shop.musicserver.cz

Osm kusů, remix, vzpomínky, půlhodina a dost

Vydáno: 27.11.2006 05:00 v sekci Recenze - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

Další česká kytarovka má venku svou první desku - ohledně Living Room však toto prohlášení může působit dost úsměvně. Po tom všem, co se kolem nich dělo, už to album nikoho moc nezajímá, zvlášť když si uvědomíme, ze kapela, která tuto desku nahrála, už vlastně neexistuje. Čtěte recenzi.

8/10

Living Room - Trendsetters, First Movers And Fast Followers

Celkový čas: 34:10

Skladby: Dirty Pig, Stoned Story, Scarlett Johansson In My Dirty Kitchen, Strange Places, Fireworks, Another Star, (I Don't Wanna) See The Light, The Luckiest Man In The World, (I Don't Wanna) See The Light (Thru The Crazy Fog Rmx By Vever)

Vydavatel: Championship Records

Na to, kolik toho Living Room za dobu svého působení na scéně dokázali natočit, se o nich mluví více než dost. Po debutovém demu vydali jednu řadovou desku o osmi písničkách a jednom remixu. Po jejím vydání odešel/nebo byl odejit (v tomto případě zřejmě záleží na osobní interpretaci) zpěvák Petr Pliska a Living Room vlastně začínají od znova se zaručeným playboyem a neprověřeným autorem Tomášem Cikánem za mikrofonem.

Teď by bylo nejjednodušší začít se rozepisovat o Pliskově osobnosti - že se podle většiny lidí na indie scéně vždycky projevoval jako největší pozér, jakého si je možno představit, jak si hrál na českého Liama/Noela Gallaghera a jak jeho celá arogantní rocková manýra, jíž se většinou prezentoval, působila spíše úsměvně než suverénně. To, oč by zde však primárně mělo jít, je deska "Trendsetters, First Movers And Fast Followers", kterou s Living Room nahrál a dal volně ke stažení na stránky kapely.

V našich podmínkách to je minimálně zvláštní album: nezní totiž ani v nejmenším jako nahrávky ostatních pražských indie kytarovek, ať už těch lepších (Roe-Deer) nebo horších (Toneless). Není z ní cítit ta touha dělat dobrou britskou muziku hlavně pro sebe a pár indie fanoušků v této zemi: celkový dojem je úplně jinde a ne proto, že jsou Living Room více dirty. "Trendsetters, First Movers And Fast Followers" je od začátku do konce drze suverénním a provokativním albem: nemá žádný respekt. Před nikým - fanoušky, kolegy, scénou, kritiky ani před sebou samotnými. Všechno je to v Petrovi: pochopitelně není bůhvíjaký muzikant ani zpěvák, ale má to, co leadrům zmiňovaných kapel chybí. Pliska svou energií a osobností, i když třeba silně negativní, dokázal dát kapele vlastní tvář.

Z desky jsou cítit emoce, mezilidské vztahy - je to spíš soundtrack k příběhu, co skončil jinak, než skončit měl - hudba k filmu, kde hlavní dějovou linii tvoří hádky, osudy a touha být jiní než ti, kteří jiní už jsou. Hlasité kytary, dobře napsané kytarové hity, několik nahrávacích studií. Vzorce, podle kterých Robert Smith textoval první písničky svých The Cure se vzrušujícím nádechem melodického britpopu bez vlezlých a podbízivých postupů.

Odchodem Petra Plisky se Living Room možná uklidnili a získali v kapele jiné a lepší klima pro práci. Uzavřeli jednu kapitolu a chtějí začít jinou s čistým stolem. Jde o to, jestli má teď pod značkou Living Room vůbec smysl pokoušet se o něco nového. Celé to totiž působí podobně jako causa Hrůza vs. Ready Kirken. A do těchto míst a souvislostí by se kapela jako Living Room dostávat neměla. "Trendsetters, First Movers And Fast Followers" by mělo být bráno jako rozlučka s touto kapelou a ne mezník v její kariéře, který ji nastartuje pro lepší budoucnost. Konec konečné etapy.

NÁZORY
  • jo (jon, 27.11.2006 09:32) Reagovat

    pravda původni living room se mi docela líbili.

  • Jo (Jojo, 27.11.2006 11:51) Reagovat

    Album jsen neslysel,ale rozhodne nesouhlasim s oznacenim Roe-deer jako dobre kytarovky.Kdyz uz,tak Southpaw nebo Priessnitz mi prijdou tisickrat lepsi,ale je to jen IMHO.

  • dvě poznámky (Bumbrdlik, 27.11.2006 18:21) Reagovat

    1) ŽÁDNÁ kapela, která stojí a padá s jedním člověkem (a není primárně jen pouhým jeho doprovodem) za moc z principu nestojí.
    2) Konstatování, že je u nás "pár indie fanoušků" je úsměvné. Samozřejmě jich jsou plus-minus minimálně řádově stovky, což na tak malý trh není málo.
    Kdyby autor chodil na ty zajímavější koncerty, určitě by to věděl. Včera v Akropoli - což byla myslím úplně typická indie akce, jen "pár fanoušků" rozhodně nebylo. Jenomže co chtít od člověka, pro kterého jsou Roe-Deer ti lepší (část z nich byla včera mimochodem v publiku)...

  • ach jo.. (karbo, 27.11.2006 23:02) Reagovat

    jen si hlasitě zoufám nad tim, jak může někdo jako je Benjamin Slavík psát recenze na muziku.. pokaždý dyž vidim jeho méno tak doufám, že už leccos pochopil.. ale dycky se zklamu.. je to fakt děs! jediný za co ho obdivuju, je že i přes tu neskutečně silnou vlnu negativní, až sprostý, kritiky neustále cintá ty svoje žvásty.. já bych ten tlak fakt neustál.. nicméně to nic nemění na tom, že se touhle recenzí opět neuvěřitelně znemožnil, protože ta deska zní jako demo! a ty body.. proboha! prostě hrozný.. nehledě na to, že roe-deer sice můžej bejt ti lepší, ale nikoli zásadní, jak údajně pan slavík proklamuje.. myslim, že pan Slavík celou naší "indie" scénu bere moc vážně.. problém je v tom, že ta naše indie scéna je jenom hra na indie scénu a neprávem v ní končí tak skvělý typicky český kapely jako Priesnitz. kdyby ty členové indie scény uměli pořešit svůj zvuk a všechno kolem jako jiný český kapely, leč trochu tvrdší (ale není to otázka žánru) bylo by nám hej..

  • recenze (bmw, 28.11.2006 12:32) Reagovat

    jezis a zase ten karbo...ty kritujes co muzes a hlavne zvuk, ty musis bejt fakt mistr..me ta recenze prijde uplne v pohode a ze jsem jich uz precet stovky. album living room je slusny, zadnej zazrak, ale zaplatpanbuh za vsechny tyhle kapely co aspon o neco snazej, nekdy s lepsim nekdy s horsim vysledkem a myslim, ze zrovna L.Room nebo Roe se to podarilo celkem slusne. benji nenech se tim znechutit, ja si tvoje recenze ctu celkem rad...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Deep Purple - Portable Door 8/10
Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Living Room zahrají v Rock Café (02.06.2008 11:27)
- Naživo: Děvky v obýváku = záruka kvality (23.09.2006 16:30)
- Křest Living Room poznamená odchod frontmana (19.09.2006 18:57)
- Kmotry nového alba Living Room budou The Prostitutes (07.09.2006 16:40)
- Recenze: Svěží jarní vánek do rozpálenýho léta (15.07.2006 05:00)
- Recenze: Podzimní sklizeň první jakosti! (03.02.2006 05:00)
- Naživo: Kytarové Vánoce v Rock Café (27.12.2005 18:50)
- Southpaw představí v Rock Café písničky z chystané desky (18.12.2005 12:08)
- Free Mondays v Abatonu budou patřit kytarám (20.11.2005 10:53)
- Naživo: Sázavafest si oblékl podzimní kabátek (10.10.2005 05:00)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Queen Kabát Adele Taylor Swift Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga Liam Gallagher AC/DC Linkin Park U2 Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu