Podívejte se na "Up In The Air" 30 Seconds To Mars

20.04.2013 19:05 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

30 Seconds To Mars Kerrang Awards
© kerrang.com
Už jsme si zvykli na to, že prakticky každý oficiální videoklip 30 Seconds To Mars je koncipován jako malé filmové dílo. Ten nejnovější k singlu "Up In The Air" není výjimkou. Něco tak bizarního tu přesto ještě nebylo.

Osm a půl minuty přesahující vizuál pilotní skladby květnového alba "Love Lust Faith + Dreams" měl premiéru v pátek 19. dubna. Myšlenku mu vdechl frontman kapely Jared Leto, který oprášil své zkušenosti z filmového průmyslu a pod pseudonymem Bartholomew Cubbins se ujal i režie. A jak je o něm známo, netroškařil. Pro natáčení zvolil prostory opuštěného hangáru poblíž kalifornského Los Angeles, kde 30 Seconds To Mars natáčeli po tři únorové dny. Coby hosty si dokonce pozval dvě přední americké gymnastky McKaylu Maroneyovou a Jordyn Wieberovou, obě zlaté medailistky z olympiády v Londýně.

"Up In The Air" je zvláštní spojení velkoleposti, chaosu a barevných i tanečních kreací. Nic pro fotosenzitivní epileptiky. "Tenhle krátký snímek je úplně něco odlišného od toho, co jsme točili v minulosti. Je to epická, bizarní a halucinogenní pouť neuvěřitelně fantaskní krajinou," charakterizuje Jaret Leto klip k singlu, který byl ještě před svou premiérou vyslán na Mezinárodní vesmírnou stanici a jehož pozemskou verzi určitě uslyší i posádka festivalu Rock For People. 30 Seconds To Mars tam vystoupí v úterý 2. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY