shop.musicserver.cz
Nové desky 35/2017

Nové desky 35/2017

Vydáno: 04.09.2017 06:14 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Orchestral Manoeuvres In The Dark

S příchodem nového školního roku se v hudebních novinkách už opět míhají velká jména. Po sedmi letech se dočkají fanoušci LCD Soundsystem, o něco méně čekali příznivci OMD a The Script a naopak po roce se hlásí Jake Bugg s albem z Nashvillu. Rockoví příznivci už vyhlíží Epicu, Mogwai, Motörhead či Paradise Lost.

Pokud se v pondělí 4. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Orchestral Manoeuvres In The Dark - The Punishment Of Luxury (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop

OMD - The Punishment Of Luxury
Britská synthpopová kapela Orchestral Manoeuvres In The Dark vydává po čtyřech letech své třinácté studiové album "The Punishment Of Luxury", které je už třetí od jejího návratu na hudební scénu v roce 2006. Dvanáctku skladeb mají autorsky na svědomí členové kapely Andy McCluskey a Paul Humphreys, zatímco Martin Cooper a Stuart Kershaw se podíleli na jejich produkci. O hudebním směřování promluvil Paul Humphreys: "Stále se snažíme udržet propojení s našimi kořeny, ale zde jsme se o to snažili ještě trochu víc než na 'English Electric'." McCluskey k tomu dodal: "V několika písničkách jsme použili o trochu více praskavých industriálních zvuků, takže působí více trhaně. Ale na pozadí je stále zřejmý náš smysl pro melodii, který prostě nemůžeme zahodit." Co si pod tím představit, zjistíte z prvních ochutnávek na VEVU OMD. Deska vyjde v mnoha formátech, včetně limitovaného žlutého vinylu, sběratelského boxu nebo edice kombinující CD a dokumentární DVD.


LCD Soundsystem - American Dream (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indietronica / new wave / art rock

LCD Soundsystem - American Dream
Když se LCD Soundsystem na přelomu let 2015/2016 opět vrátili na hudební scénu po čtyřech letech odpočinku, slibovali svým příznivcům novou desku. Nakonec na její přípravu potřebovali rok a půl a nyní je tu s názvem "American Dream". Američtí průkopníci tanečního electro rocku na ni zařadili celkem deset skladeb a většinu z nich má na svědomí James Murphy společně s Alem Doylem. Hudebně pak nahrávku směřovali do mixu indie, elektroniky, art rocku a nebáli se zabřednout i hlouběji do psychedelie. Inspirovali se například u Talking Heads a je současně poctou Davidu Bowiemu a Alanu Vegovi. Všechno toto zcela evidentně zafungovalo naprosto skvěle, soudě z hodnocení na metacritic.com, které se blíží devadesáti procentům. Zda vás noví LCD Soundsystem zaujmou stejně jako kritiku, zjistíte na jejich VEVU. "American Dream" bude pochopitelně k sehnání také na vinylu.


The Script - Freedom Child (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / elektronický rock

The Script - Freedom Child
Irská pop rocková kapela The Script, kterou hudební příznivci znají zejména díky hitům "Hall Of Fame" a "Superheroes", o své páté desce začala mluvit na sklonku loňského roku a první ukázku trio vypustilo již v půli ledna. Nyní k ní přidalo dalších čtrnáct písniček vycházející pod názvem "Freedom Child". Většinu z nich mají na svědomí členové kapely Danny O’Donoghue a Mark Sheehan, které doplnila například Camille Purcell (Little Mix), Toby Gad (Madonna, Demi Lovato), Steve Kipner (Olivia Newton-John, Bee Gees) nebo James Barry, s nímž formace spolupracovala již na předchůdcích. Stylově opět míchají pop a rock s tanečními rytmy a nebojí se ani prvků reggae a elektroniky. Zda se jim povede zopakovat úspěch z předchozích let, zatím není možné říct, ale prvnímu singlu "Rain" se zatím nedaří tak, jak by si The Script jistě představovali. Společně s několika dalšími songy jej uslyšíte na jejich VEVU.


Tip týdne

Jake Bugg - Hearts That Strain (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / americana / country folk

Jake Bugg - Hearts That Strain
Anglický muzikant Jake Bugg svým loňským albem "On My One", bohužel, úspěch nezaznamenal a dalo by se dokonce hovořit o ústupu ze slávy, kterou mu přinesly první dvě desky. Album nepřijala ani kritika a příliš ani fanoušci. Bude zajímavé, co budou obě skupiny říkat na čtvrtou desku "Hearts That Strain", protože tu si rodák s Nottinghamu pojal zcela po svém. Odjel do amerického Nashvillu, kde pro novinku nahrál jedenáct písniček. Místo nebylo vůbec zvolené náhodně, na desce uslyšíte vedle jeho indie rocku, i řádnou porci country, americany, folku a také špetku americké psychedelie. O jejich produkci se postaralo duo David Ferguson & Matt Sweeney, tedy pánové, kteří se podíleli na deskách Johnnyho Cashe, či Dixie Chicks. Ve studiu ho pak doplnili Dan Auerbach z kapely The Black Keys a The Memphis Boys, Bobby Woods a Gene Chrisman, kteří hráli na legendárním albu Dusty Springfield "Dusty In Memphis" nebo na Elvisově "Suspicious Minds" a "In The Ghetto". V jedné z písniček uslyšíte také Noah Cyrus, sestru Miley Cyrus. Album prozatím reprezentuje na Buggově VEVU pouze první singl "How Soon The Dawn".


Mogwai - Every Country's Sun (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-rock

Mogwai - Every Country's Sun
Skotská post-rocková formace Mogwai přichází na scénu s devátou studiovkou "Every Country's Sun". Produkci nového materiálu svěřili muzikanti do rukou Davea Fridmanna. Vzniklo celkem jedenáct písní, které v luxusní edici doplňuje dalších šest demonahrávek. Nutno dodat, že k přesvědčivému zvuku písní musel přispět také mastering ve slavných Abbey Road Studios. Hned úvodní skladbu alba "Coolverine" najdete k poslechu na YouTube.com.


Motörhead - Under Cöver (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Motörhead - Under Cöver
I když Lemmy Kilmister dohlíží na fanoušky Motörhead už jen z nebeských výšin, můžete si formaci připomenout na nové kolekci "Under Cöver". Ta přináší předělávky písní, které si osazenstvo slavné formace obzvlášt oblíbilo. Každá z vybraných písní tedy prošla velkou úpravou a dostala slušivý Motörhead kabátek. Za zmínku stojí zejména kousek "Heroes" od Davida Bowieho. Tato coververze totiž vznikla před dvěma lety a stala se tak jednou z posledních písní, kterou muzikanti společně nahráli. Trailer najdete na webu imotorhead.com.


Paradise Lost - Medusa (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: doom metal

Paradise Lost - Medusa
Pro milovníky doom metal je tu tento týden nahrávka oblíbené formace Paradise Lost. Deska "Medusa" s pořaovým číslem patnáct je podle slov kytaristy Grega Mackintoshe "pomalejší a daleko více doomovější, než kterákoliv jiná nahrávka před tím.". Vůbec poprvé na ní uslyšíte nového bubeníka Waltteriho Väyrynena. Můžete se těšit na celkem osm nových kousků a jeden z nich "The Longest Winter" najdete k poslechu na YouTube.com. Na stejném kanálu najdete také další kousek "Blood And Chaos".


Hercules & Love Affair - Omnion (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: disco / nu disco

Hercules & Love Affair - Omnion
Newyorský taneční projekt Hercules & Love Affair dodržuje tříletý odstup svých nahrávek, a letos tak nazrál ten správný čas na jejich čtvrté album "Omnion". Původně velmi početná sestava se aktuálně smrskla na tři členy, kde lídra Andrew Butlera doplňují Rouge Mary a Gustaph. K nim ovšem v jedenácti písničkách přibylo ještě několik hostů, jako jsou například Faris Badwan z The Horrors, americká písničkářka Sharon Van Etten, libanonská kapela Mashrou' Leila, či islandský DJ Sísý Ey. Kompletní album sdílí trio na svém soundcloud.com profilu.


Leif Ove Andsnes - Sibelius (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Leif Ove Andsnes - Sibelius
Norský klavírista Leif Ove Andsnes má na svém kontě řadu nahrávek věnovaných různým světovým skladatelům včetně těch českých. Název jeho poslední desky "Sibelius" ovšem napovídá, že v jejím případě se mu do klaviatury dostalo dílo finského skladatele Jeana Sibelia. Na jediné CD z jeho kompozic nahrál hned čtyřiadvacet skladeb, jejichž seznam a ukázky nabízí německý Amazon. Vydáním alba ovšem žijí i oficiální stránky .


Martin Vajgl - Zakopaný romance
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / bigbít

Martin Vajgl - Zakopaný romance
Martina Vajgla můžete znát jako současného bubeníka Olympiku, nebo z projektu Drumwave, z Vltavy, či díky spolupracím s Michalem Pavlíčkem, -123 minut, či Čechomorem. Nyní se ale rozhodl zkusit také sólovou kariéru a vydává album "Zakopaný romance", na němž najdete dvanáct písniček. Ty nahrál se čtyřčlennou dívčí kapelou, jejímiž členkami jsou Lucie Vonásková, Jackie Daniel's, Nikola Kandoussi a Veronika Bartošová. Jak to vše dopadlo, zjistíte z prvních ukázek na facebookovém profilu Martina Vajgla.


The Verve - Urban Hymns (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: brit pop

The Verve - Urban Hymns
Na konci září to bude přesně dvacet let, co vyšlo legendární album britských The Verve "Urban Hymns", z něhož pochází takové hity jako "Bitter Sweet Symphony", "Lucky Man" a "Sonnet". Ačkoli kapela už neexistuje, výročí připomene speciální edicí. Ta bude obsahovat dvě CD s remasterovanou podobou alba a s nevydaným záznamem koncertu "Live At Haigh Hall". Největší příznivci mohou ovšem sáhnout po Super Deluxe Edici, která je bohatší o tři další kotoučky - dvě CD a jedno DVD. Na nich naleznete b-strany singlů, videoklipy, nahrávky pro BBC a další živé záznamy. Pro fajnšmekry bude tato edice k sehnání také na šesti vinylech.


Scooter - Forever (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: techno

Scooter - Forever
Devatenáté studiové album a napěchované hned pětadvaceti novými písněmi. To jsou proporce nového díla německých Scooter. Na prvním CD na vás čeká patnáct nových kousků a na druhém nosiči najdete desítku tranceových hymen, které Scooter předělali podle sebe. Jak tvrdí nadšení posluchači, můžete se těšit na typický zvuk kapely, který nepodléhá žádným trendům a není ani nijak tuctový. Informace o všech verzích alba najdete na Scooter.lnk.to a na stejné adrese si můžete poslechnout i několik ukázek.


Epica - Solace System (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Epica - Solace System
Pokud vás nadchla nahrávka "Te Holographic Principle" holandské symfometalové formace Epica, nenechte si utéct ani nové EP "The Solace System". Minialbum obsahuje šest nových kousků, které vznikly právě během nahrávání zmiňované poslední studiovky, ale na album se nedostaly. Prostě se nevešly. Oficiální videoklip k titulní písní najdete na YouTube.com.


Dále vychází:

Akercocke - Renaissance In Extremis (Mystic Production)
Casper - Lang Lebe Der Tod (Sony Music)
Casper - Lang Lebe Der Tod (3CD) (Sony Music)
Depeche Mode - Going Backwards (Remixes) (singl) (Sony Music)
Eagleheart - Reverse (Mystic Production)
Glenn Gould - Glenn Gould - The Goldberg Variations - The Complete Unreleased Recording Sessions June 1955 (Sony Music)
Puppy - Vol. II (Universal)
Rag'N'Bone Man - Disfigured (EP) (Sony Music)
Různí - Megahits 2017/3 (Universal)
Septic Flesh - Codex Omega (Bertus)
Septic Flesh - Codex Omega (Limited Edition) (Bertus)

Vychází na vinylu:
Akercocke - Renaissance In Extremis (Mystic Production)
Casper - Lang Lebe Der Tod (Sony Music)
Céline Dion - 1 Fille & 4 Types (Sony Music)
Céline Dion - D'Eux (Sony Music)
Céline Dion - S'Il Suffisait D'Aimer (Sony Music)
Céline Dion - Sans Attendre (Sony Music)
Elvis Presley - Moody Blue (40th Anniversary) (Sony Music)
Epica - Solace System (Mystic Production)
Johnny Cash - I Walk The Line (Sony Music)
LCD Soundsystem - American Dream (Sony Music)
Mogwai - Every Country's Sun (Mystic Production)
Motörhead - Under CöVer (Warner Music)
Orchestral Manoeuvres In The Dark - The Punishment Of Luxury (Sony Music)
Paradise Lost - Medusa (Mystic Production)
Puppy - Vol. Ii (Universal)
Roy Ayers Ubiquity - Lifeline (Universal)
Santana - Greatest Hits (1974) (Sony Music)
Septic Flesh - Codex Omega (Bertus)
Solstafir - KłLd (Universal)
Solstafir - Masterpiece Of Bitterness (Universal)
The Babe Rainbow (Aus) - The Babe Rainbow (Aus) (Sony Music)
The Script - Freedom Child (Sony Music)

Reedice:
Birdy - Beautiful Lies & Birdy (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu