shop.musicserver.cz
Nové desky pro 5. týden

Nové desky pro 5. týden

Vydáno: 07.02.2016 10:25 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden na vás v obchodech čeká pestrá plejáda desek: Novinka Eltona Johna, která se pyšní pořadovým číslem třináct nebo dlouho očekávané deska ostrovních rockerů z The Cult. Milovníky tvrdších žánrů zase potěší black metaloví Fleshgod Apocalypse a pro fanoušky něžnější hudby je tu debut Balsamo Deighton, který balancuje na pomezí americany, folk rocku a country.

Pokud se v pondělí 8. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Elton John - Wonderful Crazy Night (Universal)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk rock

Elton John - Wonderful Crazy Night
Elton John se po kritikou oceňovaném albu "The Diving Board" vrací se svojí třiatřicátou studiovou deskou, které dal název "Wonderful Crazy Night". Ačkoli tomu pojmenování neodpovídá, i tentokrát při jejím nahrávání v losangeleských studiích The Village spolupracoval s producentem T-Bone Burnettem, s nímž natáčel jak předchůdce, tak i společné album s Leonem Russellem "The Union". Něco je ale přece trošku jinak. "Wonderful Crazy Night" sice opět napsal a složil s Berniem Taupinem, ale je to po dlouhých deseti letech nahrávka, kde si zahráli členové jeho doprovodné kapely včetně bubeníka Nigela Olssona, či kytaristy Davey Johnstona. Novinku, která má ve standardní verzi deset písniček, v rádiích již několik týdnů propaguje dravý singl "Looking Up". Pokud se vám líbí, budete moct vybírat hned ze čtyř různých fyzických formátů včetně stoosmdesátigramového vinylu. Pro skalní fanoušky bude k dispozici ještě deluxe verze s dvojicí bonusových písní a pak také super deluxe boxset, který nabídne zmiňovaný vinyl, dvojici CD s celkem čtyřmi bonusovými songy a chybět nebude ani dvacetistránkový booklet plný portrétů Juergena Tellera. Elton John již část alba představil na svém webu


Cult - Hidden City (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hard rock

The Cult - Hidden City
Pokud nedáte dopustit na charismatický vokál Iana Astburyho, pak by vám novinka britské rockové formace The Cult neměla uniknout. Nahrávka, o které se už nějaký ten pátek mluví, uzavírá trilogii, jež v roce 2007 kapela zahájila deskou "Born Into This". Přináší dvanáct skladeb, na kterých se poprvé od roku 1994 podílel nový baskytarista Chris Chaney, známý z formace Jane's Addiction a se kterými už po páté v řadě pomohl producent Bob Rock. Doposud se deska setkala s kladnými ohlasy a recenzenti se shodují, že přímo ukázkově shrnuje každou z tvůrčích epoch The Cult. Z rádií můžete znát singl "Dark Energy", který si nyní můžete poslechnout i na stránkách blabbermouth.net.


Tip týdne

GoGo Penguin - Man Made Object (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální jazz / electronica

GoGo Penguin - Man Made Object
Britští GoGo Penguin sice nejsou příliš známí, ovšem české publikum již mělo tu čest je vidět naživo v rámci festivalu Struny podzimu. Trio pocházející z Manchesteru tvoří pianista Chris Illingworth, basista Nick Blacka a bubeník Rob Turner a v této trojici kombinují elektroniku, trip-hop, jazz, rock a klasickou hudbu. Vytvořili si tak svůj vlastní zvuk, v němž se potkávají přeskakující break beaty, s harmonickými klavírními melodiemi a výraznými basovými linkami. Trojice má za sebou dvě alba na nezávislém labelu, ovšem poté, co se jejich dva roky starý počin "v2.0" dostal do nominace na Mercury Prize, podepsali GoGo Penguin novou smlouvu se slavným vydavatelstvím Blue Note. Výsledkem toho je jejich třetí album "Man Made Object", na němž přinášejí deset skladeb, z nichž některé uslyšíte na YouTube.com kanálu formace. Pokud se vám zalíbí, můžete vyhledat i verzi na vinylu.


Textures - Phenotype (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Textures - Phenotype
Holandská alternativně metalová formace Textures se na dva a půl roku odmlčela a nyní přichází na trh s novinkou "Phenotype", která se pyšní pátým pořadovým číslem. Nahrávka přináší poctivou hodinovou stopáž a nese se ve znamení inovativních hudebních postupů v metalové hudbě s lehkou dávkou elektroniky. Na aktuální desku bude navazovat také následující počin, který má sextet hudebníků již připravený. Deska ponese název "Genotype" a vyjde příští rok. Na rozdíl od "Phenotype" sestává z jediné koncepční skladby dosahující délky pětačtyřiceti minut. Je více atmosférická a progresivnější. Pokud vám nestačí ukázka na YouTube.com a raději byste si chtěli poslechnout nové skladby naživo, udělejte si 19. února výlet Frankfurtu, případně o den později do Berlína a nebo 21. února do Hamburgu. Kapela zde totiž vystoupí v rámci svého promo turné "Oceans Collide Tour".


Daniel Hope - My Tribute To Yehudi Menuhin (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Daniel Hope - My Tribute To Yehudi Menuhin
Jak už název alba "My Tribute To Yehudi Menuhin" zcela zřetelně napovídá, pro svoji další nahrávku se britský houslista Daniel Hope rozhodl vzdát poctu jednomu z nejvýznačnějších houslistů minulého století Yehudi Menuhinovi. Tato pocta není vůbec náhodným počinem. Menuhin by totiž letos v dubnu oslavil sté narozeniny a byl zároveň Hopeovým mentorem. Z jeho repertoáru tak vybral několik skladeb, které patřily k jeho oblíbeným. Vedle sebe tak uslyšíte skladby Felixe Mendelssohna, Stevea Reicha, Antonia Vivaldiho, Johna Tavenera, Bély Bartóka, Maurice Ravela, Edward Elgara a dalších. Něco málo z příprav tohoto alba, odhalil Daniel Hope ve videu na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


Fleshgod Apocalypse - King (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický black metal

Fleshgod Apocalypse - King
Příznivci tvrdší metalové muziky a zejména žánru death metal si tento týden přijdou na své. Na pulty míří novinka temných italským symfonických blackmetalistů Fleshgod Apocalypse. Nahrávka dostala do kolébky název "King" a její grafickou podobu jí dal vyhledávaný Eliran Kantor, který pracoval také s Testament nebo Iced Earth. Neméně slavný odborník Jens Bogrem, jehož pomoc vyhledali také Amon Amarth nebo i Arch Enemy, dostal na starost produkci. "Je to koncepční deska. Přípravy nám tentokrát zabraly více času - je o poznání vyspělejší a náročnější. Jsem si jistý, že to ocení i naši fanoušci," prozradil k nahrávce bubeník a skladatel Francesco Paoli. Jestli má pravdu, posuďte sami a poslechněte si ukázku v podobě skladby "The Fool".


Kateřina Steinerová - I Love Peggy Lee (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / swing / tradiční pop

Kateřina Steinerová - I Love Peggy Lee
Česká herečka a zpěvačka Kateřina Steinerová vydala před pár dny své nové album "I love Peggy Lee", kde vzdává hold americké legendě jazzu a tehdejší populární hudby. Nyní se toto album dostává do širší distribuce a tak i vy si můžete užít dvanáct swingových skladeb ze čtyřicátých a padesátých let minulého století, které se hodí k tanci i poslechu. Vše se natáčelo dnes již poměrně unikátním způsobem a to na analogové pásy, a tak není divu, že album vychází i na vinylu. Doprovodem Kateřině Steinerové ve studiu Sono byli klavírista Jiří Růžička, bubeník Jan Linhart, kontrabasista Karel Waska, kytarista Vojtěch Havelka a saxofonista Svatobor Macák. Výsledek si můžete poslechnout v krátkých ukázkách v eshopu Supraphonline.cz.


Balsamo Deighton - Unfolding (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk rock / country

Balsamo Deighton - Unfolding
V případě, že je byste nadcházejícího Valentýna rádi oslavili za zvuku folk rocku, pak právě na vás čeká novinka Balsamo Deighton. Steve Balsamo a Rosalie Deighton připravili nahrávku "Unfolding", která vznikla zejména díky spolupráci s Pledge Music. Jedná se o jejich první společnou nahrávku, na který jsou oba umělci náležitě hrdí. A nejen díky tomu, že se jim podařilo vytvořit pestrý a propracovaný materiál, ale také díky tomu, že prostřednictvím spolupráce s Pledge Music dokázali získat i peníze pro charitativní fond Harry's Fund. Nadaci totiž věnovali 10% svého výdělku. Ukázku k poslechu najdete na pledgemusic.com.


Rumpál - Co jsme si schovali (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Rumpál - Co jsme si schovali
Po loňském velkém návratu na scénu je tu další připomínka zlínské kapely Rumpál. Nyní vychází samostatně album z roku 2002, kdy bylosoučástí výpravného boxu 4CD, 5LP, DVD a knihy. Deska "Co jsme si schovali" prošla remasteringem a posluchači se na něm mohou těšit také na trvale hostujícího" Klementa Jochymka, se kterým tedy ve studiu "V" ve Zlíně natočili dvanáct zajímavých rockových skladeb, opatřených texty Libora Pločka, Lou Fanánka Hagena a Karla Markytána. Nutno dodat, že album vykazuje značnou vitalitu i po téměř patnácti letech od vzniku. V bookletu jsou kompletní texty a přitažlivé fotografie, to vše elegantně zabaleno brněnským foto/grafikem Hanušem. Deska je nyní k dispozici na CD a LP,


Dále vychází:

Brimstone Coven - Black Magic (Mystic Production)
Disquiet - Condemnation (Mystic Production)
Exumer - The Raging Tides (Mystic Production)
Hell In The Club - Shadow Of The Monster (Mystic Production)
Chains Over Razors - Crown The Villain (Mystic Production)
Chronos Zero - Hollowlands (The Tears Path (Mystic Production)
Keoma - Keoma (Mystic Production)
Ketzer - Starless (Mystic Production)
Různí - Cool Ice Hits 2016 (Universal)
Různí - Miluji Tě (Universal)

Vychází na vinylu:
Brimstone Coven - Black Magic (Mystic Production)
Cult - Hidden City (Bertus)
Elton John - Wonderful Crazy Night (Universal)
Gogo Penguin - Man Made Object (Universal)
Hell In The Club - Shadow Of The Monster (Mystic Production)
Kateřina Steinerová, - I Love Peggy Lee (Supraphon)
Keoma - Keoma (Mystic Production)
Ketzer - Starless (Mystic Production)
Rumpál - Co jsme si schovali (Supraphon)

Reedice:

NÁZORY
  • Oprava (Michal, 07.02.2016 11:35) Reagovat

    Novinka Eltona Johna, která se pyšní pořadovým číslem třináct,... Trochu som tomu nerozumel. Potom v článku píšete že je to jeho 33 album. Tak buď je to radový album číslo trinásť a zvyšok boli výbery alebo sa autor pomýlil.... Ja som to ešte asi dva krát prečítal aby som sa ja neblamoval. Každý sme omylný, prosím neberte to ako útok na Vašu osobu. So všetkou úctou Michal

  • Elton je vzorom (john, 08.02.2016 14:04) Reagovat

    Pre našu duhovů komunitu

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu