Svátek symfonického death metalu: Do Prahy míří Septicflesh a Fleshgod Apocalypse

11.05.2013 20:53 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Septicflesh
© http://www.metal-archives.com
Příznivci symfonického death metalu by si měli do svého kalendáře tučně vyznačit datum 20. května 2013. V pražském klubu Nová Chmelnice ten den vystoupí dva přední protagonisté tohoto žánru - řečtí démoni Septicflesh a italská smečka Fleshgod Apocalypse. V roli supportu se představí holandští blackmetalisté Carach Angren a Řekové Descending hrající melodický thrash/death.

Řečtí Septicflesh působí na scéně více než dvacet let a za tu dobu si vydobyli značné renomé. Kapela nikdy nezůstala na místě a každá její deska přinesla lehce odlišnou hudební tvář. V jejich tvorbě nalezneme progresivní prvky, brutální deathmetalové vypalovačky i skladby s důrazem na silnou atmosféru. Prozatím poslední nahrávka "The Great Mass" sází na rozsáhlé symfonické aranže, které nahrával Pražský filharmonický orchestr. Nekompromisní metalovou řež podpořenou mocnými klasickými kompozicemi můžete od Septicflesh očekávat i v živém podání.

Obdobnou, pro mnohé velmi netradiční kombinaci předvedou i Fleshgod Apocalypse. Blastující bicí artilerie Fracesca Paoliho a klavírní viruozita Francesca Ferrinoho jsou v současnosti hlavními atributy této italské party. Kapela se momentálně chystá na vydání své třetí studiovky, zřejmě se tak dočkáme i ochutnávky nového materiálu, jehož ústředním tématem je Mínóův labyrint.

Koncert začíná v 19 hodin. Vstupenky zakoupíte na webu pořadatele, případně též v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticket Art a Eventim.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY