shop.musicserver.cz
Chase & Status, Rock For People, Hradec Králové, 5.7.2014

Šílenci Chase & Status rozpoutali na Rock for People d'n'b bouři

Vydáno: 07.07.2014 15:08 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: David Karas / musicserver.cz

Dvojice Saul Milton a Will Kennard, kterou celý svět zná pod projektem Chase & Status, patří ve svém žánru k nejlepším a i když bývá novinka "Brand New Machine" považována za lehké zklamání, s podobnými pocity z jejich koncertů odcházet nebudete. Naopak. Plní euforie budete rádi, že ještě stojíte na nohou.

Live: Chase & Status

místo: Rock for People, Hradec Králové
datum: 5. červenec 2014
setlist: Gun Metal Grey, International, No Problem, Hypest Hype, Flashing Lights, End Credits, Count On Me, Eastern Jam, Time, Smash TV, Let You Go, Alive, Blind Faith, Fool Yourself

Chase and Status, Rock for People, Hradec Králové, 5.7.2014
© David Karas / musicserver.cz
Tak nakonec ani Manu Chao, ani Madness a dokonce ani Biffy Clyro. Suverénně největší a nejšílenější kotel se pod pódiem strhnul na Chase & Status.

Drum'n'bassové špičky žánru, které spolu s Camo & Krooked a Wilkinsonem pomalu vytlačují dosluhující The Prodigy a už zase existující Pendulum, potvrdily svou dobrou pověst a spolu s živou kapelou, které vévodily monstrózní bicí Andyho Gangageeena a hecující performer MC Rage rozjely párty, která patřila k těm nejdivočejším v celé historii festivalu.

Pod divoce nasvětleným pódiem, na kterém se vedle bicích skvěly elektronické mašinky ústředního dua, jenž k rozlišení "kdo je kdo" používá velká blikající písmena "C" a "S", to vypadalo jako když se v pravěku lidé rvali o kus žvance. Nekompromisní peklo, jaké se při prezentaci ikonických drum'n'bassových hitů jako "No Problem", "End Credits" nebo "Let You Go" na dřevěné podlaze odehrávalo, bylo názornou ukázkou toho, na koho se mladá generace do Hradce Králové doopravdy sjela a kdo měl být na plakátu uvedený spolu s podobně vřele přijatými The Naked & Famous mnohem výše.

Chase and Status, Rock for People, Hradec Králové, 5.7.2014
© David Karas / musicserver.cz
Přitomní fanoušci byli výkonem kapely tak nabuzení, že v obrovském kotli připomínali nezkrotné šelmy lačnící po mase a nekonečné párty, po které "vám slezou všechny nehty"Michal Malátný). Kdo se do kotle v touze po silném zážitku probil, musel v sobě probudit nespoutané zvíře a zvládat od sebe odrážet nárazy zpocených, vysportovaných mladíků bez trička a stále se rozšiřující circle-pity, jinak jej zběsile pařící masa lidí zase vyplivla zpátky do méně narvaných částí obecenstva. I v nich se ale tancovalo o sto sedm.

Co víc, jakmile se mezi přechody od jednoho hitu ke druhému kapela uklidnila, po okraj zaplněný stan okamžitě začal nadskakovat pod rytmickým vydupáváním fanoušků dožadujících se další dávky.

Chase and Status, Rock for People, Hradec Králové, 5.7.2014
© David Karas / musicserver.cz
Letošní pomalejší, a snad i proto vlažněji přijatá novinka "Brand New Machine" naštěstí neplnila výplňovou, oddychovější část vystoupení a tak se po zásluze živé prezentace dočkaly jen ty skladby, které se singlům z éry "No More Idols" vyrovnají. To doložila jak gradující "Alive", tak rozjetá "Count On Me", ve které se místo videozáznamu na projekci, kde se střídaly hlavy hostujících vokalistů přidala ke kapele skutečná Moko. Doplnila tak podobně nadšeně přijatého Tempu T, který s MC Ragem řádil po pódiu během "Hypest Hype". Po závěrečné "Fool Yourself" a naneštěstí nevyslyšenému volání po přídavku nezbývalo než ždímat trička.

Chase & Status na Rock for People ukázali, jak má vypadat opravdový headliner středně velkého festivalu. Spousta hitů, skvělá show, sehraná kapela a nadšené publikum plné starých i nových fanoušků zapřičínilo maximální spokojenost na všech stranách a touhu po zopakování. Pozvat je příště do čehokoliv menšího než Incheba arény by byla promotérská pošetilost. A až se tak stane, doražte. Zase to bude událost.


NÁZORY
  • cože??? (www, 07.07.2014 19:48) Reagovat

    Tak tohle je jen uboha komercni sracka vhodna tak akorat mezi vidle
    co treba zajit na opravdu kvalitni vec
    www.youtube.com/watch?v=SkCSeMD_-5U


    • .. no, solidní ! (Anonym, 12.07.2014 11:33) Reagovat

      dost hloupé a omezené názory ... ale tak i tací jsou mezi námi !!

  • ......... (Akira Deadly Viper, 08.07.2014 10:59) Reagovat

    Chase n Status mam rad a autorovi "clanku" bych doporucli si trochku rozsirit znalosti ..... precetl sem si tady par do oci bijicich blbosti...jinak fair.

  • :) (Tom, 12.07.2014 11:35) Reagovat

    cože???

    no dost hloupé a omezené názory máš !! ale i tací jsou mezi námi bohužel!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Před pěti lety zemřel Keith Flint. "Jsi pořád s námi," vzkazují The Prodigy (05.03.2024 13:32)
- Naživo: The Prodigy v Praze své umění rozmělnili, vzpomínka na Keitha Flinta mohla být emotivnější (08.12.2023 17:15)
- Fotogalerie: The Prodigy zase řádili v Praze (08.12.2023 09:57)
- Nové desky 44/2023 - od Cold War Kids přes Jung Kooka po Static-X (08.11.2023 21:30)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Chase & Status, Wilkinson, Sub Focus a spousta dalších. Let It Roll 2023 nabídne nejvíce zahraničních účinkujících v historii (22.07.2023 10:49)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Rozhovory: Wilkinson - Svůj životní balanc jsem našel v lockdownu (28.06.2023 16:00)
- The Prodigy přijedou s armádou mravenců do Prahy (21.06.2023 12:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu