká rebelka, nebo naopak hodná slečna. Proto se nám na následujícím "Alive" poodhalila - albu a singlům však víceméně chyběla chytlavost, a tak si v žebříčcích nikterak dobře nevedly. Jak tedy zní novinka?

Buďme upřímní - takovou pecku jako "Bang Bang" zpěvačka prostě potřebovala. Buď to mohla nadále zkoušet naléhavostí a pro většinu posluchačů zůstat bohužel nezajímavá, nebo si mohla nechat vytvořit jasnou hitovku, na jejímž vzniku se sice nebude umělecky podílet, ale získá si s ní větší popularitu. Zvolila si možnost číslo dvě. Nechtěla však riskovat, píseň zpívaná samotnou Britkou by nejspíš pozornost nestrhla. Proto se pojistila a spojila síly s těmi nejaktuálnějšími hitparádovými hvězdami - Arianou Grande a Nicki Minaj.

A zafungovalo to! Ve videu vypadala děvčata k sežrání a dohromady tvoří velmi nadějné trio. Nebylo by marné spolupráci takové ráže slyšet i někdy v budoucnu. Píseň si navíc ještě teď hoví na předních pozicích hitpadád. Uvidíme, jestli ji nahradí "Burnin' Up" s rapperem 2 Chainzem, tedy další neobvyklý song v Jessiině repertoáru, jenž vyčnívá lehkou lascivností. Některým heartbeats (jak se označují její fanoušci) stačilo k odsouzení slovo "sex" v předzpěvu, jiné oddělalo video. Jejich škoda, v klipu si totiž interpretka na nic nehraje.

Že nová nahrávka cílí na americký trh, můžeme poznat ze zvuku nebo širšího výběru hostů. Mimo zmíněných v tracklistu nalezneme ještě Lindsey Stirling nebo De La Soula (ano, to je ten, co se objevil i ve "Feel Good Inc." od Gorillaz). "Seal Me With A Kiss" slušně oživil a refrénové "Umlč mě polibkem, p-p-p-p-polibkem" z hlavy nejspíš jen tak nedostanete. Můžeme se bavit o dalším potenciálním singlu.

Jessica Ellen Cornish ale nezapomněla ani na svou intimnější část - "Said Too Much" lze považovat za to nejlepší, co novinka nabízí. Nesmíme opomenout "Masterpiece" s textem "Pořád se mi stává, že dopadnu na pusu/Protože ještě nejsem kompletní/Stále pracuji na tom nejlepším/Chci se dostat mezi ty nejlepší," který nejednomu posluchači vykouzlí úsměv na rtech. Jen škoda že slova nevyšla ze zpěvaččina pera. Spolupráce s neuvěřitelnými padesáti autorskými i producentskými jmény si zkrátka vybrala svou daň.

"Sweet Talker" je velmi povedeným albem. A že bylo z větší části vytvářeno podle učebnic? Nevadí, daleko horší by totiž bylo, kdyby Jessie J z hudební scény zmizela. Kolekce mohla klidně obdržet osmičku, bod ale strháváme za nedostatek tvůrčí invence, čímž se dostáváme na moc hezkou sedmičku. Snad se tedy albu zadaří a Britka bude moci příště být více sama sebou.

NÁZORY
  • ? (JK, 16.10.2014 17:39) Reagovat

    Moc mi nejde do hlavy proč vlastně není na albu více písní, na kterých se autorsky podílela. Už na debutu i Alive předvedla, že dokáže napsat duchaplné písně. Na rozdíl od předchozích alb, kde napsala každou píseň, tak tady "jen" 8/15. Mé oblíbené písně: You Don't Really Know Me a Strip, na kterém se sice produkce, možná až zbytečně, vyřádila (stačila by akustika).

  • Poslechl jsem si, ale vůbec nelahodí mým "slec... (Adam, 17.10.2014 21:10) Reagovat

    Poslechl jsem si, ale vůbec nelahodí mým "slechům" :-( . Občas se tu dá narazit na zajímavé interprety, ale tohle se nepovedlo.

  • yy (john, 19.10.2014 16:50) Reagovat

    Na mieste Jessie J by som to zabalil.

  • No.. Zezačátku jsem byl trochu na rozpacích. Ne... (weelass, 28.12.2014 08:30) Reagovat

    No.. Zezačátku jsem byl trochu na rozpacích. Nedokázal jsem pochopit, jestli si tímhle albem dělá legraci, už jen kvůli tomu že propagace byla na bodu mrazu, ale po několika poslechách jsem zjistil, že album má i svoje světlé stránky (např. Fire, Personal nebo skvělá Sweet Talker).. Ovšem na kvalitu jejího debutu to stále nesahá i když oproti loňskému počinu "Alive" na kterém byla poslouchatelná maximálně It´s My Party, je to zlato.

  • No nwm... Jakože,pokud si chci zachránit kariér... (Ondrýs, 27.01.2015 18:35) Reagovat

    No nwm... Jakože,pokud si chci zachránit kariéru,tak vydám album z kterého všem spadne čelist a ne,že vydám nějakou napůl surovou a napůl ´´jakžtakž´´ desku. Dnešní doba je krutá a každý každého odsuzuje. Taková Lady GaGa by mohla vyprávět,ale to není důvod proč hned vydávat další desku... Jako,když vydala alive tak se o ní aspoň mluvilo,kdyby nebyl musicserver tak ani nwm,že zase je na scéně. Bang Bang. Asi jediná poslouchatelná píseň. Jessie J mám moc rád,ale tohle není krok vpřed... ba naopak.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft 9/10
Recenze: Billie Eilish na "Hit Me Hard And Soft" (opět) definuje sama sebe. Výsledkem je její nejlepší album Už ve dvaadvaceti letech se její polička prohýbá pod tíhou Grammy, Oscarů a mnoha dalších prestižních ocenění. Vstupenky na koncert v Praze, který se uskuteční za více než rok, fanoušci vykoupili za pár minut. Nyní Billie Eilish... čtěte zde
Vydáno: 20.05.2024 00:00 v sekci Recenze
Serj Tankian - A.F. Day 8/10
Video: Serj Tankian se v syrové písni "A.F. Day" vrací ke kořenům Zpěvák System Of A Down a v současnosti také mnohostranný umělec a aktivista Serj Tankian plánuje během letošního podzimu vydat pod svým jménem nové EP "Foundations", na které právě poutá singlem "A.F. Day". Ten napsal v pradávných... čtěte zde
Vydáno: 19.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Video
Poly Noir - K mýmu ohni nesedej 7/10
Video: Temná country Polyho z Insanie se představuje komiksovým klipem "K mýmu ohni nesedej" Dark-country projekt frontmana Insanie Polyho nazvaný Poly Noir dostává konkrétnější kontury s prvním singlem - a rovnou titulním. Skladba "K mýmu ohni nesedej" totiž pojmenovala celé album, které by na značce Smile Music mělo vyjít... čtěte zde
Vydáno: 18.05.2024 14:30 v sekci Audio / Video | Video
Jan Váňa -  A na Jordán dopadla tma 8/10
Recenze: Jan Váňa předkládá na úsporném debutu "A na Jordán dopadla tma" sbírku zamlžených zrcadel pocitů a situací Písničkářství má na domácí scéně hluboce zapuštěné kořeny. Dříve byl jeho představitel často jinotajným mluvčím, který metaforami kličkoval mezi tím, co režim dovolil. Doba se změnila, sdělení postavené na textu ale... čtěte zde
Vydáno: 18.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Akon, Forum Karlín, Praha, 16.5.2024
Naživo: Akonův pražský koncert se ze splněného snu proměnil v noční můru Pomohl objevit Lady Gaga, natočil duet s Michaelem Jacksonem, stojí za hymnou šampionátu ve fotbale. Výčet toho, co se Akonovi během posledních dvaceti let podařilo, je úctyhodný a nebere konce. Jeho úspěchy ale zároveň neznamenají,... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 14:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Video: Skoro jako Madonna. Nebo Ewa Farna. Ariana Grande si v klipu "yes, and?" vyřizuje účty s hatery (13.01.2024 08:48)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Audio: Nicki Minaj v procítěném singlu "Last Time That I Saw You" balancuje na hraně popu a r'n'b (02.09.2023 14:49)

ALBUM TÝDNE 21/2024

Billie Eilish
Hit Me Hard And Soft

Už ve dvaadvaceti letech se její polička prohýbá pod tíhou Grammy, Oscarů a mnoha dalších prestižních ocenění. Vstupenky na koncert v Praze, který se uskuteční za více než rok, fanoušci vykoupili za pár minut. Nyní Billie Eilish vyslala do světa své třetí album "Hit Me Hard And Soft".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 06.06.
Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
Čt 06.06.
††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
Pá 07.06.
Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)
So 08.06.
Dropkick Murphys (US) (Velký sál Lucerna, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Queen Adele Kabát Sia Taylor Swift Bono Dua Lipa Rush Imagine Dragons Mirai Beyoncé Rammstein mp3.com AC/DC Billie Eilish Lady Gaga
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu