shop.musicserver.cz
Thirty Seconds To Mars, Tipsport aréna, Praha, 19.4.2018

Thirty Seconds To Mars by se už do Holešovic neměli vracet

Vydáno: 20.04.2018 08:56 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Dlouholetí fanoušci vědí, že Jared Leto a spol. jsou se svými koncertními výkony častokrát jako na houpačce. Výhrady padaly už u vystoupení na Prague City Festivalu i v Incheba aréně, na Rock For People naopak nadchli. Tentokrát se ale do třetice vrátili na holešovické Výstaviště a opět to byla bída.

Live: Thirty Seconds To Mars

místo: Tipsport aréna, Praha
datum: 19. března 2018
setlist: Monolith, Up In The Air, Kings And Queens, Search And Destroy, This Is War, Dangerous Night, Do Or Die, Pyres Of Varanasi, The Kill (Bury Me), Stay (Rihanna cover), Hurricane, City Of Angels, Rescue Me, Night Of The Hunter, From Yesterday/Attack/A Beautiful Lie, Alibi, Rider, Walk On Water, Closer To The Edge
Fotogalerie

Thirty Seconds To Mars, Tipsport aréna, Praha, 19.4.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Už jen ten začátek. V Americe budou publikum rozehřívat Walk The Moon, Joywave nebo od pondělního koncertu Imagine Dragons už i u nás známá K.Flay. Ne tak v Praze. Hodinový předskokan v podobě DJe pouštějícího jednu písničku za druhou si svůj set ještě prodloužil, bratři Letovi totiž na pódium přišli až s pětadvacetiminutovým zpožděním. Bez omluvy. A bez kytaristy Toma Miličevieće, jehož absenci divákům také nijak nevysvětlili. Ten se podle Wikipedie od půlky března potýká s blíže nespecifikovanými osobními problémy.

Představovat si pod tím lze ledacos, faktem ale zůstává, že vidět na pódiu jen bubeníka, dvě obrovské obrazovky, na nichž se za celý koncert kromě epileptického blikání vlastně vůbec nic nepromítalo, a samotného Jareda Leta bylo poněkud zvláštní. Asi jako když u nás hráli posledně a místo kytaristy chyběl zase bubeník, kterého policie odchytila za rychlou jízdu pod vlivem alkoholu.

Thirty Seconds To Mars, Tipsport aréna, Praha, 19.4.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Dobrá, dobrá, na jednom konci pódia sice byl někdo, o kom bychom mohli říct, že byl zvukař, pouštěč half-playbackových podkladů nebo snad i klávesista a na opačném konci úplně v pozadí, tak, aby nebyl vůbec vidět, zase hrál jakýsi nájemný kytarista, jemuž křoví dělali fanoušci, kteří si zaplatili nejdražší vstupenky, celé dohromady to ale působilo vážně divně.

Vůbec nejdivněji ale působil frontman. Celou první půlku koncertu byl navlečený do jakéhosi růžového, papežského županu, z očí nesundával tmavé brýle a na pódiu zůstával po většinu skladeb jen na jednom místě. Už při nástupu na stage uklouzl, ale tak tak se zachránil, v "Up In The Air" se do v pozadí hrané melodie svými pokusy o zpěv strefoval spíše nahodile, a jak je jeho zvykem, skrýval to všechno pod dokolečka hecující fráze "Jump!" nebo "Hands in the air!". To když se zrovna blížil refrén, v němž by musel trochu zabrat, a publiku třeba i trochu té energie předat.

Thirty Seconds To Mars, Tipsport aréna, Praha, 19.4.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Ale kdepak. Místo toho se ve zbytečně dlouhých pauzách mezi písněmi jen vztekal do mikrofonu u bubeníka a cosi zuřivě rukama signalizoval technikům, zatímco oni znovu a znovu spravovali Shannonovy bicí. A on sám kazil jednu písničku za druhou. Ať už to byla "Kings And Queens", "Search And Destroy" nebo "This Is War", všude platilo, že ačkoliv jim ve studiové verzi není co vytknout a spíše lze obdivovat, kolik energie a emocí v nich je, naživo zněly jako na kost oholené zbytky bez života a bez refrénů, které samozřejmě muselo zpívat hlavně publikum.

V poslední zmíněné písni se sice bezradnost vystoupení podařilo částečně zakrýt obrovskými nafukovacími balony, ale to bylo také z celé show téměř všechno. Ta menšina letitých členů Czechelonu, která je neviděla poprvé, mohla jen vzpomínat na zorbingové koule nebo akrobaty na trampolínách z minulých koncertů. Jak krátké hlasování ukázalo, většina přítomných měla s kapelou teprve první živou zkušenost, nelze se proto divit všem těm pištícím slečnám a krásně zbarveným vlajkám, po takovém výkonu jejich idola je ale otázka, jestli se jim příště bude chtít přijít zase.

Thirty Seconds To Mars, Tipsport aréna, Praha, 19.4.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Ono je vůbec docela úsměvné, že první písnička, kterou aktuální představitel Jokera odzpíval kompletně celou, byl až cover "Stay" od Rihanny (!). A nutno říct, že druhá půlka na písně nepříliš početného koncertu byla o poznání lepší. Jakmile Jared Leto sundal župan i brýle, zdálo se, že se konečně trochu probral. Docela obstojně se popasoval s baladami "Hurricane" a "City Of Angels", před "Rescue Me", coby jedné z pouhých čtyř odehraných novinek z alba "America", vyzval diváky v nejvyšších patrech arény, ať si jdou sednout na ochozy u pódia a ti tak skutečně učinili. Byli za to svědky roztancovaného publika s fanynkami sedícími na zádech svých drahých poloviček, navíc frotman v trochu větší míře začal používat i molo mířící hluboko do publika.

Pak ale opět zazlobily bicí, a tak se v improvizovaných minutách zapěly útržky "From Yesterday", "Attack", "A Beautiful Lie" a dokonce téměř kompletní balady "Alibi", která byla i díky sborovému zpěvu publika nejhezčím momentem večera.

Thirty Seconds To Mars, Tipsport aréna, Praha, 19.4.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
V téměř instrumentální novince "Rider" ještě frontman párkrát zamířil baterkou do publika a pak už se jen vrátil na přídavky. "Walk On Water" naživo zvládl docela dobře, u konfetami doplněného finiše s "Closer To The Edge" už těžko říct, protože jsem podobně jako pár dalších fanoušků zamířil zaskákat si s kapelou přímo na pódium, kde není skoro nic slyšet.

Dojmy se tím samozřejmě o něco vylepšily, mluvit ale o posledním vystoupení Thirty Seconds To Mars jinak než jako o dalším zklamání, by nebylo spravedlivé. Už kvůli všem těm konkurenčním kapelám, které dřou až do úmoru, na pódiu by se rozdaly a jsou rády, když kolikrát zaplní alespoň nějaký ten klub.

Thirty Seconds To Mars, Tipsport aréna, Praha, 19.4.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
A pokud jde o haly, tak i tam lze najít spoustu lepších alternativ. Srovnání například s už zmiňovanými Imagine Dragons sice nejen žánrově trochu skřípe, nicméně to, co předvedli v pondělí v O2 areně, má daleko blíže tomu, co bychom si měli představovat pod pojmem dobrý koncert. Zato Jared a spol. si k nám, s nadsázkou řečeno, budou muset pro lepší výkon zajet asi zase jednou na nějaký festival mimo Prahu.

NÁZORY
  • Jsem zklamana (Klarka, 20.04.2018 09:39) Reagovat

    Byl to muj prvni koncert 30stm a asi i posledni. Nemuzu se zbavit dojmu, ze mel Jared ten koncert totalne u pr..le. Zacali hrat skoro o pul hodiny pozdeji, Jared skoro nekomunikoval s publikem, jako kdyby to chtel mit co nejrychleji za sebou. A ten zaver? WTF?! To jsme jim ani nestali za to, aby poradne podekovali? Nevim no, rozhodne jsem od toho cekala vic :(

    • Re: Jsem zklamana (Zdeněk, 24.04.2018 11:33) Reagovat

      Musím maximálně souhlasit s tímto názorem. I pro mě to byl první jejich koncert, hodně jsem se těšil jelikož Jared UMÍ zpívat a předvede tohle? vůbec nezpívá, jen tam hopsá, působí povrchně :/ Dost mě to zklamalo.

    • Re: Jsem zklamana (Jiřina Slavíková, 13.05.2018 08:10) Reagovat

      to paní Pilarová nám po koncertě vždy děkuje, že jsme přišli a během koncertu se úplně vymačká až nadoraz

  • nemám slov (Lešek, 20.04.2018 10:38) Reagovat

    Těšili jsme se s manželkou jako malá děcka, ale to co se začalo linout z reproduktorů v okamžiku nástupu kapely, bylo úplně něco jiného než když pan DJ pouštěl svůj nekonečný mix. Zvukaři svou práci v aréně evidentně odflákli a podcenili. Nejsem kdovíjaký hudební profík, ale špatné ozvučení poznám. Přeci jen jsme už hodně megakoncertů hodně megakapel zažili, ale tohle byl vážně TOP. Přiznám se, že u Huntera jsme se sbalili a šli si pustit "zdravou" verzi v autě po cestě domů, stejně jako i další a další skladby téhle výborné kapely.

  • PRŮSER (miroslav, 20.04.2018 10:39) Reagovat

    ..totální NIC, estráda?...Mesiášův večer?..prostě jsem po 3/4hod odešel..a uý nikdy více!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- V květnu do Prahy přijedou Thirty Seconds to Mars (09.11.2023 15:02)
- Recenze: Thirty Seconds to Mars s nahrávkou "It's the End..." nadále zůstávají ve svém stínu (05.10.2023 10:00)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Video: Jared Leto v černobílém klipu "Stuck" kapely Thirty Seconds To Mars exhibuje (16.05.2023 11:12)
- 30 Seconds To Mars mají dvě stě nových písní (27.11.2021 11:14)
- Thirty Seconds To Mars pořádají vlastní festival. Nejlevnější vstupenky stojí 40 tisíc Kč (17.02.2020 15:58)
- Recenze: Thirty Seconds To Mars se na albu "America" definitivně zbláznili (21.05.2018 15:00)
- Fotogalerie: Thirty Seconds To Mars v obrazech (20.04.2018 08:20)
- Nové desky 14/2018 - od Thirty Seconds To Mars přes Kylie Minogue k poctám Eltonu Johnovi (10.04.2018 13:23)
- Audio: Thirty Seconds To Mars odpočítávají poslední dny do nového alba průměrnou písní "Rescue Me" (04.04.2018 18:55)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu