Yeah Yeah Yeahs prozradili detaily k dubnové novince

22.01.2013 11:01 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Yeah Yeah Yeahs - Mosquito
© facebook interpreta
Od newyorských indie rockerů Yeah Yeah Yeahs je nám nová, v pořadí čtvrtá deska slibována už od prosince předminulého roku. Nyní kapela hlásí konečně hotovo a dle jejich oznámení se následovníka čtyři roky starého "It's Blitz!" dočkáme již letos.

Novou studiovou nahrávku kapela poeticky pojmenovala "Mosquito", "Komár". Ten se ve zvětšené velikosti objevuje také na coveru alba, za jehož zhotovením stojí výtvarník Beomsik Shimbe Shim. Zda bude aspirovat na kandidáta nejhorších obalů roku 2013, nebo spíš těch nejlepších, posuďte sami.

Každopádně ještě o něco víc nás zajímá, co se pod ním bude nacházet, tedy jak bude čtyřka znít. Několik nápověd v rozhovoru pro NME dala frontwoman Karen O. "Novinka se bude od poslední desky naprosto lišit. Takže v tomto směru vlastně opět nezklameme. Zvukově bude rozmanitá, víc lo-fi, trochu ovlivněná roots reggaem," prozradila zpěvačka.

Také dodala, že máme očekávat víc bas, spoustu kytar a ze všech jejich doposud vydaných alb má být novinka nejvíce omračující. Kromě zavedeného Davea Sitka se na novém materiálu producentsky podílel například i James Murphy z LCD Soundsystem. Více vám ale jistě hned pod článkem napoví nově vypuštěný teaser.

Novinku "Mosquito" čekejte venku 15. dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY