Psychedeličtí rockeři Deerhunter se vracejí do Prahy

28.11.2008 08:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Deerhunter
© Kasey Price
Americká kytarovka Deerhunter vydala letos - po roční pauze způsobené sólovým projektem charismatického frontmana Bradforda Coxe - ne jednu, ale hned dvě skvělé desky. Zkraje příštího roku na jejich podporu vystoupí také v České republice - ve středu 11. února 2009 v pražském Rock Café.

Deerhunter vznikli před sedmi lety v americké Atlantě, přelomový pro ně ale byl až rok 2005, kdy vydali první eponymní album a započali strastiplnou cestu za hledáním vlastní hudební identity, která vyústila v desku "Cryptograms". Mise byla úspěšná - Deerhunter na svých nahrávkách spájí hypnotické ambientní a minimalistické kompozice s průrazností syrového garážového zvuku, a co víc, jejich živé koncerty dokáží tuto bezprostřední a neklidnou energii předat publiku.

Letošní nahrávka "Microcastle" a její doplňek "Weird Era Cont." však potvrzují, že kvantita nemusí být vždycky nutně na úkor kvality. Deska sklízí u nezávislých publicistů extatické recenze a je jednou ze žhavých kandidátů na album roku! Pražskou koncertní premiéru si Deerhunter odbyli na Famufestu 2007, po roční přestávce a posilněni novým materiálem se v roce 2009 vracejí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY