shop.musicserver.cz

Týden v popu (21.)

Vydáno: 12.11.2007 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

V dnešním Týdnu v popu dovrším historku, jak jsem kupoval nové Radiohead, podivím se nad tím, že Seal má novou desku a přitom nemá klip, připomenu, co je to vlastně ultrapop, a zapolemizuji nad jedním názorem Backstreet Boys. A ještě vás čekají drobnosti od O5 & Radeček a EMF.

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Radiohead
© facebook interpreta
Dvakrát byznys Radiohead
Minule jsem psal o tom, že jsem za novou desku Radiohead zaplatil necelou libru, ale v den vydání ani později mi nepřišel na mail žádný link, kde si mám desku stáhnout. Myslel jsem, že objednávka asi přes zatížený systém neprošla (předobjednával jsem hned první den, kdy to bylo možné) a dál nepátral. Jenže před pár dny jsem na výpisu z karty zjistil, že peníze mi z účtu skutečně odešly. Ale než bych si vyměnil několik emailů, kdy bychom pátrali, kde se stala chyba, prostě jsem si desku pirátsky stáhl. Pirátsky, ale za peníze.

S Radiohead souvisí i novinka, že jejich (nyní už bývalé) vydavatelství EMI se rozhodlo 10. prosince (tedy ve stejný den, kdy má vyjít discbox "In Rainbows") vydat box a USB se všemi jejich dosavadními deskami. Na blozích a mezi fanoušky se hned strhla vřava, že je to bez vědomí kapely a že se firma snaží na nich vytřískat další prachy, když od ní odešli. To je samozřejmě pravda. Ale není se co divit. Mají na nahrávky práva a byla by hloupost nevyužít mediální zájem o kapelu. Z jejich strany taky přišla informace, že kapele nabídli, aby se na obsahu boxu podílela (raritní tracky, remixy...), ale Radiohead odmítli. Žádné vydavatelství není charita a pro spoustu fanoušků, kteří nemají všechny desky skupiny, bude takový box pěkným vánočním dárkem.

Když klip není jen "Amazing", ale prostě není vůbec
Seal
© Warner Music
Seal nevydává desky zrovna často. Novinka "System", která vychází 12. listopadu, má našlápnuto na velký comeback, protože se na něm po letech balad (které ovšem taky umí) vrací k tanečnímu popu. Desku produkoval Stuart Price, jenž má na svědomí "Confessions On A Dancefloor" Madonny. Ale i když už je album venku, něco stále chybí. Videoklip k prvnímu singlu "Amazing". Podle zpráv z vydavatelství byl dokončen až někdy ke konci minulého týdne. Jsem dost zvědavý na výsledek, protože to musí být něco speciálního, jinak by přece vydavatelství i Seal sám nezničili celou reklamní kampaň, v níž videoklip hraje jednu z největších rolí. V době, kdy klip k prvnímu singlu televizní stanice hrají i několik měsíců před vydáním desky, je podobná chyba hodně podivná.

Backstreet Boys nejsou boyband
Vždycky mě pobaví, když nějaká kapela nečekaně popře něco, co každý bere za samozřejmou věc. Nick Carter tak například v nedávném rozhovoru pro Popjustice.com prohlásil, že Backstreet Boys nikdy nebyli boybandem, tedy chlapeckou kapelou. Prý sami sebe vždy brali spíše za bílou vokální skupinu. Eh. No dobře, ale co ten název? Proč se tedy nejmenují Backstreet White Vocal Group, ale Backstreet BOYS?

Co je to ten ultrapop?
Karel Veselý v jednom komentáři britských žebříčků nazval souboj Leony Lewis, Take That a McFly za "ultrapopový". Ale fuj! Hned dostal po icq za uši, že bezpochyby nečetl (Něco jako) manifest ultrapopaře v pátém Týdnu v popu. Tak šup na ten odkaz taky, osvěžit znalosti.

Pop Jukebox

O5 & Radeček - O půl pátý (8/10)
legální mp3 download / legální download klipu

O5 & Radeček - Slast Minute
O novém singlu a videoklipu O5 & Radeček jsme na musicserveru už psali, ale nějak se mi do vědomí naboural až později. Kromě toho, že písnička je moc příjemná kytarovka, je totiž výtečný i videoklip. Natočený v šumperské divadle, poměrně minimalistický, ale s papírovými kulisami a rekvizitami, které jsou prostě k sežrání. Konečně zas nějaký domácí klip, který má nápad a vypadá dobře.

Pecka z minulosti: EMF - Children
Debutové album EMF "Schubert Dip" obsahovalo několik výtečných hitů ("Unbelievable", "I Believe", "Lies"), ale mně se vždycky nejvíce líbila písnička "Children". Na YouTube.com jsem našel jen krátkou verzi v nevalné kvalitě, ale aspoň něco:


NÁZORY
  • umi (sakuL, 12.11.2007 07:15) Reagovat

    autor fakt umi ... bylo to pekne cteni ;-)

  • EMF (Ray Liotta, 12.11.2007 09:37) Reagovat

    Pokud mam dobry informace, EMF se dali dohromady a chystaj nejaky koncerty (CZ se zrejme vyhnou, ale kdo vi) a mozna bude nova deska! WOW :o)

  • ......trapááás (Andrea, 12.11.2007 09:50) Reagovat

    Backstreet Boys- ježiši už je tu furt neřešte. Jsou super a je mi "někde" co byli (boyband) ....s tím vokálním tělesem souhlasím. Možná jako boyband začínali,ale...to tu řešit nebudu. Já si myslím svoje.Jestli se to někomu nelíbí tak mu nezbývá nic jinýho než si políbit pr*el. A nevím co máte proti jejich názvu. Můžou se jmenovat jak chtějí.

  • čekám.... (mike, 12.11.2007 16:48) Reagovat

    zdravím...strašně netrpělivě čekám na recenzi nového alba od backstreetu....dočkám se??

  • platba za Radiohead (Radio, 14.11.2007 16:01) Reagovat

    než banky převedou peníze do UK tak to může trvat klidně týden a než to nějaká účetní v radiohead s.r.o. schroustá a potvrdí že tam skutečně jsou a pošle odkaz tak to může trvat možná i měsíc . Myslím že toto je problém stahování za prachy

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Jonny Greenwood ohlásil na červen další sólovku. Pomohl mu s ní izraelský muzikant Dudu Tassa (16.04.2023 11:11)
- Radiohead zase spolu. Nový materiál představí "během několika příštích let" (21.03.2023 07:55)
- Video: B-Side Band si do svátečního singlu "Snih" pozval dvorního kytaristu zpěváka Seala (21.12.2022 18:45)
- Vánoční speciál Backstreet Boys jde k ledu. Důvodem je obvinění ze znásilnění (13.12.2022 14:29)
- Nové desky 41/2022 - od Tove Lo přes Red Hot Chili Peppers po Richarda Müllera (20.10.2022 08:00)
- Drake se nečekaně připojil k Backstreet Boys na jejich koncertě v Torontu (05.07.2022 11:55)
- Recenze: "A Light For Attracting Attention" od The Smile je víc než jen volné pokračování Radiohead (19.05.2022 08:00)
- The Smile Thoma Yorka konečně ohlásili debut (21.04.2022 13:14)
- EMF hlásí návrat. Na apríla vydají čtvrtou řadovku "Go Go Sapiens" (13.02.2022 11:16)
- Video: Radiohead si do klipu "Follow Me Around" pozvali Guye Pearce (08.11.2021 18:42)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu