Southpaw se odmlčí, jedním z důvodů je Klára Nemravová

10.11.2006 15:36 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Jesus Chrysler & Jane Honda N
© Martina Šimková
Kapela Southpaw na svých webových stránkách oznámila, že koncerty jsou pro ni do příštího léta skoro tabu. Do té doby zahraje jen výjimečně a volný čas věnuje přípravě nové desky. Důvodem odmlky jsou i boční projekty zpěváka Gregoryho Finna a klávesáka Karziho.

Finn se spojil s první dámou Tata Bojs, zpěvačkou Klárou Nemravová s cílem natočit společnou desku, ovlivněnou odkazem třicátých let, dechovkou, operou i industriálem, přičemž si vyzkouší také prvky hip hopu či electra. Oba členové v projektu hodlají vystupovat pod pseudonymy: Gregory si říká Jesus Chrysler, Klára je zde Jane Honda. První vlaštovkou je singl "Obscene", v němž hostuje americký rapper NI, fanouškům Southpaw známý z posledního alba skupiny "Heart Disk" ("Subway Sings"). "Obscene" je součástí CD přílohy listopadového čísla časopisu F:lter, do rotací jej nasadilo Radio 1 a brzy se dočká také vlastního videoklipu.

Finn má být i součástí Trip Fontaine, zmíněného autorského projektu Karziho. Zde však bude pouhým spoluhráčem, jenž zatím není ani uveden jako oficiální člen sestavy. Najdeme v ní však chlapíka jménem Max, který mimo jiné působil v několika kapelách v Chicagu. Debut "Roadkill", s nímž Trip Fontaine hodlají vyrukovat už na podzim, nezapře vlivy nezávislé a pop-punkové scény. Na myspace profilu kapely najdete několik písní v demoverzích.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY