shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 14. května

V souboji r'n'b div v Americe vítězí Chrisette Michele

Vydáno: 14.05.2009 11:46 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"Epiphany" americké r'n'b zpěvačky Chrisette Michele porazilo v žebříčku Billboardu novou desku Ciary a startuje na čísle jedna. Radost jí kazí jen to, že je to historicky nejhůře prodávaná nová deska na čele žebříčku. V singlech si svoji pozici upevnili Black Eyed Peas s "Boom Boom Pow".

Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
© facebook interpreta
Číslo jedna singlového žebříčku i nadále okupují Black Eyed Peas s "Boom Pow Pow". Posílena o remixový balíček "Invasion Of Boom Boom Pow - Megamix EP" vede skladba i nadále v digitálních prodejích. Na dvojku se vrací "Poker Face" od Lady GaGa, Jamie Foxx je s "Blame It" na trojce. Do pětky se vřítila Beyoncé s "Halo" a potvrzuje, že když už její skladba dobude Top 10, vždy se zastaví až v horní polovině. Skladbě pomohlo, že se singl s ní prodává za výhodnou cenu v síti obchoďáků Wallmart.


Beynoncé - Halo

Mílovými kroky se k desítce blíží dosud neznámý r'n'b zpěvák Jeremiah s debutovým singlem "Birthday Sex". Zatím se usadil na třináctce, ale za týden už by si nový objev Rock-A-Fella mohl připsat Top 10 hit. Na patnáctce máme nejvýše postavenou absolutní novinku - Daughtry se připomínají s "No Surprise", prvním singlem z jejich druhé desky "Leave This Town". Skladba si premiéru odbyla v letošním ročníku American Idol.

Na čísle 25 zahušťuje očekávání své nové desky Eminem s dalším singlem "Old Time's Sake". O čtyři příčky níže má novinku Sean Kingston s "Fire Burning". Další čerstvý přírůstek máme až na čísle 81, kam Kanye West dostal "Amazing", třetí singl z poslední desky. O šest příček níže pokračují pokusy Pauly Abdul o comeback, píseň "I'm Just Here For The Music" - prvnímu singlu z nové desky - si samozřejmě odbyla premiéru v American Idol, kde Abdul působí jako porotkyně.

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  2. Lady GaGa - Poker Face
  3. Jamie Foxx - Blame It
  4. Kid Cudi - Day N Nite EP
  5. Beyoncé - Halo
  6. Flo Rida - Sugar
  7. Souljah Boy - Kiss Me Thru The Phone
  8. 3OH!3 - Don't Trust Me
  9. Miley Cyrus - The Climb
  10. Flo Rida - Right Round

Michele Chrisette - Epiphany
© facebook interpreta
V albovém žebříčku si to o první místo rozdaly dvě r'n'b zpěvačky a vítězně ze souboje vzešla překvapivě ta méně známá - Chrisette Michele. Bylo to ale hodně těsné. Její album "Epiphany" prodalo v prvním týdnu bezmála 84 tisíc kusů a desky na druhém a třetím místě porazila o tři tisíce kusů. Michele si výrazně vylepšila svoje zatím nejlepší umístění, kterým bylo číslo 29 jejího debutu "I Am". Michele si letos v únoru připsala první Grammy a k vítězství nepotřebovala ani velký hit. Pilotní singl "Epiphany" se dostal maximálně do deváté desítky. Velkou pomocí byl ale hitmaker Ne-Yo, který je podepsaný pod polovinou skladeb.

Pro hudební průmysl je ale špatnou zprávou, že na čísle jedna v Top 200 ještě nikdy nefigurovalo nové album, kterého by se prodalo tak málo kusů. (Přesněji od roku 1991, kdy byly zavedeny detailní statistiky firmy Soundscan). Minulým držitelem "rekordu" byl Johnny Cash, jehož posmrtně vydané album "American V: A Hundred Highways" prodalo v prvním týdnu 88 tisíc kusů. Za týden by se chmury měly rozptýlit, na jedničce by měli být Green Day, jejichž "21st Century Breakdown" vychází už tento pátek.

Poraženou ze souboje je Ciara. "Fantasy Ride" zaostalo jen o necelé tři tisíce kusů a nepomohl jí ani Top 10 hit "Love Sex Magic". Ciara tak nezopakovala úspěch alba "The Evolution", které v prosinci 2006 žebříčku vládlo. Mezi Michele a Ciaru se ještě vetřela Hannah Montana/Miley Cyrus se svým soundtrackem. K úlevě šéfů Disneyho korporace se album úspěšně blíží hranici první platiny (zatím se ho prodalo 830 tisíc).

Bob Dylan klesá s "Together Through Life" z jedničky na pětku. Jedinou další novinkou v Top 10 je album Bena Harpera "White Lies For Dark Times". Harper zopakoval umístění své poslední řadové desky, největší úspěch zaznamenalo album "Both Sides Of The Gun", které bodovalo v roce 2006 na sedmičce.

Na jedenáctce máme křesťanské rockery Devil Wears Prada s albem "With Roots Above And Branches Below", jejich kolegové Newsboys jsou s "In The Hands Of God" na čísle 28. O dvě příčky lépe je na tom písničkář Elliott Yamin s "Fight For Love", britský zpěvák z ulice Paul Potts si za "Passione" připisuje číslo 33. Soundtrack k novému "Star Treku" bere číslo 49 a je to nejvyšší umístění desky ze slavné sci-fi frančízy.

    Top 10 - alba:
  1. Michele Chrisette - Epiphany
  2. Různí - Hannah Montana: The Movie (OST)
  3. Ciara - Fantasy Ride
  4. Rascal Flatts - Unstoppable
  5. Bob Dylan - Together Through Life
  6. Lady GaGa - The Fame
  7. Taylor Swift - Fearless
  8. Rick Ross - Deeper Than Rap
  9. Be Harper - White Lies For Dark Times
  10. Různí - Twilight (OST)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Poopravení (NeilClaimer, 14.05.2009 12:02) Reagovat

    Karle, Elliott Yamin je chlap, a je to spíš takové "american-idol-made-r'n'b" .. Ale Fight For Love vydává, to jo..

  • :) (chocobo, 14.05.2009 12:10) Reagovat

    drobna chyba v poslednim zebricku - Ciara na tretim miste vydala desku "Fantasy Ride" ne Epiphany :)

  • dalsi chyba (bugaboo, 15.05.2009 16:43) Reagovat

    ...a dalsi chyba..Flo Rida s Right Round je v singlech na 9. miste, Miley Cyrus pak na 10. miste (podle Billboard.com)...to da praci to spravne opsat ze...:-)

  • omluva (karel vesely, 17.05.2009 17:40) Reagovat

    Omlouvám se za chyby. Práce kvapná...
    Slibuji, že se polepším.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (40-31) (23.01.2024 18:30)
- Stále na "Planetě opic". Viktora Sheena nesesadila ani Taylor Swift, Ben Cristovao prorazil v rádiích (10.11.2023 08:00)
- Ani The Rolling Stones nesesadili Viktora Sheena z čela domácí albové hitparády (03.11.2023 07:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Dua Lipa Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu