Skřítčí story o lásce

25.03.2010 05:00 - Dominika Jiroušková | foto: facebook interpreta

Tegan se Sarou, téměř zcela identická dvojčata z Kanady, po více jak dvou letech přicházejí s novou deskou "Sainthood“. K jejímu názvu holky inspiroval text skladby od Leonarda Cohena. Jak si nová nahrávka stojí oproti předchozí "The Con“, která znamenala obrovský průlom v dosavadní kariéře?
7/10

Tegan And Sara - Sainthood

Skladby: Arrow, Don't Rush, Hell, On Directing, Red Belt, The Cure, Northshore, Night Watch, Alligator, Paperback Head, The Ocean, Sentimental Tune, Someday
Vydáno: 27.10.2009
Celkový čas: 36:55
Vydavatel: Warner Music
Je to trochu paradox. Tegan a Sara Quinovy na hudebním poli společně fungují už přes deset let, přesto se do povědomí hudebních fanoušků dostaly teprve s předposlední studiovkou "The Con“ z roku 2007. Z neznámých důvodů začal tehdy jejich trochu cácorkovitý pop fungovat a alternativní příznivci indie muziky z celého světa se do elfích dvojčat zamilovali.

Zatímco na předešlých albech pracovaly Tegan se Sarou odděleně, "Sainthood“ je v tomto ohledu týmovou prací. A aby toho nebylo málo, ve studiu holkám dělal společnost i Chris Walla, kytarista Death Cab For Cutie a zároveň polovina producentského dua alba. Šestá deska se tedy z tohoto důvodu dočkala největšího nášupu radio friendly singlů. Společně s druhým producentem Howardem Redekoppem pak holky osekaly přebytečné alternativní výkruty. Ubylo akustických kytar, přibyla příchuť let osmdesátých. Zůstala témata kroužící kolem lásky a vztahů.

"Sainthood“ přitom není klasická popová deska, která by přesně kopírovala aktuální trendy. Tegan a Sara neprodělaly žádnou velkou transformaci ani lobotomii. Stále zůstávají lesními vílami, pravda, trochu rozpustilejšími, než jsme byli zvyklí. Malými krůčky cupitají cestou od nepřístupné alternativy k přístupnému indie popu a zpívají u toho svými skřítčími hlásky. Je otázka, kde se ty dvě zastaví.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY