shop.musicserver.cz

No Distance Paradise zakotvili mezi Coldplay a Charlie Straight

Vydáno: 12.11.2013 16:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Ač se jedná o debut teprve mladé začínající skupiny, jako producent je na nahrávce podepsaný renomovaný Dušan Neuwerth, který se mimo jiné podílel i na úspěšném comebacku Václava Neckáře. Vysoká očekávání potvrzuje i skupina Sunshine, která si právě No Distance Paradise vybrala na své turné jako předkapelu.

7/10

No Distance Paradise - Challenge Gravity

Vydáno: 19.4.2013
Celkový čas: 38:09

Skladby: See The Light, Don't Stay Awake, Downtown Girl, Hands Full Of Water, Realtime, Are You Ready?, This Road, Stonehenge, Every Single Day, Leaves On The Ground

Vydavatel: X Production

No Distance Paradise pocházejí z Olomouce a nahrání tohoto debutu jim zabralo celé dva roky. Je sympatické a u debutu nadmíru profesionální, že nechtěli nic uspěchat a dali jednotlivým skladbám čas. A věřme, že pod dozorem Dušana Neuwertha nemohlo vzniknout nic zbytečného a ukvapeného.

Hudebně skupina směřuje k indie popu, který u nás nejlépe prezentovali Charlie Straight. Pomyslný královský trůn tohoto subžánru tak zůstal po jejich rozpadu zcela neobydlený a prázdný a v tuzemské scéně po nich zeje velká trhlina. No Distance Paradise by mohli mezeru zaplnit, hudebně jsou si velmi podobní a nechybí jim patřičné nápady, pestrost ani energie. Album nazvané "Challenge Gravity" se skutečně velmi dobře poslouchá a jistě to není jen skvělým, vybroušeným zvukem, který novinka má. Kdybych o původu členů skupiny neměl ponětí, věřil bych, že jejich bydlištěm jsou Britské ostrovy.

Úvod desky velkolepě uvádí skvělá hitovka "See The Light", která připomíná skladby z posledních řadovek Coldplay, ale i zmíněných tuzemských Charlie Straight. Vokální projev zpěváka Máci působí přesvědčivě a v našich končinách nadstandardně charismaticky a snadno rozpoznatelně. I angličtina je na vysoké úrovni, a nebudí tak pochyby nad volbou jazyka, kterého se pánové rozhodli ve své tvorbě užívat. Otisk již zmíněných Coldplay lze slyšet i na další, stadiónové "Don't Stay Awake" s pořádnou pompou a výraznými klávesy.

Po uhlazenějším úvodu krev rozproudí punkovější "Downtown Girl", která jako by vypadla z repertoáru Sunshine (pomoc Jiřího Kouby je zkrátka patrná). Překvapením je, že i přes silnou první polovinu desky ta druhá neupadá díky nasycení stejně kvalitními písněmi. Jako příklad může posloužit hravá "Are You Ready?" s vynikajícími změnami nálad a výbornou prací s atmosférou.

Výsledkem je tak album, které si zaslouží pozornost, neboť jemu podobných se u nás nachází jako šafránu a byla by škoda, kdyby bez pozornosti širokého obecenstva upadlo do zapomnění. To si tihle pracovití mladíci zcela jistě nezaslouží. Doufejme jen, že zdařilý debut nebyl jen malým rozvířením vln tuzemské indie scény, ale že to tenhle kvartet vydrží i dále a překvapí nás i povedeným nástupcem recenzované novinky. Konečně můžeme konstatovat, že i naše kapely dokážou být světové. V případě No Distance Paradise o tom nemůže být pochyb.

NÁZORY
  • skvělá věc!!!! (eisy, 15.11.2013 17:11) Reagovat

    Držím palce

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
David Guetta feat. OneRepublic - I Don’t Wanna Wait 6/10
Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic Francouzský DJ a producent David Guetta si v poslední době celkem libuje v předělávání devadesátkových hitů do nového kabátu. Vcelku slušně se popral s remixem starého hitu La Bouche "Be My Lover", minulý rok všechny pobláznil... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 08:40 v sekci Audio / Video | Video
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Naživo: Jestli tam byl, měl by František Kafka radost. Kafka Band pokřtil svůj "Proces" v Paláci Akropolis (17.01.2024 15:00)
- Audio: Kafka Band zve v čerstvém singlu "Maskenball - Maškarbál" na (možná) poslední večírek (01.08.2023 11:11)
- Audio: Kafka Band představuje "Shame - Stud", pilotní singl z chystané desky "Der Process" (06.06.2023 14:08)
- Video: Coldplay zahráli u Jimmyho Kimmela speciální verzi "Clocks" (04.02.2023 17:39)
- Rozhovory: Marcell - Do Londýna jsme si přijeli pro zvuk bicích, pochvala od The 1975 potěšila (2/2) (31.01.2023 18:30)
- Rozhovory: Marcell - Do Londýna jsme si přijeli pro zvuk bicích, pochvala od The 1975 potěšila (1/2) (17.01.2023 08:00)
- Recenze: Lake Malawi na albu "The Great Video Game Crush" našli světový zvuk. A potřebují i vaši sociální bublinu! (14.01.2023 09:00)
- Recenze: Marcell má konečně album. "Hovory domů" jsou výraznou prvotinou (12.12.2022 00:00)
- Audio: Coldplay se s Alanem Partridgem pustili do hitu "Knowing Me Knowing You" od kapely ABBA (24.08.2022 09:26)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Dua Lipa AC/DC U2 Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu