shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 36. týden

Čeho je moc, toho je over

Vydáno: 09.09.2009 18:26 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Desítka nejhranějších skladeb prošla okem ventilátoru. Na domácího zástupce v první desítce však čekáme stejně marně, jako Koller na přihrávku. David Guetta je jedničkou. Karel Gott pustil na první místo sednout mladšího kolegu. Whitney Houston zahodila stříkačky a dobře jí tak. Shakira je sama sobě vlkem.

David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over
© facebook interpreta
RÁDIA - Fazole došly. Black Eyed Peas sklouzli z prvního místa na dvojku. Do zlata tak kouše David Guetta za vydatné podpory Kelly Rowland. Léto už je sice z astronomického hlediska v kopru, ale u nás v éteru máme tradičně opožděnou sklizeň. Song "When Love Takes Over" se na vrchol dostal po patnácti týdnech. Lady GaGa má na účtence další flek k dobru. Na pětce pod ní je Nelly Furtado. Její pozice je silně zakořeněná, a tak může bez ztráty kytičky plodit i ve španělštině. Radia jí to žerou pořád stejně. Celé žhavé album sice oficiálně vychází v těchto dnech, ale Furtado už připravuje i pod dohledem Timbalanda desku další. O čtyřicet příček vystoupal Milow. Jeho osmá pozice je příjemným osvěžením jinak syntetické desítky. Jestlipak se mu bude dařit stejně dobře i s původní tvorbou?

Eminem zakopl a skutálel se z osmičky na dvacet trojku. O něco méně bolestivější pád mají za sebou Green Day. Sedmičku vyměnili za jedenáctku a patří jim i příčka dvanáctá. Pro "21 Guns" je to prozatím nejvyšší umístění. Stejný důvod k radosti mají také patnáctí Mando Diao, kteří se k patnáctce dostali z jedenadvacítky. Lady Sovereign ztratila deset míst. Šestnáctka ji však pořád ještě sluší. Vítězka X Factoru 2008 Alexandra Burke se posunula už na dvacáté sedmé místo. Singl "Hallelujah" byl sice vánočním hitem loňského roku, ale to našim rozhlasovým dramaturgům, jak známo, nevadí. Zvláště, když příští měsíc vychází této výborné zpěvuli debutové album.

Dobře se dařilo i několika domácím zástupcům. Tomáš Klus i Support Lesbiens stoupají. "VeSmíru" má čtyřicítku a "Životní" čtyřicet devítku. Dařit se naopak přestalo duu Žbirka-Šalamounová, když přišlo o dvacet tři míst a je čtyřicáté třetí. Za očekáváním zůstal Daniel Landa. "Malá díra v hlavě" ho dostala nejvýše na osmnáctou pozici, ovšem už pár týdnů zůstává kolem hranice padesátého místa. Tentokrát je to čtyřicátá sedmá šprušle. Přiznávám, že netuším, čí výročí za to může, ale vrátil se Petr Kolář s upoceným hitem "Ještě že Tě, lásko, mám". Z ničeho nic se ocitl na padesátém šestém místě.

Do bojů s rozhlasovými vlnami zasahuje trojice novinek. Návrat Shakiry nese jméno "She Wolf" a patří mu dres s číslem padesát tři. Klip, ve kterém předvádí vlčí tanec, je opravdu děsivý, i když úplně jinak než nejspíše zamýšlela. Šedesát jedničku vybojoval David Guetta s dalším singlem z desky "One Love". "Sexy Bitch" tentokrát není Kelly Rowland, nýbrž Akon. Poslední novinku vzadu zpívá Marek Ztracený. Přípravka na druhé album dostala název "Je to zlý" a v hitparádě příčku sedmdesátou sedmou.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta & Kelly Rowland - When Love Takes Over
  2. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  3. Rahman A.R./Pussycat Dolls - Jai Ho!
  4. Lady GaGa - Paparazzi
  5. Nelly Furtado - Manos Al Aire
  6. Lily Allen - Not Fair
  7. Beyoncé - Halo
  8. Milow - Ayo Technology
  9. Pink - Please Don't Leave Me
  10. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing

Daniel Landa - Nigredo
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Karel Gott čas od času podlehne iluzi, že by mohl přenechat místo mladším. Tentokrát jeho samaritánství využil Daniel Landa a navzájem si s ním prohodil pozice. K bronzu se dostala novinka. Novinka to není ledajaká. Má hned dva disky. A zde výčet pozitiv končí. "Taneční liga 115". Zatímco donedávna hitparádu okupoval Michael Jackson, aby to po něm na jeden týden zkusil Karel Gott, teď je tím největším borcem Leonard Cohen. První desítka mu uvolnila hned tři místa. Čtvrté a osmé získal díky Londýnu, desáté za výběr "Essential", který vyšplhal ze třicítky. Na devátou příčku dosáhl křídlem "Fénix" Lucie Vondráčkové. I Michael Jackson už má teď křídla. Ale momentálně trochu unavená. Nejvýše dolétla s "Bad" k jedenáctce.

A když už tu máme záhrobní témata, skočíme rovnou k novince na místo dvacáté sedmé, kde tlí Spirituál Kvintet s titulem "Zatím dobrý…" . Není však nejúspěšnější novou deskou. Ještě o šest schodů více vyběhla Whitney Houston. Díky mizerné životosprávě v uplynulých letech se však při tom docela solidně zadýchala. Drogy jsou zkrátka svinstvo. Tělocvik netělocvik. Její "I Look To You" je jedenadvacátým nejprodávanějším albem aktuálního pořadí. Stejně jako v rádiích jsou novinky tři. Partu doplňuje na čtyřicet jedničce Cascada s dlouhohrajícím "Evacuate The Dancefloor". Jak říkám, drogy jsou zlé, áno?

Top 10 - prodejnost:
  1. Daniel Landa - Nigredo
  2. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  3. Různí - Taneční liga 115
  4. Leonard Cohen - Live In London DVD
  5. Jaromír Nohavica - V Lucerně (CD+DVD)
  6. Hannah Montana - The Movie
  7. Waldemar Matuška - Slavík z Madridu
  8. Leonard Cohen - Live In London
  9. Lucie Vondráčková - Fénix
  10. Leonard Cohen - Essentials

A na závěr žádný závěr nebude. Tak zase za týden, abstinenti!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 Mirai AC/DC Dua Lipa Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu