Hvězdné švitoření (2/2010)

25.08.2010 05:00 - Lukáš Boček a Adam Eff | foto: facebook interpreta

Další týden přinesl nové přírůstky do naší rubriky zaměřené na tweety od slavných hudebních osobností. Čeká nás pár smutných zpráv, ale i některé veselejší. Potřebu sdělit světu něco důležitého měla například americká zpěvačka Katy Perry, Markéta Irglová a Glen Hansard, Lily Allen a další.
Swell Season (Saratoga, CA)
© sassyqarla.com
Úvodní zápisky z twitterů patří Glenu Hansardovi a rodačce z Valašského Mezičíčí Markétě Irglové, kteří si minulý týden prožili něco obzvláště nepříjemného a nezáviděníhodného. Při jejich koncertě ve venkovním amfiteátru v kalifornském Saratoga Mountain Winery spáchal dvaatřicetiletý muž sebevraždu výskokem z přilehlé budovy a dopadl uprostřed koncertu na pódium. Přestože tato zpráva u nás vzbudila mnoho zbytečných a nemístných úšklebků, nejspíše každý slušný a alespoň trošku rozumný a empatický člověk si uvědomuje, jak hrozné to je z kteréhokoliv úhlu pohledu.

Glen Hansard

Glen Hansard Twitter
© facebook interpreta
Včera večer na našem koncertě zemřel mladý muž, spadl z velké výšky a přistál na pódiu, byl na místě mrtvý. Nemůžu o tom mluvit, neznáme ani jeho jméno, nevíme ani, jestli už byla informována jeho rodina. Byl to obrovský šok pro všechny na koncertě, soucítím s jeho rodinou a přáteli a především s dětmi a dospělými, kteří museli tomuto neštěstí svědčit. Díkybohu nikdo jiný zraněn nebyl. Dáme vám vědět více, až budeme moci. Dnešní koncert odehrajeme a snad se budeme moct pohnout a budeme pokračovat s našim turné. Byla to velmi tragická událost, kterou my i všichni, kdo tam včera večer byli, nikdy nezapomeneme, musíme se přes to přenést. Jsme všichni v pořádku. Celou noc jsme diskutovali a rozhodli se, že musíme jít dále. Pokud to byla sebevražda, pak mu můžeme poslat jen světlo a jít dále. Naše nejupřímnější soustrast patří jemu a všem, kteří to shlédli. Glen
20.8.2010

Markéta Irglová

Markéta Irglová Twitter
© facebook interpreta
Zdravím všechny a děkuji za vaši přízeň a podporu, byla to vskutku nešťastná noc, ale jsem ráda, že nikdo na pódiu ani v publiku nebyl zraněn spolu s mužem, který si zřejmě nepřál žít dále. Doufám, že ať už je teď kdekoliv, jeho duše spočine v pokoji. Nechci se tím už v mysli probírat a vidět to před očima. Dnes je nový den a já se vědomě pokusím pokročit vpřed. Je mi líto jeho rodiny a lidí v publiku, hlavně teda malých dětí, ale sebe nelituju. Tady jsem, živá, zdravá, a to si musím uvědomit a být za to vděčná. Určitě na nás včera dohlíželi andílci. Jsme opět na cestě, míříme do Portlandu. Stromy venku jsou krásné. Krásně sytě zelené. Myslím, že je dar žít a milovat to. Moc na vás všechny myslím.
20.8.2010

V minulých dnech se svému účtu na Twitteru dále svěřily tyto hvězdy:


Lady Gaga

Lady Gaga
© facebook interpreta
Inaugurační prohlášení (odeslané během převlékání v zákulisí The Monster Ballu v Tacomě) od Královny Twitteru Gaga
22.8.2010

Lady Gagou jsme začínali minulý týden a v rámci zachování pestrosti měla mít tento týden utrum, jenže okolnosti tomu nechtěly a mírně ujetá umělkyně se nám vrátila do popředí zájmu. Důvod je jednoduchý - zpěvačka totiž zahájila své panování na celém serveru Twitter. V počtu lidí, kteří odebírají její zprávy, porazila dosud vedoucí Britney Spears a svůj náskok stále zvětšuje. Více než 5,7 milionů uživatelů si nenechává ujít moudra paní Gaga a ta se rozhodla na počest této události nahrát děkovně-korunovací video. A to je (jak jinak) mírně ujeté .

Katy Perry

Katy Perry
© facebook interpreta
tohle dneska babička vyštrachala ve skříni! #glamourshots
22.8.2010

Katy Perry
© facebook interpreta
Holka z Kalifornie Katy Perry se už nemůže dočkat, až do celého světa pošle novinkové album "Teenage Dream". Zajímavá je skutečnost, že jinak ukecaná Katy se ani slovem nezmínila o skutečnosti, že placka již před několika dny unikla na internet. V mezičase zásobuje fanoušky kromě propagačních videí komentujících jednotlivé nové songy také fotkami z rodinného alba. Tentokrát se pochlubila snímkem ze svého dětství, který znovuobjevila díky své babičce. Roztomilé.

Taylor Swift

Taylor Swift
© facebook interpreta
Myslím, že si teď půjdu přerovnat magnetky na ledničce.
21.8.2010

Taylor Swift
© last.fm
V Americe megapopulární countrypopová princezna Taylor Swift vede velice rušný život. Hudební ceny sbírá v takovém počtu, že by na ně mohla dostat množstevní slevu, a pokud zrovna nenatáčí nové písničky, věnuje se čistě intelektuálním činnostem. Mezi ně patří i zvelebování jejího životního prostředí. Jinak si snad ani tento tweet vysvětlit nelze. A to zpěvačce brzo vychází nová deska "Speak Now", na kterou už je většina USA nažhavená k zbláznění. Zato Taylor si umí situaci vychutnat.

Lily Allen

Lily Allen
© facebook interpreta
Vypínají si lidi automaticky mozky při vstupu na letiště?
22.8.2010

Lily Allen
© last.fm
Kdybych měl vybrat někoho z šoubyznysu, u koho bez výjimky platí "co na srdci, to na jazyku" (v tomto případě spíše "co na srdci, to na Twitteru"), pak bych jednoznačně volil Lily-proříznutou-pusu Allen. Kromě neurvalosti lidí na letištích si nastávající matka stačila v posledních dnech také postěžovat na soutěž X-Factor. Nenechala na ní niť suchou, označila ji za pouhou kopírku jiné talentové show a jedinou pozitivní věc uvedla na adresu Cheryl Cole, kterou má zjevně v oblibě. Uvidíme, zda mateřství tuto talentovanou Britku změní... nebo alespoň zjemní, pokud možno.

Další zajímavé tweety:


Kelis

Kelis Twitter
© facebook interpreta
Sama sobě přeju hodně štěstí a zdraví! Wohoo! Mimochodem, moje zavazadla mi nedorazila už potřetí za poslední 2 týdny! Lol ale nasraná už nejsem
20.8.2010

Sia

Sia Twitter
© facebook interpreta
každý, kdo je proti rovným právům, uznání stejnopohlavních sňatků, nebo je nějakým způsobem homofobní, prosím vás běžte do prdele a utíkejte si za angie harmon.
18.8.2010

Kanye West

Kanye West
© facebook interpreta
Jsem zrovna v Praze a organizuju film založený na motivech nového alba... Chtěl bych jen všem poděkovat za neuvěřitelné reakce na remix songu Power!
22.8.2010



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY