Chinaski vydají zatím nepojmenovanou novinku 24. října

20.08.2014 13:53 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Měsíc říjen bude novým deskám zaslíbený nejen v zahraničí, ale i v České republice. Čtvrtý pátek v tomto měsíci se objeví na pultech obchodů zatím nepojmenovaná nová nahrávka kapely Chinaski. V čem bude odlišná a v jakých směrech stejná, prozradil Michal Malátný serveru Novinky.cz: "Určitě se posune ve zvuku. Greg (Haver - producent nahrávky - pozn.red.) na dvou skladbách dokázal, že má jiný rukopis, než jaký pro nás byl typický dříve. Volají nám lidé z rádií a ptají se, jak se nám podařilo v písních 'Stížnost' a 'Hlavolam' dosáhnout tak zajímavého zvuku. Jinak to ale budou pořád Chinaski, tedy písničky na tři akordy a texty ze života."

Materiál pro natáčení má formace takřka kompletně nachystán. Chybí akorát vybrat, které písně nakonec natočí, a dopsat dva až tři texty. Na natáčení chlapci odlétají až 7. září, proto mají ještě dost času vše doladit a udělat finální rozhodnutí. "Loni jsme vydali výběrové album, na kterém byly dvě nové písně, 'Stížnost' a 'Hlavolam'. Obě skladby se povedly a byly velmi úspěšné, takže jsme Grega požádali, jestli by s námi jako producent nenahrál celé album. On souhlasil, ale dodal, že si nás odveze tam, kde je doma. A doma je dvě stě kilometrů od Londýna v nahrávacím studiu Rockfield, což je studio pojmenované podle vesnice ve Walesu, v níž se nachází. Greg říká, že v něm mimo jiné natočili Queen slavnou skladbu 'Bohemian Rhapsody', Oasis 'Wonderwall' a nahrávali tam i Coldplay a další," dodal Malátný.

Chinaski začínali v roce 1987 ještě jako Starý Hadry. Prorazili díky hitu "Dlouhej kouř" ze stejnojmenné druhé desky a od té doby si stále upevňují pozice na vrcholku popularity. Letos slaví výročí dvacet let existence. Poslední výběrovku "20 let v síti" obohatili o dva nové singly "Stížnost" a "Hlavolam". Hlavně druhý jmenovaný boduje v různých hitparádách a sledovanosti klipu na YouTube slaví velké úspěchy. Aktuálně bodují s novou seriálovou písní "Víno".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY