Carey, West a Legend mají osm nominací na Grammy

09.12.2005 09:14 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Mariah Carey N
© weeklywebpoll.com
Mariah Carey, John Legend a Kanye West si to rozdají v souboji o nejúspěšnějšího hudebníka loňského roku. Tedy alespoň podle poroty amerických hudebních cen Grammy. Všichni tři získali po osmi nominacích a změří zbraně v hlavních kategoriích.

Zatímco r'n'b zpěvák a klavírista John Legend sbíral nominace hlavně v žánrových kategoriích a také v kategorii objevů, Mariah Carey bude usilovat o nejlepší píseň roku ("We Belong Together") i album ("The Emancipation Of Mimi"). Ve stejných kategoriích figuruje i jméno jejího hlavního soupeře - rappera Kanye Westa (píseň "Gold Digger" a album "Late Registration"). O nejprestižnější ceny budou usilovat i Gwen Stefani ("Hollaback Girl" a album "L.A.M.B."), Paul McCartney (album "Chaos And Creation In The Backyard"), Green Day (skladba "Boulevard Of Broken Dreams"), U2 (album "How To Dismantle An Atomic Bomb") či Gorillaz (skladba "Feel Good Inc."). Kompletní seznam nominací najdete zde.

Nominace určitě potěšily i Beyoncé, 50 Centa, Will.i.ama z Black Eyed Peas a Stevieho Wondera, kteří posbírali nominací šest, Missy Elliott, Alicia Keys, Bruce Springsteen, Gwen Stefani a U2 mají po pěti nominacích. Kolik nakonec kdo uchvátí z celkového počtu přes sto předávaných sošek Grammy, se ukáže až 8. února na slavnostním ceremoniálu v Staples Center v Los Angeles.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY