shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 40. týden

Hradby prolomeny

Vydáno: 07.10.2009 20:00 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Začíná souboj velkých jmen. Do nejvyšších pater pronikli v éteru Robbie Williams, Pink i Madonna. Madonna navíc porazila samu sebe v prodejích, kde ji dohání Helena Vondráčková. Dál bojuje také Nelly Furtado, Marta Jandová zažívá efekt SuperStar. Na závěr TOP 50 digitálních singlů i alb za měsíc září.

David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over
© facebook interpreta
RÁDIA - Polovina první desítky je ve znamení nových tváří. Ale pouze pokud je srovnáme s minulým pořadím. Například The Veronicas už pamatují i lepší umístění, než je jejich návratová desítka. Nelly Furtado si vzpomněla na své kořeny a se singlem "Manos Ai Aire" už jí za to patří druhé místo. Těžko říci co nebo koho oprášil Guetta, ale jednička je stále jeho. Stejně jako bronz pro Black Eyed Peas. Poslední, kdo neuhnul ze své cesty, je šestá Beyoncé se svými "Sweet Dreams". Před ní se však nahrnuli dva nováčci. Na bramboře ujíždějí po čtyřech týdnech Morandi hrající všemi "Colors", z pětky je pozoruje stále slavící Madonna, která se sem probojovala z dvacátého osmého místa. Podobnou jízdu výtahem má za sebou také Pink. Track "Funhouse" konečně prolomil hradby Top 10 a dostal se na sedmičku. Nebyl sám. Rozbořených zdí využil také Robbie Williams. Tři týdny mu stačily k průniku, který znamená osmé místo.

Překvapivě se propadla filmovka od Kryštofa, a to ze čtverky až na patnáctku. Její chvíle ale ještě nejspíše přijde s premiérou pokračování "Bobulí". Ztrácí i Pitbull. Neuhájil minulé stříbro a sklouzl k číslu šestnáct. Daří se naopak domácí nastupující generaci. Mandrage postupují na sedmnáctku, Ewa Farna na dvacítku a Marek Ztracený zpívá "Je to zlý na dvaadvacítce". Ovšem nejúspěšnějším je tentokrát parta kolem Kryštofa Michala. I přes ztrátu dvou míst zůstává "Životní" nejhranější českou skladbou.

Dobře se chytla část minulých novinek. "Sexy Bitch" vyrostla na třicet jedničku. Natalie Imbruglia jistě chtěla svým návratem navázat na předchozí úspěchy, a protože, když se "Want", všechno go, obrátila si naruby startovní dres z předcházejícího týdne a z osmdesát trojky je rázem třicátou osmou nejhranější skladbou. Zahanbený nemusí být ani Eminem. Povedlo se mu dostat se výš o čtyřicet osm příček na rovnou čtyřicítku. A do třetice v hlavní roli polomagická osmička. Sugababes začínali pouť z osmdesáté šprušle. O týden později nám hnízdí na čtyřicet osmičce. Velkým propadákem byl pak v éteru novinkový singl Black Eyed Peas. Tentokrát se do žebříčku vůbec nedostal.

Nejvýše položenou novinkou za uplynulých sedm dní je skladba "Big Boy", kterou má na svědomí Marta Jandová s domovskou partičkou Die Happy. Padesáté čtvrté místo je docela slušnou odrazovou plochou. Vypadá to, že efekt SuperStar začíná působit. Jen o tři čísla níže jsou Bon Jovi. Stadionový singl "We Weren't Born To Follow" upozorňuje na jedenácté album "The Circle", které by mělo vyjít začátkem listopadu. Nelly Furtado máme na stříbře v celkem umírněném rytmu. Na šedesát šestce to rozjíždí o poznání svižněji. Na hostovačku si ji přitáhl Flo Rida, aby společně donutili skákat všechny, kdo se jen přiblíží k jejich beatu.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta - When Love Takes Over
  2. Nelly Furtado - Manos Al Aire
  3. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  4. Morandi - Colors
  5. Madonna - Celebration
  6. Beyoncé - Sweet Dreams
  7. Pink - Funhouse
  8. Robbie Williams - Bodies
  9. Milow - Ayo Technology
  10. The Veronicas - Untouched

Madonna - Celebration
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Madonna je nezmar. K minulému zlatu přidala stříbro. Novinková videografie "Celebration" ukrytá na dvoudiskovém DVD vystřídala na prvním místě stejnojmennou diskografii. A zatímco svět má Madonnu, my, protože jsme se odjakživa dokázali spokojit s málem, máme Helenu Vondráčkovou. Loňská Lucerna ze záznamu zvukového i obrazového se dostala na bronz. Její profesní kumpán Karel Gott přebývá na čtyřce a v zádech má svůdnou Nelly Furtado. Další novinkou, která se ocitla v první desítce, je dvacetiletá výběrovka Blue Effectu. A Supraphon tentokrát na množství poskytnutého materiálu nehleděl. Balíček ohraničený letopočty "1969-1989" obsahuje nejen osm původních alb, ale také bonusový devátý disk se singly a raritami doposud nevydanými. Tomu se říká důstojná kolekce. Fanoušci jsou za to vděčni a dopomohli tomuto počinu hned po vydání k sedmé příčce.

O důstojnosti ví své i Tina Turner. Rozhodla se skončit, ale pak přišel impuls v podobě společného vystoupení s Beyoncé a babička Tina to opět začala rozjíždět po světových pódiích. Kdo neviděl na vlastní oči, může vzít za vděk kameramanskými čočkami, protože "Live!" vychází včetně DVD nosiče. U nás startuje na jedenáctém místě. Na sedmnáctce je předposlední novinka. Generačně i hudebně trochu jinde. Po Pearl Jam se dokopali k nové studiové desce také členové Alice In Chains. Album "Black Gives Way To Blue" za sebou nechalo neuvěřitelných čtrnáct let pauzy od jejich poslední nahrávky. Mariah Carey by možná podobnou pauzu také potřebovala. Problémy doprovázející vydání novinky "Memoirs Of An Imperfect Angel" se odrážejí i v rozpačitých prodejních výsledcích. Ani u nás žádná sláva. Prozatím to stačí na třicáté druhé místo.

Top 10 - prodejnost:
  1. Madonna - Celebration DVD
  2. Madonna - Celebration
  3. Helena Vondráčková - Lucerna 2008 Live + DVD
  4. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  5. Nelly Furtado - Mi Plan
  6. Daniel Landa - Nigredo
  7. Blue Effect - 1969-1989
  8. Jaromír Nohavica - V Lucerně (CD+DVD)
  9. Petr Kolář - Akusticky v Karlíně
  10. Hannah Montana - The Movie

A na závěr si dáme pětici nejprodávanější digitálních singlů a alb za měsíc září.

Stejně jako v rádiích má zlato David Guetta za "When Love Takes Over". Také druhé místo není žádnou neznámou, spravují ho Black Eyed Peas s "I Gotta Feeling". Na bronz dosáhla po minulém zlatu Lucie Vondráčková, která je stále přesvědčena, že "Láska umí víc". Třeba za to obdrží od čtvrté Beyoncé svatozář. Pětkou je stará známá Lady GaGa. V éteru byl "Paparazzi" nejvýše třetí a v současnosti lavíruje kolem desítky.

Madonna boduje i v podobě jedniček a nul, opět jasné zlato. Stříbro mají, pozor, Die Happy s výběrem toho nejlepšího "Most Wanted/Best Of" a na trojce se ubytovala Nelly Furtado. Čtyřku mají na kontě U2, kteří na ni povyskočili z minulé jedenáctky. Tori Amos před pár dny odehrála koncert v Kongresovém centru a zájem o ní se odrazil také na internetu. "Abnormally Attracted To Sin" první pětku digitálních alb uzavírá.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 40. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu